Ξενογιαννακοπούλου (ΘΕΜΑ 104,6): Σηματοδοτεί πολλά το όνομα ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Ξενογιαννακοπούλου (ΘΕΜΑ 104,6): Σηματοδοτεί πολλά το όνομα ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Την εκτίμησή της για τον Δημήτρη Παπαδημούλη εξέφρασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

MARILIZA_XEN
Για «πολλαπλή σηματοδότηση» στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την προσθήκη του όρου «Προοδευτική Συμμαχία» δίπλα στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και τους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.

«Η χθεσινή συνεδρίαση σήμανε την επανεκκίνηση της προσυνεδριακής δουλειάς» τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου και σημείωσε πως «υπήρξε μια ευρεία συναίνεση» μεταξύ των μελών του κομματικού οργάνου αφενός για τη συνέχιση της διεύρυνσης και αφετέρου για το άνοιγμα στον ευρύτερο προοδευτικό κόσμο.

Αναφορικά με τον διάλογο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι «εδώ είναι διαφορετική περίπτωση, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κεντρικός πόλος από το 2012 και μετά του ευρύτερου προοδευτικού χώρου». Στο πλαίσιο αυτό, «πρωτοστάτησα και στη συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας, γιατί πραγματικά πιστεύω και στην Ευρώπη και στη χώρα μας χρειάζεται ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος», καλώντας τον κάθε πολιτικό φορέα «να αναλάβει και τις δικές του ευθύνες».

Ειδικά για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, αυτό «έχει ένα θέμα εσωτερικής ενοποίησης, έχει δύο γραμμές» υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως το «Κίνημα Αλλαγής είχε επιλέξει τα προηγούμενα χρόνια να είναι στο σκληρό αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο σε σημείο πολιτικής υπερβολής, κάτι που του κόστισε» ανέφερε η ίδια.

Με αυτά τα δεδομένα, «το 2010 ήταν μια άλλη χώρα και μια άλλη εποχή και οι χειρισμοί που έγιναν τότε και αυτά που ειπώθηκαν εκατέρωθεν, πλήγωσαν» εκτίμησε η κ. Ξενογιαννακοπούλου και πρόσθεσε πως «είμαστε σε μια άλλη πραγματικότητα τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτημένα και συντεταγμένα πιστεύει σε αυτό το άνοιγμα».

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις αναφορικά με την εκμίσθωση ακινήτων μέσω ΜΚΟ σε μετανάστες και πρόσφυγες από τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, «ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι εξαιρετικός Αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» απάντησε η κ. Ξενογιαννακοπούλου και συνέχισε λέγοντας ότι «εγώ θα μείνω στη δική του απάντηση. Οι πηγές είναι απολύτως διαφανείς» και κατέληξε λέγοντας πως «εγώ δηλώνω ότι είναι ένας άνθρωπος που τον εκτιμώ».

Ειδήσεις σήμερα: 

Μαρκόπουλος (ΘΕΜΑ 104,6): «Αν ασκηθεί δίωξη στον Παπαγγελόπουλο θα συμπαρασύρει όλους τους ύποπτους»

Σακοράφα στον ΘΕΜΑ 104,6: Από την ύφεση θα αφαιρεθούν από τις τσέπες των Ελλήνων 7-10 δις ευρώ

Θέμα ημερών οι αντικαταστάσεις υπουργών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης