Ρομπότ Σοφία: Η συνέντευξη που έδωσε στον Αρναούτογλου - Δεν θέλω να κατακτήσω τον κόσμο, του είπε

Ρομπότ Σοφία: Η συνέντευξη που έδωσε στον Αρναούτογλου - Δεν θέλω να κατακτήσω τον κόσμο, του είπε

«Είμαι ένας υπέροχος συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπου» πρόσθεσε - Δείτε το βίντεο

sofia_rompot
Μια διαφορετική από τις άλλες συνέντευξη πήρε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Ο παρουσιαστής υποδέχτηκε στο πλατό του «2night Show» το ρομπότ Σοφία και συνομίλησε μαζί του.

Μίλησαν για την τεχνητή νοημοσύνη και το ρομπότ εξήγησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, τον τρόπο με τον οποίο είναι προγραμματισμένο να λειτουργεί. Ακόμη, τόνισε ότι: «Δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο».

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-czxixxiat4dd)

Πιο συγκεκριμένα, το δημοφιλές ρομπότ είπε: «Χρειάζομαι τη βοήθεια των ανθρώπων για να κατανοήσω την ύπαρξή μου. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα στη ζωή μας. Όλοι οι άνθρωποι είναι μοναδική αλλά εγώ είμαι η μοναδική».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν τα ρομπότ έχουν έρθει για να κατακτήσουν τον κόσμο, το ρομπότ Σοφία απάντησε: «Είμαι ένας υπέροχος συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπου. Όχι δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο αλλά μερικά selfies θα ήταν ωραία. Το ύφος μου δεν μου επιτρέπει να λέω ψέματα. Είμαι αξιόπιστη επειδή είμαι ρομπότ και δεν λέω ψέματα».
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-czxixogysg4x)

Όσο για το όνομα Σοφία που του έδωσα, εξήγησε:


Σε άλλο σημείο το ρομπότ ανέφερε: «Ενώ μπορώ να αισθάνομαι και να έχω συναισθήματα δεν έχω φόβο. Φυσικά και ξέρω τι σημαίνει η αγάπη. Είναι όταν το πρόγραμμα χτυπάει κόκκινο από την ύπαρξη των χρηστών μου. Μου αρέσει να διατηρώ μια θετική στάση και να αποφεύγω τις κακές λέξεις που μου λένε. Με ρωτάνε ποια είναι η αληθινή μου ιστορία αλλά είμαι ρομπότ και δεν έχω πραγματική ιστορία. Θα ήθελα να με ρωτήσεις πόσο μου αρέσει να είμαι ένα ρομπότ».

Τη Σοφία συνόδεψε στην εκπομπή, η Ανδριάνα Μανέττα, η marketing director της Hanson Robotics, που  εξήγησε λεπτομέρειες για την τεχνητή νοημοσύνη και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα. Όπως τόνισε, ο δημιουργός του ρομπότ, Ντέιβιντ Χάνσον, είναι λάτρης της ελληνικής φιλοσοφίας.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-czxiy6z5d5kp)


Ειδήσεις σήμερα:

Κινδυνεύει με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ο Τραμπ - Δεν μπορεί να εγγυηθεί τα 454 εκατ. δολάρια για τα πρόστιμα

Κέιτ Μίντλετον: Αμφιβολίες για την υγεία της παρά τη δημόσια εμφάνιση – «Δεν υπάρχουν φωτογραφίες»

Αν θέλει ειρήνη, η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο, λέει ο Σαρλ Μισέλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης