Ηχητικό ντοκουμέντο: Η συνομιλία Μιωνή-Παππά που κατατέθηκε στη Βουλή

Ηχητικό ντοκουμέντο: Η συνομιλία Μιωνή-Παππά που κατατέθηκε στη Βουλή

Μιωνή: Βγάζουν λεφτά; - Παππάς: Πολλά λεφτά, δεν μιλάμε τώρα για... βγάζουνε λεφτά! - Τι είπαν για Παπαγγελόπουλο - Παππάς: Έχουν παραποιηθεί οι διάλογοι με Μιωνή - Ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «να βγει να μιλήσει» ο δικηγόρος Στ. Παπασταύρου για τη ΜαρέβαΑκούστε το ηχητικό και δείτε την απομαγνητοφώνηση του διαλόγου, όπως κατατέθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή

sampi-miwnis-nikos-pappas76
Σεισμό προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής από τη συνομιλία του το 2016 με τον Νίκο Παππά σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Στη συνομιλία ο Νίκος Παππάς αναφέρει στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο: «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και, μάλιστα, «πολλά λεφτά» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing». 

Το protothema.gr φέρνει στη δημοσιότητα το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Μιωνή-Παππά που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η φράση «η ατζέντα του μαγαζιού»

Η αποκαλυπτική συνομιλία περιλαμβάνει απόσπασμα κατά το οποίο ο κ. Παππάς αναφέρει ευθέως ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει την δική του ατζέντα υποθέσεων απο τις οποίες βγάζει πολλά λεφτά. Ωστόσο, ο τότε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα φέρεται να υποστηρίζει ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει πρόβλημα με αντίστοιχες δραστηριότητες μελών της κυβέρνησής αρκεί να μην έρχονται σε σύγκρουση «με την ατζέντα του μαγαζιού»! Με τη φράση «ατζέντα του μαγαζιού» ο κ. Παππάς αναφέρεται εμφανώς στις επιθυμίες και προτεραιότητες του τότε Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Παππάς με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι οι διάλογοι έχουν παραποιηθεί και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ακούστε το απόσπασμα της συνομιλίας Μιωνή και Παππά για Παπαγγελόπουλο:

Συνομιλία για ΠαπαγγελόπουλοΔιαβάστε την απομαγνητοφώνηση του αποσπάσματος της συνομιλίας για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο:


απομαγνητοφωνηση-12

Κλείσιμο
Στη συνομιλία τους οι δύο άντρες αναφέρθηκαν και στη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφκσι. Ο κ. Μιωνής ανέφερε πως ο κ. Παππάς του ζήτησε να «να βγει να μιλήσει» ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου για τη κ. Γκραμπόφσκι. 

Ακούστε το απόσπασμα για Μαρέβα Γκραμπόφσκι:

Συνομιλία για Μαρέβα Γκραμπόφσκι


Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι:

απομαγνητοφωνηση-15

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας:


Ολόκληρο το ηχητικό
Το στήσιμο με το FBI προάγγελος για την σκευωρία Novartis

Αποκαλυπτικό είναι και το απόσπασμα για τον τρόπο εμπλοκής του FBI στην έρευνα κατά του κ. Μιωνή καθώς σύμφωνα με στελέχη της προανακριτικής αποτελεί προάγγελο για όσα έγιναν στο στήσιμο της σκευωρίας Novartis:

Παππάς: (προφανώς διαβάζει μήνυμα στο κινητό) “Μου λείπουν πολλά κομμάτια και με κρατάει ο Μίμης εντελώς απ έξω. Είχαν έρθει και οι Αμερικάνοι πράκτορες και δε με άφησαν καν να μπω στο meeting
Μιωνής: Αυτό που σου είχα πει, είχαν φέρει τους Αμερικάνους. Φώναξε αυτή τους Αμερικάνους
Παππάς: Ερχεται μια μέρα ο Βασιλειάδης και μου λέει “ψάχνει το FBI”, του λέω: Γιωργάκη μήπως φωνάξανε αυτοί το FBI και βγαίνουν και λένε ότι τον Μιωνή τον κυνηγούν οι Αμερικάνοι;”
Μιωνής: Αυτό κάνανε. Φώναξαν το FBI λέγοντάς τους ότι για τον Μεταξά που είναι φοροφυγάς και money launderer και τον κυνηγάμε και έχει ένταλμα, έχει δώσει δάνειο γι αυτά τα κτήρια στη Νεα Υόρκη […]


Δείτε τα έγγραφα της απομαγνητοφώνησης της συνομιλίας Μιωνή-Παππά που κατατέθηκαν στην προανακριτική Επιτροπή:


απομαγνητοφωνηση-01
απομαγνητοφωνηση-02
απομαγνητοφωνηση-03
απομαγνητοφωνηση-04
απομαγνητοφωνηση-05
απομαγνητοφωνηση-06
απομαγνητοφωνηση-07
απομαγνητοφωνηση-08
απομαγνητοφωνηση-09
απομαγνητοφωνηση-10
απομαγνητοφωνηση-11
απομαγνητοφωνηση-12
απομαγνητοφωνηση-13
απομαγνητοφωνηση-14
απομαγνητοφωνηση-15

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σάμπυ Μιωνή:

Yπέβαλα, σήμερα, στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, αντίγραφο της συνομιλίας μου με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, που έλαβε χώρα στο εξωτερικό την 21η Μαΐου 2016.

Στη συνομιλία αυτή, ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στο ερώτημά μου “πώς διαβάζεις τον Παπαγγελόπουλο”, μου είπε ξεκάθαρα ότι “ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα” και ότι “ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω” ότι “κάποιοι βγάζουν λεφτά” και, μάλιστα, “πολλά λεφτά”. Επιπλέον, μου ανέφερε ότι ο Παπαγγελόπουλος “έκανε το δικό του outsourcing”.

Από την πρώτη στιγμή, κατέθεσα ενόρκως, ότι ο Νίκος Παππάς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με οποιαδήποτε πράξη εκβίασης, πράγμα το οποίο επαναλαμβάνω και σήμερα. Αντιθέτως, προσπάθησε να είναι μέρος της λύσης, χωρίς να έχει οποιαδήποτε σχέση με το πρόβλημα. Όμως γνώριζε. Γνώριζε, όπως και πολλοί άλλοι, ότι ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του “είχαν τη δική τους ατζέντα” και “έβγαζαν πολλά λεφτά”, όπως ο ίδιος μου είπε.

Στην ίδια συνομιλία, ο Νίκος Παππάς, για άλλη μία φορά, μου ζήτησε “να βγει να μιλήσει” ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, για την σύζυγο του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Θεωρώ άδικο και ανήθικο να στοχοποιείται ένας αθώος και να του ζητείται, σαν αντάλλαγμα, να καταθέσει ψευδώς εναντίον άλλου αθώου προσώπου με το οποίο συνδέεται φιλικά. Ο κ. Παπασταύρου, ασφαλώς, δεν δέχτηκε ποτέ να μπει σε αυτή τη συλλογιστική και, ίσως αυτός να ήταν ένας από τους λόγους που, στην περίπτωσή του, υπήρξε πλήρης κατάλυση του τεκμηρίου αθωότητας και δημιουργία ουσιαστικά τεκμηρίου ενοχής, σε σωρεία διαδικασιών, στις οποίες τελικώς δικαιώθηκε.

Πήρα την απόφαση να καταγράψω τη συνομιλία μου με τον Νίκο Παππά τον Μάιο του 2016, για να προστατεύσω εμένα, τους συνεργάτες μου και την οικογένειά μου και να αποδείξω τον εκβιασμό που δεχόμουν, ελλείψει άλλου μέσου έννομης προστασίας μου. Δύο μήνες νωρίτερα, στις 10 Μαρτίου 2016, ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος με είχε εκβιάσει, ευθέως, στο γραφείο του Νίκου Παππά, ζητώντας να πληρώσω δήθεν «έξοδα» στον Ιωάννη Φιλιππάκη, όταν δεν του όφειλα τίποτα. Από τη στιγμή που αρνήθηκα κατηγορηματικά να πληρώσω και σε λιγότερο από σαράντα ημέρες, έλαβαν χώρα, μεταξύ άλλων, τα εξής αντίποινα:

α) Μέσα σε 7 ημέρες, οι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης, υπό την εποπτεία της Ελ. Τουλουπάκη, ταξίδεψαν στο Παρίσι, για να συναντήσουν για δεύτερη φορά τον Ερβέ Φαλτσιανί, προκειμένου να συνεχίσουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος μου και των συνεργατών μου. Προκαταρκτική εξέταση, η οποία ξεκίνησε από ψευδή καταγγελία του Ιωάννη Φιλιππάκη στον συνεργάτη του, Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, η οποία τελικά μπήκε στο αρχείο τον Ιούνιο του 2019, καθώς δεν προέκυψαν καν ενδείξεις τέλεσης κανενός αδικήματος, αποδεικνύοντας ότι όλα ήσαν κατασκευασμένα. Στο πλαίσιο αυτής της αρχειοθέτησης, αξιολογήθηκε και η από 4/1/2019 έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία στηρίχτηκε στους ψευδείς ισχυρισμούς των μελών της εγκληματικής συμμορίας, Ιωάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρου Τάρκα.
β) Την 23.03.2016, δεκατρείς ημέρες μετά, οι ίδιοι Εισαγγελείς, Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης, παραγγέλλουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος μου και σε βάρος του δικηγόρου μου, Σταύρου Παπασταύρου, για το αδίκημα της χρήσης ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου κ.λπ.,-
γ) Τριάντα οκτώ ημέρες μετά την άρνησή μου να υποκύψω στον εκβιασμό, γίνεται έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στο σπίτι που διέμεναν οι υπερήλικες γονείς μου, την παραμονή του εβραϊκού Πάσχα, προφανώς για εκφοβισμό, από την οποία δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο. Και τέλος,
δ) Σαράντα ημέρες μετά, “θάβεται” δικαστική συνδρομή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου, η οποία αθώωνε τόσο εμένα όσο και τον δικηγόρο μου, Σταύρο Παπασταύρου, καταρρίπτοντας τις σε βάρος μας στημένες κατηγορίες.

Μετά από τον κυκεώνα των παραπάνω ενεργειών σε βάρος μου, όταν αρνήθηκα να εκβιαστώ, ήταν μονόδρομος για εμένα η καταγραφή της συνομιλίας μου με τον Νίκο Παππά, ούτως ώστε να αποκαλύψω αυτά που συνέβαιναν και να προστατεύσω τον εαυτό μου και την νομιμότητα. Μάλιστα, είναι προς τιμήν του Νίκου Παππά ότι, στην κατάθεσή του ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, συναίνεσε ρητώς στη δημοσιοποίηση του σχετικού ηχητικού υλικού.

Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη αυτής της πράξης μου. Θεωρώ, όμως, υποχρέωσή μου να συμβάλλω, με όλες μου τις δυνάμεις, στην τιμωρία των υπευθύνων, ώστε να ξεριζωθεί οριστικά αυτό το παραδικαστικό καρκίνωμα.

Σάμπυ Μιωνής

Ειδήσεις σήμερα: 

Επίθεση με βιτριόλι: Προαυλίζεται μόνη της και λαμβάνει τα γεύματά της κανονικά η 35χρονη

Κρήτη: Νέα στοιχεία για τους «7» που θησαύριζαν με… μαϊμού κολόνιες και προϊόντα

Νέο αιματηρό επεισόδιο στην Κρήτη - Στο νοσοκομείο ένα άτομο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης