Τουρκία: Ο Ερντογάν λέει πως δεν θα υποστηρίξει ποτέ αυξήσεις επιτοκίων

Τουρκία: Ο Ερντογάν λέει πως δεν θα υποστηρίξει ποτέ αυξήσεις επιτοκίων

Το NTV μετέδωσε ότι ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν έχει αλλάξει την ανορθόδοξη άποψή του ότι τα επιτόκια προκαλούν πληθωρισμό

erdogan_6
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως δεν θα υποστηρίξει ποτέ αυξήσεις επιτοκίων και «δεν θα συμβιβαστεί ποτέ πάνω σ' αυτό», υπεραμυνόμενος για μια ακόμη φορά της πρόσφατης μείωσης των επιτοκιών που προκάλεσαν πτώση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο, με το οποίο επέστρεψε από το Τουρκμενιστάν, ότι η πρόσφατη αστάθεια των ισοτιμιών δεν βασίζεται στα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας και ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη για την προώθηση των επενδύσεων, ιδιαίτερα μέσω κρατικών τραπεζών.

Το NTV μετέδωσε επίσης ότι ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν έχει αλλάξει την ανορθόδοξη άποψή του ότι τα επιτόκια προκαλούν πληθωρισμό, προσθέτοντας ότι περιμένει πως ο πληθωρισμός θα πέσει πριν από τις εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το 2023.

Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έχει μειωθεί φέτος μέχρι και 45% έναντι του δολαρίου. Η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει μειώσει το επιτόκιό της κατά 400 μονάδες βάσης από το Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός καλπάζει με ετήσιο ρυθμό 20%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Η Πορτογαλία κατέγραψε 13 κρούσματα της «Όμικρον», όλα στην ποδοσφαιρική ομάδα της Μπελενένσες

Για πέμπτο κύμα της πανδημίας προειδοποιεί ο Φάουτσι μετά τη μετάλλαξη Omicron

Δείτε φωτογραφίες από την επιστροφή 2.500 αστυνομικών της ΔΙΑΣ στα θρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης