Μητσοτάκης για τους νέους σταθμούς Μετρό: «Το είπαμε, το κάναμε, προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας»

mitsotakis_omilia

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τους νέους σταθμούς Μετρό σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια, που θα δώσουν «ανάσα» στη Δυτική Αθήνα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια των νέων σταθμών του Μετρό «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια».

Οι σταθμοί θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία από αύριο Τρίτη, η απόσταση από το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 14 λεπτά, ενώ θα εξυπηρετούνται πάνω από 60.000 επιβάτες καθημερινά .

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον σταθμό της Νίκαιας

Live | Έναρξη της λειτουργίας των νέων σταθμών του Μετρό «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια».

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Οι τρεις πρώτοι σταθμοί της γραμμής 3 προς Πειραιά είναι πια γεγονός. Σε άλλες εποχές θα λέγαμε πως επιτέλους εδώ το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές, στη Νίκαια, την Αγία Βαρβάρα και τον Κορυδαλλό. Εγώ θα προτιμήσω να μιλήσω για τρία σημαντικά βήματα προόδου και εκσυγχρονισμού, για τα οποία είχαμε δεσμευθεί και τα οποία σήμερα γίνονται πραγματικότητα. Καθώς αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία δικαιώνουμε τις τέσσερις λέξεις που πιστεύω ότι δηλώνουν πολλά: «το είπαμε, το κάναμε, προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας».

mitsotakis_nikaia
mitsotakis1_2


Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η συγκεκριμένη φάση επέκτασης αυτού του σύγχρονου μέσου μαζικής μεταφοράς προχώρησε παρά τις σημαντικές τεχνικές δυσκολίες και ολοκληρώθηκε όπως σχεδιάστηκε.

«Και ολοκληρώθηκε μέσα στα χρονοδιαγράμματα παρά τη μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσε η πανδημία. Κάτι το οποίο ισχύει και για τις εργασίες που συνεχίζονται στους τρεις υπόλοιπους σταθμούς στα Μανιάτικα, στο Δημοτικό Θέατρο και στον Πειραιά. Στο ίδιο αυτό διάστημα οι τρεις σταθμοί τους οποίους εγκαινιάζουμε σήμερα και οι οποίοι θα δοθούν στην κυκλοφορία από αύριο το πρωί στις 05:30 διασυνδέθηκαν με το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Ήταν κάτι το οποίο, για κάποιο ακατανόητο λόγο, δεν είχε καν προβλεφθεί. Ένα σύστημα το οποίο έμενε συνολικά ανενεργό μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019» σημείωσε.


«Τέτοιες ημέρες το 2022 το μετρό θα συναντά τις γραμμές του ηλεκτρικού στον Πειραιά, θα τερματίζει στην καρδιά της πόλης» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην οικονομική σημασία του έργου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το δηλώνουν οι χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης που δημιουργεί - 2.000 άνθρωποι εργάστηκαν και εργάζονται σε αυτό το σημαντικό εργοτάξιο - αλλά και η τόνωση του εμπορίου και η διευκόλυνση της όλης αναπτυξιακής δραστηριότητας. Τη σημαντική οικολογική του διάσταση, υπογράφουν όχι μόνο η όμορφη, καλαίσθητη, βιοκλιματική κατασκευή κυρίως όμως το γεγονός ότι η λειτουργία νέων σταθμών του Μετρό υποκαθιστά την κυκλοφορία δεκάδων χιλιάδων, κατά κανόνα ρυπογόνων αυτοκινήτων.

«Όσο για το κοινωνικό του αποτύπωμα αυτό δεν εξαντλείται μόνο στην πιο εύκολη και γρήγορα μετακίνηση του πολίτη, αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας συνολικά. Όταν και όσο μειώνονται οι φυσικές αποστάσεις τόσο μειώνονται και οι κοινωνικές. Προσωπική μου πεποίθηση ήταν πάντα ότι στη λεωφόρο της ανάπτυξης, όπως την χαράσσει αυτή η κυβέρνηση, θέση πρέπει να έχουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

kmitsotakis-1


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι 63.000 συμπολίτες μας θα κάνουν χρήση αυτών των σταθμών και ίσως εκπλαγούμε ευχάριστα και τα νούμερα αυτά είναι μεγαλύτερα.

«Από τους δρόμους της Δυτικής Αττικής θα αφαιρεθούν πάνω από 10.000 οχήματα και βέβαια όταν ολοκληρωθεί πλήρως η γραμμή 3 και φτάσει στον Πειραιά εκτιμούμε ότι κοντά στους 140.000 επιβάτες θα κάνουν καθημερινά χρήση αυτών των σταθμών» είπε.

«Οι περιφερειακοί δήμοι του Πειραιά ξανακερδίζουν τη θέση τους όχι μόνο στον συγκοινωνιακό χάρτη αλλά και στην ίδια τη ζωή της πόλης. Οι κάτοικοι τους σε ένα τέταρτο από τη Νίκαια θα μπορούν να είναι στο Σύνταγμα, σε 50 λεπτά στο αεροδρόμιο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

kmitsotakis-2
kmitsotakis-3


«Η αλήθεια είναι ότι μεγάλο αυτό έργο άργησε» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «Το έργο του Μετρό ξεκίνησε το 1992 με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Χρειάστηκαν 20 χρόνια για να υπογραφεί η σύμβαση της γραμμής 3, το 2012».

Σημείωσε ότι όλες οι κυβερνήσεις συνέβαλαν στο να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο υπογραμμίζοντας ότι το μετρό έπρεπε να είχε έρθει ειδικά στη Δυτική Αθήνα νωρίτερα. «Από το 2007 ως απλός βουλευτής Β Αθηνών υπήρξα υπέρμαχος και αγωνίστηκα για την επιθετική επέκταση του Μετρό προς τη Δυτική Αττική και τον Πειραιά» είπε.

kmitsotakis-4
kmitsotakis-5


Επίσης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι τρεις νέοι σταθμοί «εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο ανάπλασης της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, με αιχμή τη μεταφορά των φυλακών του Κορυδαλλού και τη μετατροπή τους σε πνεύμονα πρασίνου και σε ένα κύτταρο πολιτισμού. Αλλά και με τη δημιουργία ενός δεύτερου μητροπολιτικού πάρκου στο χώρο των λιπασμάτων». «Φιλοδοξία μου είναι να φιλοξενεί και ένα διεθνές κέντρο καινοτομίας» είπε.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών, την ίδια ημέρα θα τεθεί σε ισχύ ο ανασχεδιασμός λεωφορειακών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Περάματος και Πειραιά, με στόχο την διαλειτουργικότητα του δικτύου των οδικών συγκοινωνιών με τους νέους σταθμούς της γραμμής 3 του μετρό.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 43 νέα κρούσματα στη χώρα - Εισαγόμενα από τη Σερβία τα 20 - Ένας θάνατος

ΝΔ για Καλογρίτσα: Ποια είναι η «White Porscha» από την οποία ξεκινούσαν όλα;

Στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού το πλοίο «Ηρακλής» - Τιμητική διάκριση στον Παναγιώτη Λασκαρίδη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (46)

Rpic

Τόσο ο Συριζα όσο και ο Κουλης κυβερνανε με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ. ΠΑΣΟΚ άρα ρε.

tr

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το έργο στο 82% με βάση την κοινοπραξία, υπάρχει σχετική ανάλυση στην ετήσια έκθεση 2019. Στα 4,5 έτη ξεπέρασε ελαφρώς το 90% και αυτό κυρίως γιατί δεν ερχόταν σε συμβιβασμό με την Siemens για τα τμήματα ελέγχου, επίσης σε όλη την διάρκεια της πρώτης φορά αριστερά δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τα ακυρωτικα μηχανήματα και την σύνδεση αυτών με το υπόλοιπο δίκτυο!!! και η αιτία ήταν ότι ήθελε να τα δώσει στην intrasoft... Οπότε έρχεται ο Κούλης που έκανε τα αυτονόητα και τους χλευάζει. Παρόλα αυτά στον λόγο του εξήρε την συμμετοχή όλων των κυβερνήσεων, ούτε μουσαμάδες ούτε βαγόνια σε παλέτες. Αυτά

κωστας

Μονο με ΝΔ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ .

;

χιλιαδες διποδα με μαγνητοφωνα και εχουν λουστει με την ιδια λοσιον....

ΜΙΚ

Βρε κακό που έπαθαν! Ρεζίλι γίνηκαν. Δεν είχαν μουσαμάδες να κρεμάσουν και δείχνουν κανονικούς σταθμούς, οι απατεώνες!

Acis

Τέλειο!

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ!

Ακουσατε να λέει ότι το έργο έγινε σε ένα χρόνο; Όχι. Κατάφερε όμως να το τελειώσει σε ένα χρόνο, σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση που επί 4,5 χρόνια κωλυσιεργούσε και το εργό σερνόταν χωρίς καμία πρόοδο. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ.

Vangelis

Μου θύμησε Καραμανλη(πλέι Στέισον) που εγκαινίαζε το 2004 έργα του Σημίτη σαν να ήταν δικά του

χαχα

το μετρό της Θεσσαλονίκης ΠΟΤΈ θα γίνουν τα εγκαίνια....οεο

χοχο

Το 2023 στην Θεσσαλονικη

Αγύριγο κεφάλι

Η Νέοι Σταθμοί του Μετρό, γιά τους οποίους ...επαίρεται ο Μητσοτάκης ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ και συνεχίστηκαν να γίνονται από τον ΤΣΙΠΡΑ εν μέσω μαύρης ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ υπό της ΔΕΞΙΑΣ!____(Να τα λέμε ΟΛΑ!..).

Για να λέμε την αλήθεια

Το έργο της επέκτασης των τριών σταθμών ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν αναλάβει την Κυβέρνηση ο Μητσοτάκης τον Ιούνιο του 2019. Αποπερατώθηκε επί των ημερών του, ως έτυχεν. Δύο λόγια για όλους τους προηγούμενους θα ήταν δείγμα του πολιτικού ανδρός . Το ίδιο ισχύει και για την επένδυση της Κασσιόπης που θα εγκαινιάσει σε λίγες μέρες την έναρξη των εργασιών, είχε νομικά προβλήματα που ωρίμασαν τον τελευταίο χρόνο και ξεμπλόκαρε η επένδυση. Η υπέρμετρη προσωπική προβολή δημιουργεί αντίθετα αποτελέσματα εις βάρος του.

Κάνεις λάθος, δεν έτυχε..

Το να δρομολογείς τις δουλειές και να τις τελειώνεις δεν τυγχάνει. Γιατί οι προηγούμενοι επί 4,5 χρόνια δεν το τελείωναν;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης