Alicia Vikander: «Ήμουν στο απόγειο της φήμης μου αλλά ένιωθα λύπη και μοναξιά»

Alicia Vikander: «Ήμουν στο απόγειο της φήμης μου αλλά ένιωθα λύπη και μοναξιά»

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε για την προσωπική της ζωή αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να αποκτήσει το πρώτο της παιδί

Alicia_Vikander
Η Alicia Vikander σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Sunday Times» μίλησε για τη ζωή της ως διασημότητα αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να αποκτήσει το πρώτο της παιδί.

Καθώς το προφίλ της ολοένα και ανέβαινε στον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ - κυρίως, μετά την «Ex Machina» το 2014 αλλά και τη βράβευσή της με Όσκαρ για το «The Danish Girl» το 2015 – εκείνη δεν απολάμβανε την επιτυχία, την καταξίωση και την αναγνώριση.

«Στα μάτια των άλλων, όταν ήμουν στο απόγειο της φήμης μου, ήμουν πολύ θλιμμένη. Έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου, “Βγάλτο από μέσα σου. Είναι απίστευτο”. Αλλά δεν ήξερα τι να κάνω. Υπήρχαν όλες αυτές οι πτήσεις πρώτης θέσης, τα δωμάτια πέντε αστέρων. Αλλά εγώ ήμουν και αισθανόμουν πάντα μόνη μου», είπε η 33χρονη ηθοποιός.

«Το να γυρίζεις ταινίες σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι "πολύ μοναχικό"», συνέχισε τονίζοντας κυρίως πως η πρώτη της ταινία το 2014 γυρίστηκε μακριά από την οικογένειά της. «Αν δεν είχα τους φίλους μου να τηλεφωνήσω, θα ήταν δύσκολο. Έχω δει τι μπορεί να συμβεί στους ανθρώπους στη βιομηχανία μου».

Η Σουηδή ηθοποιός δήλωσε ότι η διπλή ζωή μπορεί να είναι μια πραγματικότητα για τις διασημότητες, οι οποίες συχνά προσπαθούν να παρουσιάζονται γενναία στις κάμερες.

«Μερικές φορές περνάς δύσκολα πράγματα στη ζωή σου και αν έχεις δουλειά γραφείου μπορείς να απομακρυνθείς για λίγο. Αλλά υπάρχουν φορές που εγώ ή συνάδελφοί μου έχουν περάσει κάτι και, λοιπόν, δεν μπορώ να καταλάβω πώς βγήκαν μετά στο κόκκινο χαλί», είπε η Vikander.

«Το να σε συναντούν άνθρωποι που ρωτούν: "Τι κάνεις;". Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους».

Alicia_Vikander_Syzygos


Η Vikander απολαμβάνει τη μητρότητα, αφού απέκτησε το πρώτο της παιδί με τον σύζυγό της Michael Fassbender. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Ίμπιζα της Ισπανίας τον Οκτώβριο του 2017 και καλωσόρισε τον 17 μηνών σήμερα γιο τους το 2021.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2014 στα γυρίσματα της ταινίας «The Light Between Oceans», στην οποία υποδύονταν το αντρόγυνο. Πλέον ζουν στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Η Vikander, η οποία αποκάλυψε ότι στο παρελθόν βίωσε μια αποβολή, ξεκίνησε τα γυρίσματα της σειράς Irma Vep του HBO στο Παρίσι όταν το μωρό τους ήταν 3 μηνών - και όπως πολλοί νέοι γονείς, προσπαθεί να βρει ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Μιλώντας για την αποβολή είπε: «Έχουμε ένα παιδί τώρα, αλλά μας πήρε χρόνο. Προσπάθησα να μείνω έγκυος. Πέρασα δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια του lockdown. Πάλεψα για λίγο και για ένα διάστημα δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να γίνω μαμά. Σταμάτησα κάπως και σκέφτηκα: “Θα μιλήσω για αυτό;” Τόσες πολλές γυναίκες περνούν παρόμοια πράγματα και ένιωσα ότι έπρεπε να το ομολογήσω. Ήταν σκληρή κι επώδυνη εμπειρία», είπε η βραβευμένη με Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου για την ταινία «The Danish Girl», Σουηδή ηθοποιός.

«Κάνουμε κάθε δεύτερη δουλειά», λέει για το πώς εκείνη και ο σύζυγός της εξασφαλίζουν ότι υπάρχει πάντα ένας γονιός κοντά στο παιδί. «Ο ένας μένει στο σπίτι, ενώ ο άλλος εργάζεται».

Κλείσιμο
Alicia_Vikander2


Για το πώς ένιωσε η Vikanter που επέστρεψε στη δουλειά τόσο σύντομα απαντά: «Ενθουσιασμένη, αλλά ήταν έντονη περίοδος. Μερικές φορές ο σύζυγός μου έφερνε στο πλατό το παιδί μόνο και μόνο για να μπορεί να δει το πρόσωπό μου».

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Vikander είχε μιλήσει στο «People» για το πώς έγινε μαμά και πώς αγκάλιασε τις νέες αλλαγές στη ζωή της. «Έχω πλέον μια εντελώς νέα αντίληψη για τη ζωή γενικά», είπε για τη μητρότητα. «Αυτό είναι πολύ όμορφο και προφανώς θα δώσει πολλά σε οποιαδήποτε δουλειά μου στο μέλλον».

Η Vikander ολοκλήρωσε πρόσφατα τα γυρίσματα της ταινίας Firebrand, στην οποία υποδύεται την Catherine Parr, την τελευταία σύζυγο του βασιλιά Ερρίκου Η΄ της Αγγλίας, και πρωταγωνιστεί μαζί με τον Jude Law.

Φωτογραφίες: shutterstock

Ειδήσεις σήμερα

«Ψυχρολουσία» και έκτακτα μέτρα στο Βερολίνο μετά το «εμπάργκο» Πούτιν στο αέριο

Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες της Hellenic Train, τι απαντάει η εταιρεία - Δείτε βίντεο

Τουλάχιστον 8 νεκροί και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων στις πλημμύρες στο Κεντάκι - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης