Shangri-La: Ένα αληθινό παλάτι στο Παρίσι
palati_arthrou

Shangri-La: Ένα αληθινό παλάτι στο Παρίσι

Η πρώην κατοικία του πρίγκιπα Ρολάνδου Βοναπάρτη έχει μεταμορφωθεί σε σύγχρονο ναό φιλοξενίας συνδυάζοντας αριστοκρατική μεγαλοπρέπεια άλλης εποχής με τη σύγχρονη πολυτέλεια

Μαρκετερί και μπουαζερί μαρτυρούν ότι πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές παλάτι. Η πολυτέλεια και η παριζιάνικη κομψότητα διακρίνονται σε κάθε λεπτομέρεια. Το κτίριο του σημερινού ξενοδοχείου «Shangri-La Paris», στο 16ο Διαμέρισμα του Παρισιού, έχει μεγάλη ιστορία. Ανοιξε τις πόρτες του το 1896 ως το παλάτι-κατοικία του πρίγκιπα Ρολάνδου Βοναπάρτη. Εξερευνητής, γεωγράφος και βοτανολόγος, ήταν εγγονός του Λουσιέν Βοναπάρτη, νεότερου αδερφού του Ναπολέοντα.

Ο πατέρας του Ρολάνδου ήταν ο Πιέρ Ναπολέων Βοναπάρτης, μια χαρισματική προσωπικότητα, ενώ η μητέρα του ήταν η Ελεονόρ-Ζιστίν Ρουφίν, κόρη υδραυλικού που εργαζόταν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το Iéna Palace, όπως ονομαζόταν το παλάτι, χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Ερνέστ Ζαντί ως οικογενειακή κατοικία για τον Ρολάνδο, τη μητέρα και την κόρη του. Ο Ζαντί είναι γνωστός για το έργο ανακατασκευής των ανακτόρων του Λούβρου και του Κεραμεικού για τον Ναπολέοντα Γ’. Ο σχεδιασμός του Iéna Palace είναι ένας συνδυασμός αρχιτεκτονικών στυλ του 17ου και του 19ου αιώνα. Η πρόσοψη είναι εμπνευσμένη από το στυλ του Λουδοβίκου XIV, με περίπλοκη πέτρινη τοιχοποιία όπου ξεχωρίζει το οικόσημο του Βοναπάρτη με τις κεφαλές λεόντων.

Η επιβλητική είσοδος, οι αίθουσες χορού που έχουν μετατραπεί σε μεγάλες τραπεζαρίες και οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι χαρίζουν στο «Shangri-La Paris» το μεγαλείο ενός ιστορικού χώρου που ως παλάτι υποδέχτηκε όλη την υψηλή παριζιάνικη κοινωνία.
Πολλά από τα δωμάτια και τις σουίτες προσφέρουν εκπληκτική θέα στον Πύργο του Αϊφελ και τον Σηκουάνα, ενώ όλοι οι χώροι διαμονής είναι αρχοντικά διακοσμημένοι σε αποχρώσεις του μπλε, του λευκού και του εκρού, σύμφωνα με την αισθητική της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας. Ολα τα δωμάτια διαθέτουν ξεχωριστό σαλόνι, επίπλωση κατά παραγγελία, μαρμάρινο μπάνιο με ντους βροχής και θερμαινόμενο δάπεδο, ενώ τα amenities υπογράφει η καταξιωμένη εταιρεία καλλυντικών Guerlain.

Τα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου υπό την επίβλεψη του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Κριστόφ Μορέ προσφέρουν εξαιρετικά πιάτα γαλλικής και ασιατικής κουζίνας. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο στην ατμοσφαιρική τραπεζαρία με τη γυάλινη οροφή, ενώ το «Le Bar Botaniste» σερβίρει εξαιρετικά αποστάγματα βοτάνων που ταιριάζουν με τα κοκτέιλ αλλά και το μενού.

Οι τέσσερις ιστορικές αίθουσες δεξιώσεων μπορούν να φιλοξενήσουν μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις, ενώ τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά γιορτάζονται με τον πλέον φαντασμαγορικό τρόπο, γι’ αυτό και είναι πάντοτε καιρό πριν κλεισμένες. Το εορταστικό μενού διαμορφώνεται με θησαυρούς της θάλασσας και σπάνιες κοπές κρεάτων.



Οι υπηρεσίες ευεξίας και αναψυχής δεν θα μπορούσαν να λείπουν από ένα παλάτι φιλοξενίας όπως το «Shangri-La Paris», που δελεάζει για ολική ανανέωση με μια μεγάλων διαστάσεων εσωτερική πισίνα -η οποία σχεδιάστηκε στον χώρο όπου παλιά υπήρχαν οι στάβλοι του Βοναπάρτη-, ένα γυμναστήριο με πλούσιο εξοπλισμό και φυσικό φως, ένα υπερσύγχρονο σπα με αναζωογονητικές θεραπείες προσώπου και σώματος, χαμάμ αλλά και υπηρεσίες μασάζ στο δωμάτιο. Μοναδικές στιγμές προσφέρει και η αίθουσα μπιλιάρδου με το τζάκι, ένας ζεστός χώρος όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν τον αρωματικό καφέ και το καλό κρασί τους κουβεντιάζοντας.

Μια ολοκληρωμένη απόδραση καλής ζωής σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο συνήθως περιλαμβάνει και shopping αξιώσεων: η περίφημη λεωφόρος Μοντέν και τα Ηλύσια Πεδία με τα καταστήματα των μεγαλύτερων οίκων μόδας απέχουν ελάχιστα. Παρ’ όλα αυτά, οι λάτρεις του «Shangri-La Paris» προτιμούν να ζουν την Πόλη του Φωτός εντός των «τειχών» του, όπου έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία φιλοξενίας σε ένα αυθεντικό παλάτι όπου κάθε επιθυμία τους αποτελεί άτυπη εντολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα αμερικανοβρετανικά πλήγματα εναντίον των Χούτι ήταν αναγκαία, λέει ο Σούνακ - Με σοβαρές συνέπειες απειλούν οι αντάρτες


Εκπαιδευτικός στο Τέξας συνελήφθη για σχέση με μαθήτριά της - Την είχαν ψηφίσει «δασκάλα της χρονιάς»


5 δικαστικά θρίλερ που κατάφεραν να συγκλονίσουν και να συγκινήσουν τους θεατές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης