Η
Eurovision πλησιάζει και ενώ οι πρώτες εντυπώσεις για την εμφάνιση της
Κλαυδίας στη σκηνή του διαγωνισμού ήταν θετικές, ο
Τάσος Ξιαρχό δεν έχει την ίδια άποψη. Ο ίδιος άσκησε σκληρή κριτική στον
Φωκά Ευαγγελινό για την εμφάνιση της τραγουδίστριας στη σκηνή της Eurovision, χαρακτηρίζοντας τη σκηνοθεσία κακή και κατηγορώντας τον ότι δεν αξιοποίησε σωστά ένα τραγούδι με ιδιαίτερο συναισθηματικό βάρος.
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό», ο γνωστός χορευτής και χορογράφος έκανε λόγο για φθηνά γραφικά, τεχνικά λάθη και κακή πρώτη εντύπωση, ενώ υποστήριξε ότι η εξαιρετική φωνητική απόδοση της Κλαυδίας ανέδειξε ακόμα περισσότερο τις αδυναμίες της σκηνοθεσίας:
«Έχουμε ένα τραγούδι με βάρος που μιλάει για τον Πόντο. Σκηνικά έχει κακά γραφικά που φαίνονται φθηνά και βλέπουμε κι ένα καλώδιο που λένε ότι είναι ρωγμή. Η Κλαυδία είναι τόσο καλή φωνητικά που επισκιάζει τη δουλειά του Φωκά Ευαγγελινού».
Ο χορογράφος πρόσθεσε επιπλέον:
«Όταν έχεις την ευκαιρία για τόσα πολλά χρόνια να κάνεις κάτι για τη χώρα σου, πρέπει να προσέχεις την πρώτη εντύπωση. Μέσα από τον βράχο φαίνεται η λάμπα και είναι σαν σόμπα. Όταν το αποτέλεσμα από παντού χωλαίνει, δεν μπορώ να φαίνομαι κακός ή ζηλιάρης επειδή δεν κατάφερα να πάω στη Eurovision».
Δείτε το βίντεο
Στη συνέχεια, τόνισε πως
«η Eurovision δεν είναι δημοσιουπαλληλίκι» και κάλεσε τον Φωκά Ευαγγελινό να παραχωρήσει χώρο σε νέους δημιουργούς, λέγοντας πως μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στον θεσμό, η δουλειά του έχει αρχίσει να φθίνει και να βλάπτει την καριέρα του.
«Η Eurovision δεν είναι δημοσιουπαλληλίκι και δεν μπορείς να είσαι 20 χρόνια σε ένα θεσμό και να βλέπεις ότι γίνονται συνέχεια λάθη. Όταν δουλεύεις τόσα πολλά χρόνια, θα στερέψεις. Μήπως να αποφασίσεις να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δώσεις την ευκαιρία σε άλλους; Εκθέτεις τη δική σου καριέρα και όσο προχωράς, αντί να αφήσεις εκεί ψηλά το βιογραφικό σου, το ρίχνεις μόνος σου. Δεν μιλάει η δουλειά του Φωκά Ευαγγελινού, γιατί καταστρέφει μια κοπέλα», σημείωσε ο Τάσος Ξιαρχό.
Τέλος, παρομοίασε την Κλαυδία με τη
Γιάννα Τερζή, λέγοντας πως πρόκειται για μία αξιόλογη καλλιτέχνιδα που δεν είχε την υποστήριξη που της άξιζε
. «Η Κλαυδία είναι φανταστική, απλά είναι άλλη μια Γιάννα Τερζή με λίγη περισσότερη τύχη. Είναι κρίμα», τόνισε κλείνοντας.