Τηλεοπτικές πρεμιέρες εν... λευκώ

Σα να μην πέρασε μια μέρα. Η πρώτη αίσθηση στην μεγάλη πρεμιέρα της ψυχαγωγίας, τα πρόσωπα, το περιεχόμενο και τα συμπεράσματα

doukissa
Στα λευκά. Και η Σταματίνα και η Κατερίνα και η Δούκισσα. Για το καλό; Για το γούρι; Γιατί εκεί που ήταν κατάρα έγινε ευχή; Για κάθε περίπτωση, στα λευκά ντύθηκαν οι κυρίες σε μία παράδοση που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια… Οι πρεμιέρες λαμπερές σα να μην μεσολάβησαν δύο μήνες αλλά δύο δεκαετίες και γιορτάσαμε την απελευθέρωση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmocg8c0c4t5)

Η τηλεόραση συνεχίζει να πενθεί και να πλημμυρίζει από δάκρυα όταν κατεβαίνει η αυλαία και όταν σηκώνεται τυφλώνεσαι από τα πυροτεχνήματα. Η ψευδαίσθηση ότι κάνουμε κάτι πιο σημαντικό από αυτό που πραγματικά κάνουμε; Ισως; Είναι η μεγάλη παγίδα μας. Και όλοι πέφτουμε μέσα. Μηδενός εξαιρουμένου. Ακόμη και η ενημέρωση φέτος ζήλεψε. Και άρχισε τις πλακίτσες, τα αστειάκια, τις πολλές δηλώσεις δεξιά κι αριστερά. Και πέρασε η είδηση στο δεύτερο σκαλί και ο δημοσιογράφος στο πρώτο. Για δες…

Σταματίνα Τσιμτσιλή και Ελεονώρα Μελέτη λίγο πριν τις 8 με μία ελαφρά ανανέωση και με σκαλέτα παρόμοια με την περσινή. Με θέματα επικαιρότητας και με θέματα ψυχαγωγικά, ανώδυνα, τροφή για σχόλιο και φυσικά παντού πληροφορία για την τηλεόραση. Τηλεόραση για την τηλεόραση. Και το Σαββατοκύριακο συνέβη αυτό. Στις εκπομπές της Ελένης Τσολάκη και της Σίσσυς Χρηστίδου. Οι οποίες αφιέρωσαν μπόλικο χρόνο στα τηλεοπτικά πεπραγμένα και μελλούμενα.

Στις 10 ο Γιώργος Λιάγκας έδειξε ικανοποιημένος που πλέον δρασκελίζει μόνος το πλατό και φυσικά με φόρα «ξαναμπήκε στο κελί» της Ρούλας Πισπιρίγκου για να πιάσει την ιστορία από εκεί που την άφησε… Ανανεωμένο πλατό, μία Δούκισσα κούκλα αλλά σαφώς υποτονική και κάπως αμήχανη, η οποία μπήκε μετά, για τα ανώδυνα. Το πάνελ μια χαρά.

Η Κατερίνα Καινούργιου εμφανώς ευτυχής με Γρηγόρη Γκουντάρα στο πλάι της, και δίκιο έχει, με ανανεωμένο πάνελ, αλλά την ίδια αισθητική και περιεχόμενο που υπηρετεί τα τελευταία χρόνια και συνειδητά επιλέγει.

Η Δανάη Μπάρκα απλά επέστρεψε σε μία συνταγή, η οποία την δικαίωσε και της έδωσε προβάδισμα σημαντικό πέρυσι. Θα φανεί αν και φέτος θα αντέξει κόντρα στην πίεση του ανταγωνισμού ακολουθώντας πιστά την φιλοσοφία του πιο χαλαρού μαγκαζίνο με έμφαση στην θετική διάθεση και τον πολιτισμό και λιγότερο το γκόσιπ και τις αιχμές.



Και μιας και αναφέρθηκα στον όρο «αιχμή». Δεν υπάρχει λόγος… Ούτε για αιχμές, ούτε για υπονοούμενα στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο, στο κεφάλι μας. Γινόταν πέρυσι στη λήξη συνεχίζεται ακόμη. Το πρόβλημα το λες εκεί που στο δημιουργούν και ή το λύνεις ή το διαλύεις και προχωράς. Η πολλή γκρίνια φανερώνει μιζέρια. Επίσης δεν φταίνε οι έρμοι τηλεθεατές για να γίνονται κοινωνοί των δικών μας απωθημένων και παραπόνων. Αυτά και κλείνει η παρένθεση.

Στο Star χρειάζεται χρόνος διότι όλα μοιάζουν να χρειάζονται λίγο κούρδισμα με το δίδυμο Χατζίδου - Παύλου. Λογικό, υπάρχει απειρία και μία συνταγή η οποία δεν επιτρέπει και πολλά μέχρι ν’ αρχίσουν τα ριάλιτι του σταθμού. Η λογική του πάνελ συνιστά γρίφο άλυτο μέχρι στιγμής… Γιατί ο σεφ και η αστρολόγος; Η γλυκύτατη και υπέροχη Αση Μπήλιου.

Για την Ζήνα Κουτσελίνη δεν χρειάζονται σχόλια. Είναι η Ζήνα που ξέρουμε και που θα κάνει κάτι συγκεκριμένο, κάτι που ξέρει πολύ καλά να κάνει και που δεν θα αλλάξει υπό την πίεση των αριθμών.

Και φτάνουμε στην «Ελένη». Με το πάνελ ελικοδρόμιο… Με το πάνελ που για να δεις συνεργάτη θες κυάλι. Γιατί; Η Ελένη που κάνει βουτιά στα μάτια σου στη συνέντευξη, που σε αγγίζει και ρουφάει πληροφορία, που σε αισθάνεται και παραδίνεσαι; Γιατί τέτοιες αποστάσεις; Καλοδεχούμενες οι αλλαγές στο σκηνικό και μάλλον εκεί περιορίζονται. Ουγγαρέζος εμφανώς αδυνατισμένος και «δυνατός».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @elenimenegaki

Κλείσιμο


Δεν χρειάζεται να γκρεμίζεις και να ξαναχτίζεις κάθε σεζόν. Μπορείς να εξελίσσεις αυτό που κάνεις και να το βελτιώνεις ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Να το πιστεύεις, όπως και τους συνεργάτες σου και να το πηγαίνεις ως το τέλος. Να μην παίρνεις κεφάλια στην πρώτη στραβή. Να μην δείχνεις την αντάρα που νιώθεις…

Αυτά για αρχή. Σύντομα και διακριτικά. Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι ο δρόμος είναι μακρύς και πάρα πολύ δύσκολος. Η τηλεόραση φέτος θα είναι κυριολεκτικά αρένα. Επειδή όμως η ζωή είναι ακόμη πιο σκληρή αρένα, η μπάλα χαμηλά και προσοχή στα μεγάλα λόγια…

Φυσικά πάντα ο επίλογος γράφεται με ερωτηματικό. Δηλαδή με το παραδοσιακό κουίζ. Ποιος συνεργάτης εκπομπής αποχαιρέτησε ήδη; Είπαμε. Αρένα.

Ειδήσεις σήμερα

Κληρονομιά Τράγκα: Μόνο τα χωράφια του παππού της μένουν ελεύθερα στη Μαρία Καρρά

«Φως» στην αυτοκτονία της παρουσιάστριας: Η απιστία του συντρόφου της πριν τον γάμο

Δικαίωση των Nirvana στην υπόθεση περί... «παιδικής πορνογραφίας» με το γυμνό μωρό στο εξώφυλλο του Nevermind
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης