Πόθεν έσχες: Ο Νίκος Παππάς έφτιαξε εταιρεία συμβούλων - Τα 31.000 ευρώ με κωδικό «άλλη περίπτωση»

Πόθεν έσχες: Ο Νίκος Παππάς έφτιαξε εταιρεία συμβούλων - Τα 31.000 ευρώ με κωδικό «άλλη περίπτωση»

Κατά το εκλογικό έτος 2019 ο Νίκος Παππάς φαίνεται πως ξεκίνησε την συμμετοχή του στην εταιρεία Avap Consultancy Solutions ΙΚΕ, ως εταίρος, αποκτώντας το 70% των μετοχών έναντι 700 ευρώ - Πώς καταγράφει τα εισοδήματά του - Οι διευκρινίσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

nikoss_pappas
Η είσοδος του κ. Νίκου Παππά σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών το 2019 αποκαλύπτεται από την δημοσίευση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων.

Κατά το εκλογικό έτος 2019 ο Νίκος Παππάς φαίνεται πως ξεκίνησε την συμμετοχή του στην εταιρεία Avap Consultancy Solutions ΙΚΕ, ως εταίρος, αποκτώντας το 70% των μετοχών έναντι 700 ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς διατηρεί την συμμετοχή του στην υπό εκκαθάριση κατασκευαστική εταιρεία Χ Καραμάνος, Ν Παππάς, Ζ Τσίπρα ΟΕ

Αναφορικά με τα εισοδήματα ο κ. Παππάς εμφανίζει νέα πηγή σε σχέση με το «πόθεν έσχες» του 2018 με κωδικό «άλλη περίπτωση» από την οποία εισπράττει 31.422 ευρώ.

Αναλυτικά, ο πρώην υπουργός δηλώνει 29.000 ευρώ από «διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δάνεια, δωρεές, κληρονομιές, επίδομα, κλπ», 31.422 ευρώ από άλλη περίπτωση και 27.416 από καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

Πηγες του ΣΥΡΙΖΑ αναφερουν σχετικα με το ποθεν εσχες του κ Παππα πως η συμβουλευτική εταιρεια ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, μετα τις εθνικές εκλογες του Ιουλίου και σε περιοδο κατα την οποία ο υπόχρεος ηταν απλος βουλευτής και οχι υπουργός. Προσθέτουν πως η εταιρεία δεν είχε καμία επαγγελματική δραστηριότητα και έκλεισε μετα απο περίπου ενα έτος. Πλέον, ο κ Νίκος Παππάς εχει εγγραφεί στο οικονομικό επιμελητήριο κάνοντας εναρξη άσκησης επαγγέλματος. Σχετικα με το πόσο υψους 34 χιλ ευρω που εχει καταγράφει ως εισόδημα απο "αλλες περιπτώσεις" πηγων, στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως αφορα μερος της βουλευτικής αποζημίωσης που δεν φορολογείται και οχι ποσό προερχόμενο απο παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα 

Δείτε εδώ το «πόθεν έσχες» του Νίκου Παππά

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν σχετικά με το πόθεν έσχες του κ. Παππά ότι η συμβουλευτική εταιρεία  ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, μετά τις εθνικές εκλογες του Ιουλίου και σε περίοδο κατά την οποία ο υπόχρεος ηταν απλός βουλευτής και οχι υπουργός.

Κλείσιμο
Προσθέτουν πως η εταιρεία δεν είχε καμία επαγγελματική δραστηριότητα και έκλεισε μετ΄σ απο περίπου ενα έτος. Πλέον, ο κ Νίκος Παππάς έχει εγγραφεί στο οικονομικό επιμελητήριο κάνοντας έναρξη άσκησης επαγγέλματος.

Σχετικα με το πόσο ύψους 34 χιλ ευρω που εχει καταγράφει ως εισόδημα απο "αλλες περιπτώσεις" πηγών, στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως αφορά μέρος της βουλευτικής αποζημίωσης που δεν φορολογείται και οχι ποσό προερχόμενο απο παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα



Ειδήσεις σήμερα: 
Διάρρηξη στο σπίτι του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στη Βούλα, ενώ ήταν μέσα μαζί με την σύζυγό του

Ανησυχία για τα νησιά που «κοκκινίζουν» - Τα κρούσματα και η κάμψη του εμβολιασμού φέρνουν τοπικά lockdown

Πέτρος Φιλιππίδης: Η καραντίνα στην Τρίπολη και οι πρώτες αντιδράσεις για την προφυλάκισή του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης