Σακοράφα στον ΘΕΜΑ 104,6: Από την ύφεση θα αφαιρεθούν από τις τσέπες των Ελλήνων 7-10 δις ευρώ

Σακοράφα στον ΘΕΜΑ 104,6: Από την ύφεση θα αφαιρεθούν από τις τσέπες των Ελλήνων 7-10 δις ευρώ

«Θα αυξηθούν τα κόκκινα δάνεια και οι οικογένειες που χάνουν τα σπίτια τους» ,  είπε η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΜέΡΑ25

sakorafa-768x416
«Η ευχή όλων μας είναι να εξομαλυνθεί η κατάσταση, να επανέλθει ο κανονικός ρυθμός στη ζωή μας» τόνισε στον Θέμα 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα.

Στην μετά την πανδημία εποχή, «όσον αφορά την οικονομία, θεωρούμε ότι είναι άνθρακες ο θησαυρός, γιατί η ύφεση μας έχει χτυπήσει την πόρτα» σχολίασε η κ. Σακοράφα, ενώ με όρους δημοσιονομικής προσαρμογής, «αν φτάσουμε στον τελικό λογαριασμό, θα πρέπει να αφαιρεθούν από τις τσέπες των Ελλήνων 7-10 δις ευρώ» εκτίμησε η Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Κλείσιμο

«Το ταμείο ανάκαμψης είναι μια πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση και θα πρέπει να ανοίξει επί της ουσίας» απάντησε η κ. Σακοράφα αναφορικά με την ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, προσθέτοντας πως το ευρωομόλογο θα ήταν η ανάληψη από την Ευρώπη όλης της ζημιάς που θα πάθαινε κάθε κράτος. «Θα πρέπει η Ευρώπη να πάρει τέτοιου είδους μέτρα που να καλύψει τις ανάγκες όλων των κρατών» επισήμανε η ίδια, καταθέτοντας τον προβληματισμό της για το μέλλον του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων.

«Εγώ θα ήθελα να είναι πολύ περισσότερα τα χρήματα και η ΕΚΤ να πάρει άλλου είδους μέτρα» εξήγησε η κ. Σακοράφα, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλία του ΜέΡΑ25 την ερχόμενη Δευτέρα για το ζήτημα των κόκκινων δανείων. «Τέλη Ιουνίου τελειώνει η προστασία της πρώτης κατοικίας. Θα αυξηθούν τα κόκκινα δάνεια και οι οικογένειες που χάνουν τα σπίτια τους» περιέγραψε η Βουλευτής, καταλήγοντας πως «πρέπει να το δούμε αυτό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης