«Ύμνοι» για την Ελλάδα από το Brookings: «Ηρωική» η ηγεσία Μητσοτάκη - Πήραμε αποφάσεις πολύ γρήγορα, είπε ο πρωθυπουργός

«Ύμνοι» για την Ελλάδα από το Brookings: «Ηρωική» η ηγεσία Μητσοτάκη - Πήραμε αποφάσεις πολύ γρήγορα, είπε ο πρωθυπουργός

Επαίνους για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσεις που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού -και- στη χώρα μας άκουσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έδωσε το «παρών» σε τηλεδιάσκεψη του γνωστού «think tank» Brookings

mitsotakis_tilediaskepsi1
Προλογίζοντας τον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Brookings, Τζον Άλεν, καθώς και ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, Τζέιμς Ράιαν, «αποθέωσαν» τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης. 


Ο κ. Άλεν, στρατηγός εν αποστρατεία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε μάλιστα πως «η θαρραλέα δράση και η ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν προκαλέσει τον θαυμασμό στις ΗΠΑ και αλλού στον κόσμο. Στρέφουμε το βλέμμα μας στην Ελλάδα για έμπνευση»

«Μέσα σε δέκα μήνες από την εκλογή του ως πρωθυπουργού, κατάφερε να φέρει την Ελλάδα στο προσκήνιο της αποτελεσματικής και αποφασιστικής ηγεσίας και να κρατήσει άγνωστο πόσες χιλιάδες ανθρώπους ασφαλείς και υγιείς» ανέφερε ακόμη για τον κ. Μητσοτάκη.

Στο 38:50'' η ομιλία του προέδρου του Brookings, Τζον Άλεν
Containing COVID-19: Greece’s successes and challenges ahead


Κλείσιμο

Με τη σειρά του, ο πρωθυπουργός ανέλυσε τους τέσσερις τρόπους, με τους οποίους η Ελλάδα πέτυχε να αντιμετωπίσει με επιτυχία μέχρι στιγμής την πανδημία του κορωνοϊού. Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε και τους δύο για τα επαινετικά τους λόγια και είπε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανος που «πετύχαμε να αξιοποιήσουμε την κρίση, για ν' αλλάξουμε την εικόνα της χώρας».

Οι τέσσερις άξονες της επιτυχημένης διαχείρισης των τελευταίων τριών μηνών, όπως τους παρουσίασε στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, είναι οι ακόλουθοι:

Πρώτον, «πήραμε τις αποφάσεις πολύ γρήγορα», όπως είπε. «Τα μοντέλα μας λένε ότι, αν είχαμε καθυστερήσει, η τροχιά της επιδημίας θα ήταν τελείως διαφορετική» υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι, όταν έλαβε τις αρχικές αποφάσεις, όπως π.χ. την μη τέλεση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, πολλοί είχαν αντιδράσει.


Δεύτερον, «επικοινωνήσαμε πολύ καθαρά και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των πολιτών» είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι την επικοινωνία ανέλαβαν ο επικεφαλής της επιτροπής των επιδημιολόγων και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ενώ δήλωσε «έκπληκτος» που οι πολίτες ακολούθησαν τις οδηγίες πιστά. «Ήταν μια συλλογική επιτυχία» η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, υπογράμμισε.

Τρίτος άξονας, όπως τον παρουσίασε στην ομιλία του στο Brookings ο κ. Μητσοτάκης, ήταν η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η αύξηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και η προμήθεια προστατευτικού υλικού στους γιατρούς και τους νοσηλευτές. «Δεν χάσαμε ούτε έναν επαγγελματία του συστήματος υγείας από τον κορωνοϊό» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο τέταρτος και τελευταίος άξονας ήταν η προστασία των πιο αδύναμων. «Από την πρώτη ημέρα είπαμε ότι θα προστατέψουμε τους ηλικιωμένους, επικοινωνήσαμε το μήνυμά μας καθαρά στο πιο ευάλωτο κομμάτι του πληθυσμού -λόγω υποκείμενων νοσημάτων, κ.λπ.- ενώ δεν είχαμε ούτε ένα θάνατο στα δημόσια γηροκομεία της χώρας» τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς και στον τουρισμό, λέγοντας πως η χώρα θα υποδεχθεί τουρίστες από την 1η Ιουλίου, αρχικά από τις χώρες που έχουν παρόμοια επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Ως προς την οικονομία, παραδέχθηκε ότι «η επανέναρξη είναι πιο δύσκολη από το κλείσιμο» και τόνισε ότι πρώτη του προτεραιότητα είναι η προστασία της εργασίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για το πακέτο των €750 δισ.: «Τολμηρή η πρόταση της Κομισιόν - Ψηλά ο πήχης»

Κομισιόν: 32 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Άσκηση ισορροπίας από την φον ντερ Λάιεν για την στήριξη της οικονομίας: Οι 3+1 πυλώνες του σχεδίου της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης