Ελένη Ασημάκη: Πρώην παίκτρια του GNTM κάνει έκκληση για αίμα

Ελένη Ασημάκη: Πρώην παίκτρια του GNTM κάνει έκκληση για αίμα

Η όμορφη κοπέλα κάνει μεταγγίσεις κάθε 15 ημέρες και τώρα με τον κορωνοϊό ο κόσμος φοβάται και έχει σταματήσει να πηγαίνει να δίνει αίμα

Eleni_Asimaki

Την Ελένη Ασημάκη την είχαμε γνωρίσει μέσα από τη συμμετοχή της στο GNTM. H καλλονή από την Κρήτη με καταγωγή από τη Νιγηρία είχε συγκινήσει με την ιστορία της καθώς αντιετωπίζει σοβαρό πρόβλημα την υγεία της καθώς πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια στο αίμα.

«Κάνω κάθε 14 ημέρες μεταγγίσεις αίματος. Η πρώτη μου μετάγγιση ήταν επώδυνη, τώρα πια έχω συνηθίσει. Είναι μια ανωμαλία στο αίμα, στην ουσία τα αιμοσφαίριά μου έχουν σχήμα δρεπανιού και για αυτό η ασθένειά μου λέγεται δρεπανοκυτταρική αναιμία. Όταν περνάνε τα αιμοσφαίρια από τις αρτηρίες, επειδή έχουν αυτό το σχήμα, βουλώνουν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μην περνάει οξυγόνο και έτσι δημιουργείται η κρίση της δρεπανοκυτταρικής που είναι επώδυνη».

Με αφορφή τα όσα ζούμε το τελευταίο διάστημα με τον κορωνοϊό η όμορφη Ελένη ανέβασε ένα βίντεο στα social media και κάνει έκκληση για αίμα γιατί όπως λέει ζει μόνο με αίμα…

«Υπάρχει έλλειψη στο κέντρο της αιμοδοσίας. Ο κόσμος φοβάται να πάει να δώσει αίμα και είναι λογικό λόγω όλου αυτού που γίνεται με τον νέο ιό. Όμως υπάρχουν άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και μεταγγίζονται ανά 14 μέρες τακτικά. Ένα από αυτά είμαι κι εγώ. Οπότε, σας ζητάω με μεγάλη παράκληση να βοηθήσετε σε αυτό το νέο πρόβλημα που υπάρχει και να βάλει ο καθένας από εσάς ένα χέρι βοήθειας. Άμα φοβάται να πάει στο νοσοκομείο, υπάρχει το εθνικό κέντρο αιμοδοσίας στην οδό Θηβών 314 στο Αιγάλεω, το οποίο είναι ανοικτό Δευτέρα – Παρασκευή από τις 15:00 έως τις 20:00», είπε η Ελένη Ασημάκη στο βίντεο που ανέβασε στα social media.


Η νεαρή κοπέλα μίλησε και σε τηλεοπτική εκπομπή για το θέμα: «Υπάρχουν άτομα σαν εμένα που ζούμε κυρίως μόνο από αυτό, είναι η θεραπεία μας, οπότε δεν γίνεται τώρα λόγω του ιού να σταματήσουμε να κάνουμε τις μεταγγίσεις μας. Τώρα που ο κόσμος δεν δίνει αίμα, μειώνεται οι μεταγγίσεις μας. Εγώ μεταγγίζομαι ανά 14 μέρες, αλλά τώρα οι γιατροί μου το έχουν κάνει ανά 20 μέρες. Οπότε, ο οργανισμός μου, όταν δεν παίρνει τη σωστή μετάγγιση που είναι να πάρει, είναι λίγο πιο αδύναμος, δεν έχω όλη αυτή την ενέργεια που έχω στην καθημερινότητά μου, δυσκολεύομαι πάρα πολύ».

Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός: Ο Τζόνσον απάντησε στο γράμμα 7χρονης που ακύρωσε το πάρτι της λόγω ιού

Κορωνοϊός: Η γαλλική «Le Figaro» αποθεώνει τον Τσιόδρα - «Χάρη σ' αυτόν, οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης