Γεωργιάδης: Πάει πολύ να κάνει κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ όταν υπάρχει το «Καλογρίτσας Gate»

Γεωργιάδης: Πάει πολύ να κάνει κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ όταν υπάρχει το «Καλογρίτσας Gate»

Απάντηση σε τοποθέτηση του Νίκου Παππά ο οποίος υποστήριξε ότι το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει email σε ΜΜΕ προτρέποντάς τα να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ

adonis_georgiadis
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή υπογραμμίζοντας πως μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις για τις απόπειρες ελέγχου των αρμών της εξουσίας και τις καταγγελίες της υπόθεσης «Kαλογρίτσας Gate» δεν δικαιούται να κατηγορεί την σημερινή κυβέρνηση για «σκονάκια» στα ΜΜΕ.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Νίκου Παππά ο οποίος υποστήριξε ότι το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει email σε ΜΜΕ προτρέποντάς τα να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εσείς κ. Παππά να κάνετε κριτική στην κυβέρνηση ότι δίνει γραμμή στις εφημερίδες πάει πολύ. Να υπάρχει και συναίσθηση. Δεν δίνει γραμμή η κυβέρνηση» ανέφερε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης για να προσθέσει «Όμως, υπάρχει ένας επιχειρηματίας, ο Καλογρίτσας που κατηγόρησε εσάς προσωπικά ότι μεσολαβήσατε προσωπικά για να χρηματοδοτηθεί η εφημερίδα Ντοκουμέντο και να μας βρίζει. Όταν υπάρχουν αυτές οι καταγγελίες για λόγους ενσυναίσθησης θα έπρεπε να αποφεύγετε τέτοια κριτική».

Να αποφύγουμε το lockdown την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων

Καταστροφικό για την οικονομία χαρακτήρισε ένα ενδεχόμενο lockdown την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων ο Γεωργιάδης καλώντας τους πολίτες να εφαρμόσουν πιστά τα υγειονομικά μέτρα και την αντιπολίτευση να σταματήσει τις επιθέσεις κατά του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

«Η χρονιά είναι δύσκολη. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα νέα δύσκολα μέτρα. Πρέπει όλοι να προσέξουμε γιατί ένα γενικό lockdown μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων αντιλαμβάνεστε τι κόστος θα έχει για την οικονομία»
ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης στην Βουλή για να προσθέσει απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ «σε αυτή την εθνική προσπάθεια δεν χωράνε γκρίνιες και πέτρες στην τζαμαρία. Είδαμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παππά και Γιαννούλη να στοχοποιούν τον κ. Τσιόδρα λες και για τα προβλήματα της οικονομίας φταίει ο κ Τσιόδρας. Αυτός σας έφταιξε τώρα; Ας σοβαρευτούμε όλοι».

Ο υπουργός απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης που επιχειρεί να χρεώσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην κυβέρνηση εξήγησε: «Βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμη στιγμή. Όλοι αντιλαμβανόμαστε που είναι η Ελλάδα και που είναι η υπόλοιπη Ευρώπη και τι μέτρα πρέπει να λάβουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Η Ισπανία είναι σε γενικό λοκ νταουν και κήρυξε κατάσταση εθνικής καταστροφής. Η Γερμανία ανακοίνωσε σχεδόν λοκ νταουν το ίδιο η Γαλλία, το Ισραήλ και η Τσεχία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουν αποτύχει; Ζούμε μια παγκόσμια καταστροφή. Σε αυτή τη καταστροφή η Ελλάδα ακόμα τα πηγαίνει καλύτερα». Απαντώντας δε και στα σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέουν το άνοιγμα των σχολείων με την έξαρση των κρουσμάτων σημείωσε πως «Στα σχολεία η μετάδοση είναι 0,03% σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσαν στο υπουργικό συμβούλιο οι ειδικοί»

Να σημειωθεί ότι παρέμβαση του υπουργού έγινε στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «Την πρώτη ημέρα που πήγα στο υπουργείο βρήκα επιστολή του τότε επιτρόπου Χαν ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε κονδύλια ΕΣΠΑ γιατί η δική σας κυβέρνηση δεν τα απορρόφησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά αν κατά τη διάρκεια της πανδημίας αξιοποίησε η κυβέρνηση τους ευρωπαϊκούς πόρους. Η Ελλάδα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Κομισιόν κατετάγη 2η ως προς την απορρόφηση πόρων ΕΣΠΑ».

Νωρίτερα, ο κ. Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε μεταξύ αλλων πως «η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το κρίσιμο διάστημα που της έδωσε η κοινωνία με την υπεύθυνη στάση στο πρώτο κύμα πανδημίας για να σχεδιάσει το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και θωράκιση του ΕΣΥ και της οικονομίας». Ο κ. Ανδρέας Ξανθός σημείωσε πως «Τελικά δεν μείναμε ασφαλείς. Ένα λοκ νταουν αποτελεί ομολογία αποτυχίας εκ των πραγμάτων».

Ο κ. Νίκος Παππάς εστίασε στα ΜΜΜ λέγοντας «δεν έγινε κανένας προγραμματισμός για τις μεταφορές. Καμία πρόνοια για μεταφορά πόρων και εξοπλισμού. Υπάρχουν 200 λιγότερα δρομολόγια και 400 βάρδιες λιγότερες εν μέσω πανδημίας την ώρα που 270 οχήματα θα μπορούσαν να βγουν στους δρόμους με μικρές επιδιορθώσεις. Υπάρχουν και οχήματα που περιμένουν οδηγό» ενώ ζήτησε την ακύρωση 15 αποσπάσεων οδηγών σε γραφεία υπουργών.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Στην εποχή του locκdown η πόλη - Πιέζονται τα νοσοκομεία, νέα μέτρα το απόγευμα

Σοκ στον κόσμο του τένις: Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατηγορείται ότι πήγε να στραγγαλίσει την πρώην του

Φρίκη στο Μπαγκλαντές: Εξαγριωμένο πλήθος σκότωσε και έκαψε άνθρωπο γιατί πάτησε το Κοράνι (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης