Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε ξανά εργαζομένους και επιχειρήσεις

Mitsotakis-ypoyrgiko-arthro3

«Θεσμική τάξη η απάντηση σε όσους επιχείρησαν πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης θεσμών» είπε στο υπουργικό συμβούλιο - Με οργανωμένο σχέδιο η υποδοχή των τουριστών χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια και τη δημόσια υγεία

Με αναφορά σε «όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών» ξεκίνησε την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «η θεσμική τάξη, η δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα, είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση» 

«Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η Δημοκρατία μας λειτουργεί. Η διάκριση των εξουσιών είναι απαράβατος κανόνας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και έναν μίνι απολογισμό οχτώ ημέρες πριν τη συμπλήρωση ενός έτους στην διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι «σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές».

Εισήγηση Μητσοτάκη στο Υπουργικό στις 30/6


Αναφερόμενος στην έναρξη της τουριστικής περιόδου σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς οι οποίοι συνεργάστηκαν για να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτό το οργανωμένο σχέδιο υποδοχής επισκεπτών στην πατρίδα μας, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας. Ξέρουμε, το γνωρίζουμε, ότι ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Ο κ Μητσοτάκης ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας. «Παρατηρούμε με πολύ μεγάλη προσοχή το τι συμβαίνει, κυρίως στην αγορά εργασίας, και μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία, πρωτίστως το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας, είμαστε πάντα έτοιμοι -εφόσον χρειαστεί- να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας, κάτι το οποίο αποτέλεσε από την αρχή της κρίσης την πρώτη μας απαράβατη προτεραιότητα», υπογράμμισε.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Καλή σας ημέρα. Επιτρέψτε μου να πω δύο πράγματα στην αρχή της συνεδρίασης, ξεκινώντας με την παρατήρηση ότι συμπληρώνουμε σήμερα έναν χρόνο παρά μία εβδομάδα στο τιμόνι της χώρας. Και πιστεύω ότι θα συμφωνήσει και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές. Τις αντιμετωπίσαμε, πιστεύω, με επιτυχία. Και σήμερα, παρά τις αναμφισβήτητες, μεγάλες δυσκολίες που εξακολουθούν και υπάρχουν, ειδικά στο μέτωπο της οικονομίας, φυσά στην Ελλάδα ένας αέρας εθνικής αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας.

Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι σήμερα είναι η δωδεκάτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μία κάθε μήνα, όπως είχαμε δεσμευθεί, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς παρεκκλίσεις, πάντα με οργανωμένη ημερήσια διάταξη και πάντα με ουσιαστική συζήτηση για το περιεχόμενο των θεμάτων που καλούμαστε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε. Πιστεύω ότι και αυτή η θεσμική τάξη, η δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα, είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών. Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η Δημοκρατία μας λειτουργεί. Η διάκριση των εξουσιών είναι απαράβατος κανόνας. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης επιλέγεται με πρωταρχικό κριτήριο την επετηρίδα και ένα μαύρο σύννεφο το οποίο σκέπασε την οικονομία, αλλά και τους θεσμούς, έχει αρχίσει πια για τα καλά να διαλύεται.

20-06-30_0009__DPC9302
20-06-30_0008__DPC9279


Έχουμε και σήμερα μια πολύ πυκνή μεταρρυθμιστική ατζέντα να συζητήσουμε. Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εξαιρετικά σημαντική. Σημαντικές φορολογικές παρεμβάσεις. Περιορισμός στα πλαστικά μιας χρήσης αλλά και το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων, θα παρουσιαστούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Παρεμβάσεις στην Πολιτική Αεροπορία, στον Αθλητισμό, σημαντικά νομοσχέδια τα οποία έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη πολύ πυκνό νομοθετικό έργο το οποίο έχουμε δρομολογήσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Ταυτόχρονα, όπως γνωρίζετε, ετοιμαζόμαστε και για τη σταδιακή επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου. Θέλω να γνωρίζετε ότι έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς οι οποίοι συνεργάστηκαν για να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτό το οργανωμένο σχέδιο υποδοχής επισκεπτών στην πατρίδα μας, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας. Ξέρουμε, το γνωρίζουμε, ότι ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Και βέβαια παρατηρούμε με πολύ μεγάλη προσοχή το τι συμβαίνει, κυρίως στην αγορά εργασίας, και μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία, πρωτίστως το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας, είμαστε πάντα έτοιμοι -εφόσον χρειαστεί- να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας, κάτι το οποίο αποτέλεσε από την αρχή της κρίσης την πρώτη μας απαράβατη προτεραιότητα.

Με λίγα λόγια, νομίζω ότι όλοι πρέπει να πάρουμε μία βαθιά ανάσα. Τις επόμενες εβδομάδες μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά.

20-06-30_0028__DPT0902


Ειδήσεις σήμερα:

Κόλαφος του CNN για τον Τραμπ: «Θύμα» του Πούτιν και του Ερντογάν - Έκανε «bullying» σε Μέρκελ και Μέι

Κωνσταντόπουλος: Υβριστής των αγώνων της Αριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας

Μπαϊράκι από τους Σκοπιανούς: Απαιτούν η Ελλάδα να τους αποκαλεί «Μακεδονία»!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (15)

...

"Ξανά";

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥΣ

Μητσοτάκη, καθαίρεσε σήμερα την άσχετη Κεραμέως και πάρε πίσω τη ρύθμιση για αντικατάσταση της κοινωνιολογίας από τα ... λατινικά!!! στις πανελλήνιες, τουλάχιστον για τα τμήματα κοινωνικών επιστημών. ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΔ, ΑΚΟΜΑ ΚΙΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ. ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΠΗΡΡΕΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ. ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΕΞΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ Σ Η Μ Ε Ρ Α!

Κ

Το να στηρίξουμε ΞΑΝΑ μου άρεσε....Καλό , πολύ καλό . Εκτός κι αν τα 800 ευρώ σε ένα 4μηνο τα θεωρούν στήριξη...

Μπούρδας...

...το ανάγνωσμα, μα καλά τα πιστεύει; σε λίγο η κοινωνία δεν θα παραμυθιάζεται από τα μπουκωμένα κανάλια και τότε θα δει το πραγματικό πρόσωπο των αγανακτισμένων

ΑΝΤΙΣΚΑΡΙΟΣ

Τα μπουκωμενα καναλια τα εχει ο Συριζα! Και προσπαθουνε απεγνωσμενα τελευταια να στησουν διπολο κομματων εξουσιας Μητσοτακη-Τσιπρα, αλλα ο Τσιπρας συνεχως σβηνει και λειωνει στη συνειδηση του κοσμου και δεν τους βγαινει! Γελανε και τα τσιμεντα απο την επιχειρουμενη παλινορθωση του Τσιπρα!

@17:44

Ποια κανάλια ακριβώς έχει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ψέμα δίχως αύριο

Καλά να πάθουμε..ας ταισουμε και τα παιδιά των παιδιών τους..

Κορόιδα Έλληνες

Οικογενειοκρατουμενη δημοκρατία..όλο το σόι στην κυβέρνηση..

Ηλία λέμε

Κούλη προσεχώς ποσοστά ΠΑΣΟΚ.. τεμπέληδες σας ταιζουμε οικογενειακός

Γιώργος

Κυριάκο, κάνε το αυτονόητο και ο λαός είναι μαζί σου. Μην υπολογίζεις τους τεμπέληδες-βαρεμένους-ψεκασμένους, και τους μονίμους αναρχοκομουνισμένους. Αυτοί στην σοβιετική Ρωσία θα πηγαίνανε στα Γκούλακ για 20 χρόνια , αυτοί και οι οικογένειές τους. Θα πεθαίνανε εκεί , εκτός αν δηλώνανε υποταγή στον τοπικό σατράπη.

Περικλής

Ο κος Μπακογιάννης θα κάνει κάποια ανακοίνωση για την αποφαση της κομισιόν για τη μη ένταξη στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των έργων στα οποία περιλαμβάνεται και ο μεγάλος περίπατος; Θα συνεχιστεί το έργο και αν ναι με τι πόρους; Για τις καταγγελίες στον εισαγγελέα για υπερτιμολόγηση θα πει κάτι;

Κώστα

Καλα ασε μη στηριζεις και πολυ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης