Γκουίλιαμ Πιου: Το «ασχημόπαπο» που κατέκτησε τις πασαρέλες έχει... κόκκινα γένια και κάποτε ζύγιζε 140 κιλά!

Γκουίλιαμ Πιου: Το «ασχημόπαπο» που κατέκτησε τις πασαρέλες έχει... κόκκινα γένια και κάποτε ζύγιζε 140 κιλά!

Ο Γκουίλιαμ Πιου, ένας ντροπαλός και εσωστρεφής άνδρας, όταν έφτασε να ζυγίζει 140 κιλά, αποφάσισε να μηδενίσει τη ζωή του και να την πάρει από την αρχή - Σήμερα, είναι ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα στον κόσμο…

piou3_2
«Όταν θες να πετύχεις κάτι στη ζωή σου, μην ανησυχείς για το πώς θα το πετύχεις. Το “πώς” δεν είναι δική σου δουλειά. Το πιο σημαντικό είναι να παραμείνεις πιστός στο όραμά σου!». Με αυτά τα λόγια ο Γκουίλιαμ Πιου  συνοψίζει τη ριζική αλλαγή στη ζωή του. Μια αλλαγή που  τα τελευταία χρόνια αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Ο 37χρονος σήμερα Γκουίλαμ είναι ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα με διεθνή καριέρα και πρεσβευτής της WWF UK.  Οι φωτογραφίες του κοσμούν τις σελίδες των περιοδικών GQ και Hunger ενώ συνεργάζεται και με τον David Beckham. Έχει ατέλειωτους θαυμαστές ανά τον κόσμο χάρη στην urban-chic εμφάνισή του και κυρίως χάρη στην κόκκινη γενειάδα του. Έχει ακόμη μια ζωή μέσα στη λάμψη και στα φώτα. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι για εκείνον…

piou8


piou_4

 
Κλείσιμο
piou_5
 

Άλλαξε ο ίδιος τη ζωή του
 
Ο Γκουίλαμ Πιου γεννήθηκε το 1984, στο Ράγκμπι της Αγγλίας, σε οικογένεια μουσικών. Η μητέρα του είναι βιολονίστα, πιανίστρια και δασκάλα μουσικής και ο πατέρας του τρομπονίστας με το συγκρότημα του CardiffFunky Love Posse. Στα μαθητικά του χρόνια έπαιζε μπάσκετ  με την ομάδα της Ουαλίας και ασχολούνταν επίσης με το ράγκμπι - άλλωστε η γενέτειρά του είναι και η γενέτειρα  του συγκεκριμένου αθλήματος. Όμως, κάποιος τραυματισμός στο γόνατο σταμάτησε  την πορεία του τόσο στο μπάσκετ όσο και στο ράγκμπι.
 
Τελειώνοντας το σχολείο στο Κάρντιφ της Ουαλίας, όπως έχει πει ο ίδιος, δεν ήταν σίγουρος ποιά κατεύθυνση σπουδών άξιζε να ακολουθήσει στο Πανεπιστήμιο, οπότε αποφάσισε να αναβάλει για λίγο τις σπουδές του. Ξεκίνησε να εργάζεται ως υπάλληλος στην British Gas και το 2006, λίγο προτού κλείσει τα 22 του χρόνια, άρχισε μια δική του επιχείρηση - από το σπίτι του- πουλώντας ασφάλειες ζωής. Εργαζόταν πάνω από 12 ώρες την ημέρα καθισμένος πίσω από ένα γραφείο, έτρωγε ό,τι έβρισκε μπροστά του ανεξέλεγκτα και άρχισε να παίρνει κιλά. Η δουλειά του πήγαινε πολύ καλά, αλλά ο ίδιος δεν μπορούσε λόγω των τραυματισμών του να γυμνασθεί, με αποτέλεσμα να φτάσει τα 140 κιλά. Ήρθε, ωστόσο, η στιγμή που ο ντροπαλός, συνεσταλμένος και κλεισμένος πολλές ώρες μέσα στο σπίτι και στον εαυτό του άνδρας αποφάσισε πως έπρεπε να κάνει για τον εαυτό του. Και έκανε πολλά περισσότερα από όσα περίμενε ακόμη και ο ίδιος. Όπως ο ίδιος έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή του: «Το 2011 ξεκίνησα ένα συγκρότημα με τον φίλο μου, Κάλουμ Ρος, τους Magic Rooster Brothers. Ήμασταν ένα folk country συγκρότημα και αυτή ήταν περίπου η εποχή που άρχισα να αφήνω μούσι, κάτι που μου πρότεινε ο κουρέας μου, λέγοντάς μου ότι αν είναι να παίζω κιθάρα σε ένα folk συγκρότημα, έπρεπε να έχω μούσι».
 
Ο Γκουίλαμ  αποφάσισε παράλληλα την ίδια εποχή να αλλάξει τη διατροφή του, να κόψει το φαγητό σε πακέτο και  τις πολλές μπύρες και να τρέφεται υγιεινά. Η μεγάλη διαφορά πάνω του φάνηκε, ωστόσο, όταν σταμάτησε τη δουλειά του στο γραφείο. «Ήταν ό,τι καλύτερο για την υγεία μου, καθώς σταμάτησα να κάθομαι για 9-10 ώρες την ημέρα πίσω από ένα γραφείο. Άρχισα να καταγράφω καθημερινά τα βήματα που έκανα - ακόμη και μέχρι σήμερα το κάνω αυτό- και ο στόχος μου είναι περίπου 15.000 βήματα την ημέρα. Πολύ περπάτημα  και γενικά προσπάθεια  να είμαι ενεργός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Χρειάσθηκαν 4-5 χρόνια, από την ημέρα που άρχισα την προσπάθεια απώλειας βάρους μέχρι να φθάσω στα πιο αδύνατά μου». Έχασε συνολικά 45 κιλά. 

πιου


piou3


piou_7

 
piou_9
 
piou_10

piou_11

piou_12


Η κόκκινη γενειάδα και το Instagram
 
Καθώς άρχισε να χάνει κιλά και να φτιάχνει το σώμα του, ενώ παράλληλα η -διάσημη πλέον-γενειάδα του μεγάλωνε, η μεταμόρφωσή του ήταν απίστευτη. Από ένα παχουλό αγόρι με γυαλιά και ρόδινα μάγουλα μεταμορφώθηκε σταδιακά σε έναν εντυπωσιακό νεαρό άνδρα. Τότε ήταν που ο Γκουίλαμ έκανε, χωρίς να μπορεί να φαντασθεί την εξέλιξη, τη μαγική κίνηση που θα σφράγιζε τη μετάβασή του στη νέα του ζωή: μπήκε στο Instagram. «Άρχισα να χρησιμοποιώ το Instagram ως τρόπο κοινωνικής δικτύωσης και ανάπτυξης του προφίλ μου και του συγκροτήματος μου… Εκεί με εντόπισαν και λίγο μετά με επέλεξαν να γίνω το πρόσωπο της συλλογής του Nathan Palmer το 2015 - κάτι που έδωσε τεράστια ώθηση στην αυτοπεποίθησή μου. Πριν από αυτό ήμουν αρκετά ντροπαλός».
 
Ο Γκουίλιαμ, ο οποίος έχει υπογράψει συμβόλαιο με το κορυφαίο πρακτορείο AMCK Models του Λονδίνου, φωτογραφήθηκε για ένα coffee table book με τίτλο «100 Γενειάδες», για να λάβει εν συνεχεία μέρος το 2013 στο Red Hot Photography (έκθεση φωτογραφίας του Thomas Knights που υμνούσε την ομορφιά των αρσενικών με κόκκινα μαλλιά και μούσια) - τα δύο πράγματα που, όπως τονίζει, του άνοιξαν τον δρόμο για μια καριέρα στο modeling.
 
Από τότε έχει δουλέψει σε καμπάνιες για VansBudLightDiesel και έχει, επίσης, συνεργαστεί στενά με τον  Ντέιβιντ Μπέκαμ χάρη σε ένα πρότζεκτ του ουίσκυ Haig. Επιπλέον, αποτέλεσε και το πρόσωπο της καμπάνιας των προϊόντων  ανδρικής περιποίησης του Μπέκαμ, «House 99».
 
Μιλώντας για τη ζωή του, ο Γκουίλαμ λέει ότι εκτιμά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά είναι προσγειωμένος. «Έχοντας δουλέψει στα οικονομικά για χρόνια, η ευκαιρία να συνεργαστείς με δημιουργικούς ανθρώπους και να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο είναι εκπληκτική. Αλλά καμιά φορά ξεχνάς πόσο τρελό είναι όλο αυτό, όλα σου φαίνονται φυσιολογικά. Νομίζω ότι είμαι τυχερός που μπήκα σε αυτό το επάγγελμα στην ηλικία που είχα τότε. Προσπαθώ να μην παίρνουν τα μυαλά μου αέρα». Είναι, επίσης, δεινός φωτογράφος. Στα σχέδιά του συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η δημιουργία μιας επιχείρησης που να ασχολείται αποκλειστικά με την φωτογραφία. Για την ώρα, τις συλλέγει στα ταξίδια του και τις δημοσιεύει στον λογαριασμό του στο Instagram… Για τον ίδιο κάθε ταξίδι είναι άλλωστε εφικτό.

piou2

piou6


Ειδήσεις σήμερα:

Τρομοκράτες θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν την «ευλογιά» ως βιολογικό όπλο, προειδοποιεί ο Μπιλ Γκέιτς

Η Pfizer ανέπτυξε χάπι κατά της Covid-19 με μεγάλη αποτελεσματικότητα

Σκοτώθηκε στο Βέλγιο 33χρονη από την Κρήτη για μία selfie
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης