CNN: Ο Νετανιάχου επιδιώκει συνάντηση με τον Τραμπ αμέσως μετά τη σύνοδο της G7

CNN: Ο Νετανιάχου επιδιώκει συνάντηση με τον Τραμπ αμέσως μετά τη σύνοδο της G7

Η πρωτοβουλία έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης έντασης μεταξύ των δύο πλευρών, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν και την κατάπαυση του πυρός με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο

CNN: Ο Νετανιάχου επιδιώκει συνάντηση με τον Τραμπ αμέσως μετά τη σύνοδο της G7
Την πραγματοποίηση επείγουσας συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ, επιδιώκει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με ισραηλινή πηγή που επικαλείται το CNN.

Η πρωτοβουλία έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης έντασης μεταξύ των δύο πλευρών, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν και την κατάπαυση του πυρός με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Νετανιάχου επιδιώκει να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής της G7 που θα πραγματοποιηθεί 15 έως τις 17 Ιουνίου στο Εβιάν-λε-Μπεν της Γαλλίας,  το επόμενο Σαββατοκύριακο ή αμέσως μετά.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τις δημόσιες επικρίσεις του Τραμπ προς το Ισραήλ, μετά το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό ως απάντηση σε πυρά της Χεζμπολάχ εναντίον του βόρειου Ισραήλ. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η επίθεση στην πρωτεύουσα του Λιβάνου «δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί», ενώ χαρακτήρισε την επίθεση της Χεζμπολάχ «πολύ μικρή και χωρίς ιδιαίτερη σημασία».

Η δημόσια αυτή αντιπαράθεση έρχεται σε αντίθεση με το ενιαίο μέτωπο που είχαν παρουσιάσει οι δύο ηγέτες κατά την έναρξη της σύγκρουσης με το Ιράν και αποτελεί το πιο πρόσφατο επεισόδιο σε μια σειρά διαφοροποιήσεων που έχουν αναδειχθεί καθώς η Ουάσιγκτον επιδιώκει την αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τραμπ έχει ήδη παρέμβει σε ζητήματα που αφορούν τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Την περασμένη εβδομάδα φέρεται να ζήτησε από τον Νετανιάχου να ακυρώσει σχεδιαζόμενες επιθέσεις κατά του Ιράν, μετά την εκτόξευση ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ για πρώτη φορά μετά την εκεχειρία του Απριλίου.

Σύμφωνα με την ισραηλινή πηγή, ο Νετανιάχου επιδιώκει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ από τη σύνοδο της G7 στην Ευρώπη, προκειμένου να διευκρινίσει και να επικοινωνήσει τις θέσεις του Ισραήλ στις διαπραγματεύσεις.

Το Ισραήλ ανησυχεί ιδιαίτερα για τη διατήρηση της ελευθερίας δράσης του εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, καθώς το Ιράν πιέζει για την αποχώρηση του Ισραήλ, ανέφερε η πηγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης