Viral βίντεο με πάνω από 3 εκατ. views δείχνει πόσο... τρομακτικά ρεαλιστικά είναι τα deepfakes!

Viral βίντεο με πάνω από 3 εκατ. views δείχνει πόσο... τρομακτικά ρεαλιστικά είναι τα deepfakes!

Δείτε τον ταλαντούχο κωμικό Μπιλ Χέιντερ να μεταμορφώνεται από τη μία στιγμή στην άλλη σε «Τομ Κρουζ» και «Σεθ Ρόγκεν» σε ένα σουρεαλιστικό κλιπ

cruise
Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε ακούσει σίγουρα για τα deepfakes, παραποιημένα βίντεο που εμφανίζουν —συνήθως διάσημους— ανθρώπους να λένε και να κάνουν πράγματα που δεν έχουν πει και κάνει ποτέ, με τη δύναμη της τεχνολογίας.

Αναρίθμητα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο έχουν ασχοληθεί με τη νέα αυτή μόδα, που ενέχει πολλούς κινδύνους, τόσο για την αξιοπιστία της ενημέρωσης όσο και για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των ακούσιων «πρωταγωνιστών» στα εν λόγω βίντεο.

Αν συγκαταλέγεστε σε όσους θεωρούν αυτού του είδους τις σκέψεις και ανησυχίες «υπερβολικές», ίσως το παρακάτω βίντεο που έχει γίνει viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 3 εκατομμύρια views σε διάφορες πλατφόρμες, να σας κάνει να αλλάξετε γνώμη.

Bill Hader channels Tom Cruise [DeepFake]


Πρόκειται για ένα απόσπασμα από μια παλιά συνέντευξη του ταλαντούχου κωμικού Μπιλ Χέιντερ (Saturday Night Live) στον Ντέιβιντ Λέτερμαν, που έχει παραποιηθεί με την τεχνολογία deepfake. Η «παρέμβαση» εντοπίζεται μόνο στα σημεία που ο Χέιντερ μιμείται τη φωνή του Τομ Κρουζ και του Σεθ Ρόγκεν, όπου σιγά σιγά το πρόσωπό του μεταμορφώνεται σε εκείνο του διάσημου που μιμείται με τόση ακρίβεια. Το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί από... σουρεαλιστικό μέχρι τρομακτικό, όπως επισημαίνουν πολλοί χρήστες στα social media.

Κλείσιμο
H Guardian επικοινώνησε με τον δημιουργό του viral video που διατηρεί ένα άκρως επιτυχημένο κανάλι στο YouTube, το οποίο ειδικεύεται στα deepfakes.

O YouTuber, ένας Σλοβάκος που διαμένει στην Τσεχία ονόματι Τομ (δεν θέλησε να αποκαλύψει το επώνυμό του), είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι δημιουργώντας και ανεβάζοντας αυτά τα βίντεο αποσκοπεί στο να «υποψιάσει» το κοινό για τους κινδύνους της εποχής των fake news και των παραποιημένων βίντεο.

Μέσα στον τελευταίο μήνα, ο Τομ έχει δημιουργήσει και ανεβάσει περίπου 20 deepfake βίντεο, μεταξύ των οποίων μια σκηνή από το θρίλερ «Λάμψη», με τον Τζιμ Κάρει να αναλαμβάνει τον ρόλο του Τζακ Νίκολσον και τον Μπρους Λι να... «εισβάλει» στο Matrix.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης