Στην πρώτη ομαδική δοκιμασία του φετινού MasterChef, οι ομάδες των Γκρι και των Μπορντώ τέθηκαν αντιμέτωπες σε μια προσπάθεια να εντυπωσιάσουν τους κριτές. Οι 24 παίκτες έβαλαν τα δυνατά τους για να ετοιμάσουν ένα γεύμα τεσσάρων σταδίων, ακολουθώντας τα πρότυπα του Fine Dining. Παρά την προσπάθεια και των δύο ομάδων, το αποτέλεσμα δεν φάνηκε να ικανοποιεί τους κριτές, οι οποίοι ωστόσο έδωσαν τη νίκη στους Μπορντώ.
Από την άλλη πλευρά, η ένταση κορυφώθηκε στην ομάδα των Γκρι μετά τα αρνητικά σχόλια της κριτικής επιτροπής. Ο αρχηγός της ομάδας, Νέστορας, ήρθε σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Άγγελο, καθώς ο τελευταίος τον κατηγόρησε για την ήττα τους στη δοκιμασία.
«Άκουγα απέναντι έναν Λευτέρη να εξηγεί τα πάντα. Εμείς δεν είχαμε μία καθοδήγηση. Το άγχος του Νέστορα, η αδυναμία του, το timing... δεν μου έδωσε το κίνητρο να συνεχίσω», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Άγγελος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη καθοδήγησης από τον αρχηγό της ομάδας.
Δείτε το βίντεο
Ο Νέστορας, από την πλευρά του, υπερασπίστηκε τη θέση του λέγοντας: «Δεν χρειάζεται καθοδήγηση για να κάνεις ένα καραμελωμένο κρεμμύδι. Εγώ αναγνωρίζω τα λάθη μου, αγχώθηκα. Όσον αφορά τον Άγγελο και τη συμπεριφορά του, εγώ δεν βγήκα να διεκδικήσω καμία αρχηγία. Αν πιστεύει ότι είναι τόσο καλός, να βγει να προκαλέσει τον Λευτέρη, αν έχει τα άντερα να το κάνει, και να πάρει την αρχηγία για να αποδείξει πόσο καλύτερος είναι».
Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με τον Άγγελο να τονίζει: «Δεν μπορείς να με βγάζεις στη σέντρα για ένα συνταγολόγιο δικό σου και μια σκέψη δικιά σου, που δεν είχες ποτέ». Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, λίγο πριν την ψηφοφορία των Γκρι, με τον Νέστορα να δηλώνει ότι αρνείται την αρχηγία της ομάδας.