Μηταράκης: Συκοφαντικό δημοσίευμα για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Μηταράκης: Συκοφαντικό δημοσίευμα για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

«Δεν θα γίνει ανεκτή η λασπολογία» απαντά - Το δημοσίευμα κάνει λόγο για εγκύκλιο προς τους δημοσίους υπαλλήλους του υπουργείου Μετανάστευσης η οποία τους καλεί να μην καταθέτουν σε δίκες κατά του Δημοσίου

mitarakis-6584
Την απάντησή του σχετικά με δημοσίευμα που του καταλογίζει πως βάζει «φράχτη στην Δικαιοσύνη» δίνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μηταράκης απαντώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών η οποία κάνει λόγο για αντισυνταγματική εγκύκλιο η οποία απειλεί τους δημοσίους υπαλλήλους του υπουργείου Μετανάστευσης σε περίπτωση που καταθέσουν σε δίκη εναντίον του Δημοσίου, κάνει λόγο για «συκοφαντικό ως προς τον τίτλο δημοσίευμα».

Όπως λέει, «το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είναι ανώτατη αρχή του Κράτους, με αποστολή την νομική υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου και γενικότερα τη νομική υποστήριξή του. Οι νομικές απόψεις του δεν επηρεάζονται από την πολιτική ηγεσία του εκάστοτε Υπουργείου, η οποία και δεν εμπλέκεται στη λειτουργία του».

Σημειώνει δει πως «Από τη στιγμή που μου επιδόθηκε το έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έχω ζητήσει σχετική ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση, σεβόμαστε τις απόψεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αυτό που δεν θα γίνει ανεκτό είναι η στρατευμένη λασπολογία και η συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».

Ο υπουργός εκφράζει επίσης την απορία του για «την ελαφρότητα των στελεχών της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης, στελεχών με κυβερνητική εμπειρία, να σχολιάζουν υποθέσεις χωρίς να έχουν διερευνήσει τις ισχύουσες διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/ 2007) σχετικά με το καθήκον εχεμύθειας των δημοσίων υπαλλήλων».

Η απάντηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη:

«Με έκπληξη διάβασα το συκοφαντικό, ως προς τον τίτλο, δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Είναι γνωστό ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είναι ανώτατη αρχή του Κράτους, με αποστολή την νομική υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου και γενικότερα τη νομική υποστήριξή του.

Οι νομικές απόψεις του δεν επηρεάζονται από την πολιτική ηγεσία του εκάστοτε Υπουργείου, η οποία και δεν εμπλέκεται στη λειτουργία του.

Με απορία, επίσης, βλέπω την ελαφρότητα των στελεχών της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης, στελεχών με κυβερνητική εμπειρία, να σχολιάζουν υποθέσεις χωρίς να έχουν διερευνήσει τις ισχύουσες διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007) σχετικά με το καθήκον εχεμύθειας των δημοσίων υπαλλήλων.

Από τη στιγμή που μου επιδόθηκε το έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έχω ζητήσει σχετική ενημέρωση.

Σε κάθε περίπτωση, σεβόμαστε τις απόψεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αυτό που δεν θα γίνει ανεκτό είναι η στρατευμένη λασπολογία και η συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».

Ειδήσεις σήμερα: 

Φοιτήτριες των ΜΜΕ καταγγέλλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση - «Ζητούσε φωτογραφίες για να μας περάσει στο μάθημα»

Κρήτη: Πού εντοπίστηκαν τα τρία κρούσματα με τη νέα μετάλλαξη - «Αγώνας δρόμου» για την ιχνηλάτηση

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε ο 8χρονος Βασίλης - Τον είχε αρπάξει η μητέρα του από το σχολείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης