CNN: Τα πιο παραμυθένια μέρη για γάμους στον κόσμο - Από πύργους μέχρι ροζ παλάτια

CNN: Τα πιο παραμυθένια μέρη για γάμους στον κόσμο - Από πύργους μέχρι ροζ παλάτια

Η λίστα που δημοσίευσε το Conde Nast Traveller του CNN με τοποθεσίες από Ευρώπη, Αμερική και Ασία - Δείτε φωτογραφίες

1
Ένα παραμυθένιο σκηνικό μπορεί να γίνει πραγματικότητα κι ένας γάμος σε κάστρο που θεωρείται προνόμιο μόνο των γαλαζοαίματων, μπορεί να γίνει προσιτός.

Κάστρα σε αποχρώσεις του ροζ, σε διαφορετικούς ρυθμούς και σχήματα, μεσαιωνικού τύπου, ρομαντικά ή και πιο σύγχρονα και λιτά, από την Ευρώπη μέχρι την Ασία, όλα περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller που προσφέρει μια... πανοραμική θέα, με τοποθεσίες από όλο τον κόσμο.

Κάστρο Craigievar

2
Το εντυπωσιακό κάστρο της Σκωτίας στα χρώματα του ροδακινί χτίστηκε το 1576 κι αποτελεί ένα εκπληκτικό δείγμα της σκωτσέζικης βαρονιακής αρχιτεκτονικής ενώ την ίδια στιγμή είναι ένα από τα πιο καλά διατηρημένα κάστρα. Οι τελετές μπορούν να πραγματοποιηθούν στο εσωτερικό του κάστρου, ενώ οι δεξιώσεις είναι καλύτερο να γίνονται στους εξωτερικούς χώρους.

Κάστρο Hluboka

3
Το κάστρο στην Τσεχία θυμίζει το κάστρο του Ουίνδσορ της Αγγλίας εκεί όπου τελέστηκε, το 2018, ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Χτίστηκε τον 13ο αιώνα ως γοτθικό φρούριο, ενώ τελευταίοι ιδιοκτήτες του κτήματος ήταν η οικογένεια που έζησε εκεί από το 1661 έως το 1939. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου και με την επίσκεψή τους στη Βρετανία, οι Schwarzenbergs παρακολούθησαν τη στέψη της βασίλισσας Βικτωρίας, κάτι που πυροδότησε τη σκέψη αναδιαμόρφωσης του κάστρου τους σύμφωνα με το Ουίνδσορ. Το κάστρο δεσπόζει πάνω από τον ποταμό Μολδάβα και οι χώροι του κοσμούνται από καταπράσινους κήπους με τριαντάφυλλα.

Κάστρο Ashford
Κλείσιμο
4

Στις όχθες της λίμνης Lough Corrib, το κάστρο στην Ιρλανδία μοιάζει σαν να έχει βγει από παραμύθι. Χτισμένο το 1228, φιλοξενεί σήμερα ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με 83 δωμάτια. Διαθέτει πολυτελή τραπεζαρία με πολυέλαιους και γεύματα τεσσάρων πιάτων. Το πάρτι των νεόνυμφων ενδείκνυται να γίνεται στο Drawing Room, ενώ διατίθεται κι ειδική νυφική σουίτα. Σημειώνεται ότι το 2001 ο Πιρς Μπρόσναν παντρεύτηκε εκεί την Keely Shaye.

Σατώ ντε Σαμπόρντ
5


Το γαλλικό κάστρο έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, και διαθέτει ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτήματα της χώρας. Χτισμένο το πρώτο μισό του 16ου αιώνα, το κάστρο αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της γαλλικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής με τους λευκούς τοίχους, τους πυργίσκους και τις τοξωτές εισόδους. Για πιο ιδιωτικές εκδηλώσεις μπορεί να επιλέξει κανείς το Relais de Chambord, το μοναδικό ξενοδοχείο που βρίσκεται στον συνολικό χώρο του κάστρου. Η εμπειρία της πτήσης με αερόστατο και η βόλτα με την άμαξα είναι ανεκτίμητη.

Κάστρο Nijō

6

Το κάστρο στην Ιαπωνία διαθέτει κήπους γεμάτους άνθη κερασιάς, όπως και δέντρα στις αποχρώσεις του κόκκινου και χρυσού. Κάθε εποχή του χρόνου μπορεί κανείς να απολαύσει γάμο ιαπωνικού τύπου στο κάστρο. Μετά την τελετή, οι καλεσμένοι μπορούν να δειπνήσουν σε ένα κοντινό εστιατόριο για να δοκιμάσουν τα καλύτερα γεύματα της παραδοσιακής κουζίνας του Κιότο. Το κάστρο αποτελεί, την ίδια στιγμή, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα 17 ιστορικά μνημεία του Κιότο.

Κάστρο Peckforton

7
Το αγγλικό κάστρο βρίσκεται σε ένα καταπράσινο τοπίο στο Τσεσάιρ και μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό καλεσμένων. Η εντυπωσιακά μεγάλη χωρητικότητα έδωσε στη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Ciara την ιδέα να παντρευτεί το αστέρι του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Ράσελ Γουίλσον, το 2016. Το κάστρο ξεχωρίζει για τα βιτρό παράθυρα, τις ψηλές θολωτές οροφές και το βικτοριανό τζάκι του 19ου αιώνα.

Castello di Spessa
9
Κάτω από μια αψίδα, σε μια βεράντα με θέα στους λόφους του Collio ή σε ένα από τα μεγαλοπρεπή δωμάτια του κάστρου, οποιαδήποτε ώρα και στιγμή στο Castello di Spessa είναι ιδανική εν μέσω ενός καλοκαιρινού γάμου. Η δεξίωση μπορεί να γίνει στον εντυπωσιακό κήπο, στην αυλή με το σιντριβάνι ή σε μία από τις πολυτελείς αίθουσες του 19ου αιώνα. Το μενού περιλαμβλάνει κρασί κατευθείαν από τους αμπελώνες του κάστρου. Διατίθενται, μάλιστα, 43 δωμάτια για τους καλεσμένους.

Kronovall Mansion Gardens

Στη νότια Σουηδία, γνωστή για τα κρασιά της, με μία μόλις ώρα απόσταση από την παραλιακή πόλη Μάλμε, το Kronovalls Vinslott χτίστηκε το 1760, αντλώντας έμπνευση από το γαλλικό μπαρόκ. Οι τελετές μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε στον κήπο ή στην εκκλησία Fageltofta. Μετά το φαγητό, η τελετή συνεχίζεται στο παλιό αμαξοστάσιο, όπου μπορούν να γίνουν χοροί. Για όσους επιθυμούν ένα μεταμεσονύχτιο γεύμα, οι σεφ του κάστρου μπορούν να ετοιμάσουν πίτσα σε... ξύλο.

10


Κάστρο Larnach

Παραμένει το μοναδικό κάστρο της Νέας Ζηλανδίας και χτίστηκε το 1871. Είναι γνωστό για τις περίτεχνες οροφές του και τις κλειστές γυάλινες βεράντες που κατασκευάστηκαν από 20 τόνους γυαλιού που εισήγαγαν οι αρχικοί ιδιοκτήτες από τη Βενετία.

11


Κάστρο Oheka

Το κάστρο βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του Λονγκ Άιλαντ και συνιστά έναν γαλλικού τύπου πύργο, τη δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική κατοικία που χτίστηκε ποτέ στην Αμερική. Σήμερα είναι ένα ξενοδοχείο που έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως το «Πολίτης Κέιν» και το «Succession». Οι τελετές μπορούν να πραγματοποιηθούν στους περιποιημένους κήπους, ενώ το δείπνο μπορεί να σερβιριστεί οπουδήποτε, από την πιο επίσημη τραπεζαρία μέχρι την πολυτελή βεράντα. Το ξενοδοχείο μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους καλεσμένους για ένα πρωινό μετά το γάμο.

12


Jai Mahal Palace

Το παλάτι στα χρώματα του κρεμ και ροζ χτίστηκε το 1745, και αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα ινδικής αρχιτεκτονικής. Προτού μετατραπεί σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, ήταν η κατοικία τριών πρωθυπουργών της Τζαϊπούρ. Με 18 στρέμματα καταπράσινων κήπων, δίνονται - αν μη τι άλλο - πολλές ευκαιρίες για φωτογραφίες. Μετά τον χορό, οι καλεσμένοι να απολαύσουν ένα από τα 100 δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου, που διαθέτουν έπιπλα αντίκες και σχέδια Ρατζαστάν.

13


Manorbier Castle

Αποτελεί ιστορικό αξιοθέατο της Ουαλίας. Το ρομαντικό, πέτρινο, νορμανδικό κάστρο Μάνορμπιρ περιβάλλεται από τις καλύτερες παραλίες του Ηνωμένου Βασιλείου. Πλαισιωμένο από ένα μικρό χωριό, το κάστρο διαθέτει παραμυθένιους πύργους, εντυπωσιακούς κήπους όπως και μια μεγάλη αίθουσα. Το θολωτό παρεκκλήσι του 12ου αιώνα κλέβει την παράσταση, ενώ την ίδια στιγμή το κάστρο διαθέτει ένα μεγάλο βικτοριανό αρχοντικό που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 καλεσμένους.

14


Κάστρο Bled

Το κάστρο στη Σλοβενία βρίσκεται σε ένα νησάκι, με φόντο τις Ιουλιανές Άλπεις, στη μέση της λίμνης Μπλεντ. Διαθέτει εκπληκτική θέα και ως προς τη μορφή του γυρνά το χρόνο πίσω, θυμίζοντας μεσαιωνικές καταστάσεις, με φαγητό στη φωτιά, ξιφομαχίες, γευσιγνωσία κρασιού και ένα πιστοποιητικό γάμου που βγαίνει από το τυπογραφείο του κάστρου.

img-9437-2



Castell de Sant Marcal

Μόλις 20 λεπτά από τη Βαρκελώνη, το κάστρο μεταφέρει τους επισκέπτες του σε μια άλλη εποχή. Χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, ενώ ο κήπος του αποτελεί πραγματικό αξοθέατο. Μπορεί κανείς να απολαύσει βραδιές κάτω από τις καστανιές, ενώ για όσους προτιμούν ένα γλέντι σε εσωτερικούς χώρους, υπάρχει το κελάρι με τις τούβλινες καμάρες.

blejski_grad_opis



Ειδήσεις σήμερα:

Καλλιμάρμαρο: Θρήνος για τον 30χρονο ειδικό φρουρό που σκοτώθηκε στο τροχαίο - O Ηλίας γύριζε από τη δουλειά του

Εκλογές 2023: Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για το πώς θα ψηφίσουμε στις 21ης Μαΐου

Γερμανία: Τούρκοι τα θύματα στο εργοστάσιο της Mercedes - Τους πυροβόλησε υποστηρικτής του PKK
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης