Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Ό,τι έγινε στην Κύπρο για μένα είναι μια πληγή που δεν κλείνει, ένα τραύμα ανοιχτό»

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Ό,τι έγινε στην Κύπρο για μένα είναι μια πληγή που δεν κλείνει, ένα τραύμα ανοιχτό»

Όσα δήλωσε ο τραγουδιστής για τον τόπο του, αλλά και τα συναισθήματα του ίδιου και των γονιών του για αυτόν

mihalis_hatzigiannis
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έδωσε συνέντευξη κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον τόπο καταγωγής του, την Κύπρο και τα δεινά που έχει περάσει.

Ο τραγουδιστής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» κι αρχικά, δήλωσε: «Είναι μια πληγή που δεν κλείνει, ένα τραύμα ανοιχτό. Έχω καταγωγή από την Κερύνεια κι από τους δύο γονείς μου, ήταν πρόσφυγες».

«Η Κερύνεια ήταν το σημείο απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων από έναν μικρό κόλπο, που λέγεται "Πέντε μίλι". Από το σπίτι της μαμάς μου δεν είναι ούτε ένα χιλιόμετρο. Έχω τόσες περιγραφές για όσα έχουν συμβεί, που είναι σαν να το έχω ζήσει. Με πονάει κι εμένα ο πόνος τους. Δεν υπάρχει μέρα που να μην αναφέρει η μητέρα μου την πατρίδα. Ο πατέρας μου ακόμα και σήμερα ασχολείται για να μνημονεύσουν την πόλη μας, να ευχηθούμε να γυρίσουμε», τόνισε στη συνέχεια.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-coojpj0hdz49)

Όπως ανέφερε, η τελευταία ευχή που του έδωσε ο παππούς του λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ήταν να καταφέρει να δει την Κερύνεια.

«Θα σας πω κάτι. Όταν "έφυγε" ο παππούς μου, όταν τον έχασα πριν κάποια χρόνια, ήθελε να με δει και μου λέει "γιε μου εύχομαι να καταφέρεις να δεις την Κερύνεια". Έφυγε με αυτόν τον καημό. Τα πράγματα δεν βαίνουν ευοίωνα. Υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσε να γίνει το βήμα, δεν υπήρχε όμως η βούληση. Νομίζω όσο περνά ο καιρός, το πράγμα θα παγιώνεται έτσι όπως είναι. Οι συνθήκες θα δυσχεραίνουν. Κι αν υποθέσουμε ότι θα γίνει και μια παράνομη προσάρτηση του βόρειου τμήματος με την Τουρκία, τότε τα πράγματα θα είναι δις χειρότερα», είπε χαρακτηριστικά.



Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Εύβοια - Ταρακουνήθηκε και η Αττική

Τα εκλογικά μηνύματα Μητσοτάκη εντός και εκτός από το Λονδίνο - Ο καμβάς της δεύτερης τετραετίας


Καιρός: Με επικίνδυνη κακοκαιρία φεύγει ο Νοέμβριος - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης