Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Ο δικηγόρος του ζήτησε από θύμα να προσποιηθεί οργασμό ενώπιον του δικαστηρίου

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Ο δικηγόρος του ζήτησε από θύμα να προσποιηθεί οργασμό ενώπιον του δικαστηρίου

«Εδώ δεν είμαστε στο "Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι", δεν το κάνω αυτό»  απάντησε η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ

weinstein_jennifer_arthro
Νέες πληροφορίες βλέπουν σταδιακά το φως της δημοσιότητας και αφορούν στη δίκη του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και της Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ.

Η σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, κατέθεσε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο δικαστήριο τα όσα βίωσε το 2005, όταν ο Γουάινσταϊν τη βίασε στο ξενοδοχείο Peninsula στο Μπέβερλι Χιλς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TMZ, κατά τη διάρκεια της δίκης ο συνήγορος υπεράσπισης του Γουάινσταϊν, ζήτησε από τη Νιούσον να προσποιηθεί ξανά τον οργασμό της, επαναφέροντας στη μνήμη της, όλα όσα βίωσε εκείνη την ημέρα κοντά στον κινηματογραφικό παραγωγό.

Σε αυτό το αίτημα του δικηγόρου, η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ απάντησε: «Εδώ δεν είμαστε στο "Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι". Δεν το κάνω αυτό», κάνοντας αναφορά στη διάσημη σκηνή της ταινίας του 1989, όπου ο χαρακτήρας που υποδύθηκε η Μεγκ Ράιαν, προσποιήθηκε οργασμό σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Στη συνέχεια η σύζυγος του Γκάβιν Νιούσομ, ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντας: «Έκανα θορύβους για να τον κάνω να τελειώσει. Με είχε ήδη βιάσει... Αυτό είναι τόσο χυδαίο. Λυπάμαι».

Ο δικηγόρος του κινηματογραφικού παραγωγού άδραξε την ευκαρία και ζήτησε από την Νιούσομ, να προσποιηθεί τον οργασμό με αφορμή την κατάθεσή της, στην οποία επισήμανε: «Ξέρει ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Ξέρει ότι αυτό δεν είναι συναίνεση», προσθέτοντας ότι στην αρχή δεν είχε στύση.

«Ανησυχούσα ότι θα κολλήσω κάποια ασθένεια. Ήταν τόσο αηδιαστικό. Απλά έκανα κάποιους θορύβους για να τον κάνω να εκσπερματώσει πιο γρήγορα. Κάτι σαν θορύβους ηδονής. Ήθελα απλώς να φύγω από εκεί».

26277841
Η Σίμπελ Νιούσομ υποστήριξε ότι είχε προγραμματίσει μια επαγγελματική συνάντηση με τον Γουάινσταϊν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, που εξελίχθηκε στο κολαστήριό της.

Κλείσιμο
Μόλις έφτασε εκεί, τα πράγματα έγιναν γρήγορα άσχημα, ενώ τόνισε ότι ο κινηματογραφικός παραγωγός, γδύθηκε και φόρεσε μία ρόμπα, ενώ στη συνέχεια άρχισε να τη «χειραγωγεί» και να την «απειλεί». Μάλιστα υποστήριξε ότι ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν διαπέρασε το σώμα της με το δαχτυλό του, συνεχίζοντας αργότερα με το «παραμορφωμένο πέος του».

Jennifer-Siebel-Newsom

Το μόριό του ήταν σαν ψάρι

Όταν της ζητήθηκε από την εισαγγελέα Μαρλέν Μαρτίνεζ να περιγράψει τη σωματική διάπλαση του Γουάινσταϊν, ανέφερε: «Πολλοί μώλωπες, σημάδια, κίτρινα και πράσινα, πολλές ραγάδες στην κοιλιά του, καθόλου γυμνασμένος. Φαινόταν απερίτμητος και παράξενος, το μόριό του έμοιαζε με ψάρι και οι όρχεις του ήταν παραμορφωμένοι... Πολύ δέρμα εκεί κάτω».

26277229


Η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ είναι η τέταρτη γυναίκα που κατέθεσε ότι ο Γουάινσταϊν της επιτέθηκε σεξουαλικά, τονίζοντας ότι τον γνώρισε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, όταν ήταν στο ξεκίνημά της ως ηθοποιός και εκείνος βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του.

Οι λόγοι που συνέχισε να επικοινωνεί μαζί του

Όταν ρωτήθηκε από την εισαγγελέα γιατί συνέχισε να αλληλογραφεί μέσω email με τον Γουάινστάϊν, η Νιούσομ είπε ότι αισθάνθηκε ότι αυτό που συνέβη ήταν ένα «μεμονωμένο περιστατικό».

«Προσπάθησα να βάλω αυτό που συνέβη σε ένα κουτί, παρόλο που μου έβγαινε κατά καιρούς. Και η θλίψη μου και ο φόβος μου μετατράπηκαν κατά καιρούς σε θυμό».

Η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ ρωτήθηκε επίσης για ένα email που έστειλε στον Γουάινσταϊν το 2007, στο οποίο ζητούσε τη συμβουλή του, όταν ο σύζυγός της ήταν δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο: «Πίστευα ότι ο Χάρβεϊ είχε σχέσεις με τον Τύπο και καταλάβαινε πώς να χειρίζεται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πίστευα ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμος».
Jennifer-Siebel-Newsom2
Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 23 ετών για βιασμό και σεξουαλική επίθεση στη Νέα Υόρκη. αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε τέσσερις γυναίκες στο Λος Άντζελες μεταξύ 2004 και 2013. Ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος σε 11 κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προβλέπει αυξήσεις σε συντάξεις και νέα ρύθμιση οφειλών

Τραγωδία στα Σπάτα: Άφαντοι οι συνεπιβάτες του 22χρονου Τζακ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι χώρες της G20 που απέφυγαν να καταδικάσουν την εισβολή του Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης