Ζωή Ασουμανάκη για την αλωπεκία: Είχα κενά στο κεφάλι μου, το έψαξα δεν ήξερα τι είναι

Ζωή Ασουμανάκη για την αλωπεκία: Είχα κενά στο κεφάλι μου, το έψαξα δεν ήξερα τι είναι

Εννοείται ότι αγχώθηκα, δήλωσε το μοντέλο που βγήκε μία από τις «15 πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο»

zoi_asoumanaki
Η Μις Ελλάς 2022, η Ζωή Ασουμανάκη, κατέκτησε μία θέση στην κορυφαία 15άδα στον μεγάλο διεθνή διαγωνισμό «Miss International 2023».

Το μοντέλο έδωσε συνέντευξη στο «T-live», όπου μίλησε για τη δύσκολη παιδική ηλικία λόγω του χωρισμού των γονιών της, το bullying που αντιμετώπισε στο σχολείο, αλλά και την αλωπεκία από την οποία έπασχε.

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwmp5v9ovgyp)

Κλείσιμο
Αρχικά, για τα παιδικά της χρόνια περιέγραψε: «Πρώτη γυμνασίου ξεκίνησα σχολείο στην Αθήνα, με τη μαμά και τον μικρό μου αδελφό, ο οποίος είναι τώρα 13 ετών. Ο μπαμπάς έμεινε πίσω στο Ρέθυμνο».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Το αυτοάνοσο το απέκτησα όταν τελείωσα το σχολείο και πήγα πίσω στην Κρήτη για να σπουδάσω. Όλη η αναπροσαρμογή με ζόρισε, το πώς θα αποκτήσω φιλίες με άγχωσε. Είχα αγχωθεί, είχα στρεσαριστεί. Με τη μαμά πλέον είμαστε πολύ δεμένες. Είχα αλλάξει ήδη δύο σχολεία με δύσκολη προσαρμογή, έχοντας περάσει και bullying. Όταν εμφανίζεται ένα καινούργιο άτομο σε μια ήδη υπάρχουσα παρέα, τα παιδιά δύσκολα σε αποδέχονται σε μία τέτοια παρέα».

Και πρόσθεσε: «Ήμουν σε μια κοινωνία αρκετά κλειστή, δεν ήμουν στην Αθήνα, ήμουν στον Μαραθώνα. Στην Κρήτη κιόλας όταν από το Ρέθυμνο πήγα στο Ηράκλειο και εκεί ήταν δύσκολα. Δεν λέω πως μόνο ο Μαραθώνας με δυσκόλεψε. Τα παιδιά μπορούν να γίνουν πολύ σκληρά άμα θέλουν και ζορίστηκα».

Σε ερώτηση για το πώς κατάφερε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και να βρει την επιτυχία, η ίδια απάντησε: «Όταν χώρισαν οι γονείς μου, ήμουν στην ηλικία των 12 ετών. Ήμουν παιδί, αλλά αντιλαμβανόμουν τα πάντα. Το πήρα πολύ βαριά, η αλήθεια είναι, όπως και όλα τα παιδιά. Τώρα βέβαια έχω συνειδητοποιήσει ότι καλύτερα ήταν που ήρθαν έτσι τα πράγματα, γιατί πλέον είμαστε όλοι χαρούμενοι. Η αγάπη τους παραμένει η ίδια, παρότι που είναι χωριστά. Εννοείται πως υπάρχουν στιγμές που μου λείπει η οικογένεια, να είμαστε όλοι μαζί, να περνάμε μαζί χρόνο, να κάνουμε πράγματα όλοι μαζί. Αλλά πιστεύω ότι ήταν καλύτερα έτσι».

Έπειτα, η Ζωή Ασουμανάκη εξομολογήθηκε για το θέμα της αλωπεκίας: «Όλο αυτό το έμαθα εντελώς τυχαία. Είχα πάει στο κομμωτήριο και μου λέει η κομμώτρια μου αν έχω δει τι έχω στο κεφάλι μου. Λέω: "Τι έχω στο κεφάλι μου;". Η φωτογραφία που παίζεται στα πλάνα, είναι η φωτογραφία που με πήρε. Ήταν η πρώτη που αντίκρισα. Είχα κενά. Αρχικά το έψαξα γιατί δεν γνώριζα τι ήταν. Δεν είχα ξανακούσει τι είναι η αλωπεκία. Εννοείται ότι αγχώθηκα. Γιατί μπορεί αν χειροτερεύσει η ψυχολογική σου κατάσταση, να σου πέσουν περισσότερα μαλλιά. Εγώ ήμουν τυχερή, γιατί είχα μόνο λίγα κενά στο κεφάλι μου. Προσπάθησα όσο μπορώ να αποβάλω το άγχος, το στρες, προσπάθησα να σκέφτομαι θετικά. Έκανα και μία φαρμακευτική θεραπεία με τον γιατρό μου, έπαιρνα ενέσιμα κορτιζόνης συγκεκριμένα, είναι η μόνη θεραπεία που υπάρχει για το συγκεκριμένο αυτοάνοσο».

Αναφορικά με τη διάκριση στα καλλιστεία, το νεαρό μοντέλο είπε: «Από το 2007 έχει να προκριθεί η χώρα μας, οπότε νομίζω ήταν μια μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Δεν περνούσαμε στις φιναλίστ δυστυχώς».

Τέλος, σχετικά με την εμπειρία της στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο, η Ζωή Ασουμανάκη δήλωσε: «Το ταξίδι ήταν μοναδική εμπειρία. Το να ταξιδέψω εκεί σίγουρα δεν ήταν στα κοντινά μου πλάνα. Το ότι γνώρισα τόσες πολλές κοπέλες, με τις οποίες έχω κρατήσει επαφές, και θέλω σίγουρα να ταξιδέψω στις χώρες τους. Το γεγονός ότι ακούστηκε η χώρα μας μετά από τόσα πολλά χρόνια με συγκίνησε πάρα πολύ».

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ο Οδυσσέας Σταμούλης έκανε πρεμιέρα στο θέατρο, σχεδόν 3 μήνες από τον χαμό του 11χρονου γιου του


Συναγερμός στο Παρίσι: Η αστυνομία πυροβόλησε γυναίκα που υποστήριζε την τρομοκρατία


Μείωση 50% στο τέλος επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες που δηλώνουν πάνω από τον κατώτατο μισθό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης