Τουρισμός: Το νέο μεγάλο στοίχημα της χώρας με «σύμμαχο» τα διεθνή δημοσιεύματα και την αξιοπιστία

Τουρισμός: Το νέο μεγάλο στοίχημα της χώρας με «σύμμαχο» τα διεθνή δημοσιεύματα και την αξιοπιστία

«Οι ξένοι πελάτες θέλουν Ελλάδα» το μήνυμα από τα διεθνή τουριστικά γραφεία - Τουρισμός και ασφάλεια θα συνυπάρξουν αυτή τη σεζόν διαμηνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

AKROPOLH-ARTHROU
«Οι ξένοι πελάτες θέλουν Ελλάδα…», διαμηνύουν διεθνή τουριστικά γραφεία, τη στιγμή που η Ελλάδα ετοιμάζει την επανεκκίνηση της, ελπίζοντας να δρέψει τους καρπούς των προσπάθειών της. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, η χώρα διατήρησε ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό επιδημιολογικό προφίλ. Αυτό αναμένεται να αντικατοπτριστεί στο τουριστικό ρεύμα, παρά την κοινή παραδοχή ότι έπεται ένα ιδιαίτερα δύσκολο –απ’ όλες τις απόψεις– καλοκαίρι.

Coronavirus: Greece to start tourist season in mid-June - BBC News


Η συντονισμένη διεθνής προώθηση του ελληνικού τουρισμού επιχειρεί να περιορίσει κατά το δυνατόν τις αναπόφευκτες απώλειες. Κυρίως, όμως, συνοδεύεται από αυτό που ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλεσε σε συνέντευξή του υψηλή αξιοπιστία. «Αποτελούμε θετικό παράδειγμα και αυτό δημιουργεί στον κόσμο αίσθημα σιγουριάς και εμπιστοσύνης στη δυνατότητα του κράτους να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά».

Η Ελλάδα, λοιπόν, αναμένεται να αντιμετωπιστεί από όσους αποφασίσουν να κάνουν διακοπές εκτός της πατρίδας τους ως ακόμα πιο ελκυστικός προορισμός. Εκτός από τις φυσικές ομορφιές της προσφέρει και σχετικά τη μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια σε σύγκριση πάντα με τους ανταγωνιστές της στη Μεσόγειο.

Κλείσιμο
Δεν είναι τυχαία τα διεθνή αφιερώματα στην χώρα, η οποία αποκαλείται από ολοένα και περισσότερους ιδανικός προορισμός. Τελευταίο το αφιέρωμα της Deutsche Welle, που θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι «στους κύριους προορισμούς των Γερμανών». Αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες φλερτάρουν δυνατά με τα λεγόμενα covid-free ελληνικά νησιά.

Greece prepares to reopen its doors to international tourists


Από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, όμως, είναι εμφανές ότι τουρισμός και ασφάλεια θα συνυπάρξουν αυτή τη σεζόν. Το σχέδιο της κυβέρνησης, άλλωστε, έχει στόχο να διασφαλίσει το άνοιγμα της χώρας με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο σε επισκέπτες από το εξωτερικό. Ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα διακινδυνεύσει να ανοίξει νωρίτερα. «Το άνοιγμα των συνόρων δεν θα γίνει χωρίς προσοχή στα επιδημιολογικά δεδομένα» δήλωσε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, δεν θα εξετάζονται υποχρεωτικά όλοι οι αφιχθέντες, αλλά θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ, ώστε να προληφθεί τυχόν έξαρση της επιδημίας. Έχει ήδη ξεκινήσει, μάλιστα, το σχέδιο υγειονομικής θωράκισης των νησιών, μέσω σχετικών πρωτοκόλλων για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις. Η τεχνολογία και οι ηλεκτρονικές εφαρμογές θα τεθούν στην υπηρεσία των τουριστών, προσφέροντάς τους έναν χρήσιμο οδηγό σε σχέση με γιατρούς, εξετάσεις, διαθέσιμα νοσοκομεία κλπ.

greece-summer


Ουσιαστικά, η Ελλάδα ως προς τον εξωτερικό τουρισμό θα ανοίξει σε δύο φάσεις. Η πρώτη είναι στις 15 Ιουνίου και η δεύτερη την 1η Ιουλίου. Θα υπάρξουν από τις 15 Ιουνίου πτήσεις από το εξωτερικό για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από την 1η Ιουλίου σχεδιάζεται να ανοίξουν για τις πτήσεις εξωτερικού και τα περιφερειακά αεροδρόμια. Αρχικά, θα γίνονται δεκτοί τουρίστες από συγκεκριμένες χώρες. Αυτές θα επιλεγούν από την ειδική υποεπιτροπή της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων και επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τους επιστήμονες του Γραφείου Ταξιδιωτικής Ιατρικής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Η Γερμανία είναι μία από αυτές. Εξάλλου, ο Μητσοτάκης απηύθυνε προσκλητήριο σε επισκέπτες από τη Γερμανία μέσα από συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild. Μεταξύ άλλων τονίζει ότι «μελετάμε προσεκτικά την κατάσταση, για να διασφαλίσουμε ότι θα οργανώσουμε τις υπηρεσίες υγείας κατά τρόπο ώστε να αισθάνονται ασφαλείς τόσο οι επισκέπτες όσο και οι κάτοικοι στα νησιά». Η Γερμανία σκοπεύει να άρει την ταξιδιωτική οδηγία για ταξίδια προς το εξωτερικό την 15η Ιουνίου.

greek-island


Στη συνέχεια, τα αεροδρόμια όλης της χώρας θα δέχονται πτήσεις από περισσότερες χώρες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βόρεια Ελλάδα δεσμεύθηκε να ανοίξουν και τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό μέχρι τις 15 Ιουνίου. Τότε, αναμένεται να δοθεί μία ανάσα σε περιοχές όπως η Χαλκιδική, η Πιερία και άλλες τουριστικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Η Ryanair διαφημίζει το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων για τους τουρίστες από τον Ιούνιο με ένα βίντεο που έχει τίτλο: «Μια ματιά στα αρχαία θαύματα! Η Αθήνα είναι ανοιχτή για διακοπές από τις 15 Ιουνίου». Η Ελλάδα παρουσιάζεται ως ο ιδανικός προορισμός. Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa θα ξαναρχίσει πτήσεις προς 20 τουριστικούς προορισμούς, στους οποίους περιλαμβάνονται και ελληνικά νησιά, από τα μέσα Ιουνίου.

Οι δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, Etihad και Emirates, που συνδέουν την Αυστραλία με την Ευρώπη ξεκινούν ξανά από 1η Ιουλίου τακτικά δρομολόγια για την Ελλάδα. Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ελλάδας, η Aegean Airlines, θα ξεκινήσει εκ νέου τις πτήσεις της από την Αθήνα προς μερικούς από τους βασικότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η ολλανδική KLM ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ξεκινά ξανά τις πτήσεις Άμστερνταμ-Αθήνα από τις 6 Ιουνίου. Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι το πλάνο της για το επόμενο διάστημα είναι να πραγματοποιούνται πέντε πτήσεις την εβδομάδα προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βασικό πάντως ζητούμενο στην παρούσα συγκυρία είναι, εκτός από την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.


Ειδήσεις σήμερα

Επίθεση με βιτριόλι: Επαγγελματίας που «ναυλώθηκε» από ηθική αυτουργό η μαυροφορεμένη γυναίκα;

Νωρίτερα η επιστροφή στα θρανία τον Σεπτέμβριο - Τι ισχύει για την άδεια ειδικού σκοπού

Οι 2.500 λέξεις του Σωτήρη Τσιόδρα που συγκίνησαν στην τελευταία τακτική ενημέρωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης