Καραμανλής: Σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσουμε τις 13 νέες στάσεις του Τραμ στον Πειραιά

Καραμανλής: Σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσουμε τις 13 νέες στάσεις του Τραμ στον Πειραιά

«Η κατάσταση στην περίμετρο δακτυλίου είναι βελτιωμένη. Δεν έχει σχέση το τι γίνεται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με ότι επικρατούσε πριν την εφαρμογή του δακτυλίου» ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών για τη λειτουργία του δακτυλίου

karamanlis_kwstas_ax1
Τις κεντρικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυξημένης κίνησης στο κέντρο της Αθήνας παρουσίασε ο κ. Κώστας Καραμανλής στην Βουλή.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στο νέο σύστημα δακτυλίου αλλά και στην περικοπή κατά 50% των ειδικών εξαιρέσεων που επέτρεπαν σε οδηγούν να μετακινούνται στο κέντρο της πρωτεύουσας για να υπογραμμίσει «Η κατάσταση στην περίμετρο δακτυλίου είναι βελτιωμένη. Δεν έχει σχέση το τι γίνεται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με ότι επικρατούσε πριν την εφαρμογή του δακτυλίου».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός λεωφορείων της ΟΣΥ, οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ ενώ προανήγγειλε ότι το προσεχές διάστημα θα εγκαινιάσει με τον πρωθυπουργό 13 νέες στάσεις του ΤΡΑΜ στον Πειραιά.

«Στην Αθήνα το 2019 είχαμε 850 λεωφορεία. Σήμερα έχουμε 1.320 λεωφορεία, αύξηση 55%. Στις γραμμές 2 και 3 του ΜΕΤΡΟ το 2019 είχαμε 32 συρμούς εκ των οποίων το 1/3 ήταν εκτός λειτουργίας. Σήμερα έχουμε 38 συρμούς. Επι ΣΥΡΙΖΑ έγιναν μηδέν προσλήψεις στα ΜΜΜΕ. Εμείς έχουμε προχωρήσει σε 1.389 προσλήψεις. Επι ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκαν 3 στάσεις ΤΡΑΜ. Εμείς επαναφέραμε την σταση στο Σύνταγμα, δώσαμε στάση στο ΣΕΦ ενώ σε λίγες ημέρες με τον πρωθυπουργό θα πάμε στον Πειραιά για τις 13 νέες στάσεις. Και το πιο βασικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το εισιτήριο στα 1,2 ευρώ και το πήγε στο 1,4 ευρώ. Εμείς το επαναφέραμε στο 1,2» είπε ο κ. Καραμανλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ερντογάν λέει πως δεν θα υποστηρίξει ποτέ αυξήσεις επιτοκίων

Πέντε χρόνια θα απαιτηθούν για το πρόγραμμα των F-35 από την στιγμή της παραγγελίας των made in USA μαχητικών

«Ήταν παλικάρι, δεν αντιμετώπιζε προβλήματα», λέει συγγενής του 48χρονου ανεμβολίαστου που πέθανε από κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης