Τζορτζ Γιουνγκ: Έφυγε από τη ζωή ο άνδρας από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Τζόνι Ντεπ την ταινία «Blow»

Τζορτζ Γιουνγκ: Έφυγε από τη ζωή ο άνδρας από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Τζόνι Ντεπ την ταινία «Blow»

Γνωστός και ως «El Americano» ήταν ένας από τους διασημότερους εμπόρους κοκαΐνης στην ιστορία της Αμερικής

jung
Ο άνδρας, που κρύβεται πίσω από την ιστορία της διάσημης ταινίας «Blow», Τζορτζ Γιουνγκ, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 78 ετών. 

Το τελευταίο διάστημα, ο Μπόστον Τζορτζ (όπως τόν φώναζαν λόγω της καταγωγής του) λάμβανε ιατρική παρακολούθηση στο σπίτι του, όμως τελικά δεν τα κατάφερε, καθώς έδινε χρόνια μάχη με την νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, που είχαν επέλθει της συστηματικής χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

ronda_jung


Σύμφωνα με πηγές του ΤΜΖ, o άνδρας έφυγε έχοντας στο πλευρό του τη σύντροφο του, Ρόντα και τον καλύτερο του φίλο, Ρότζερ. Ο Τζορτζ Γιουνγκ είχε περάσει τα 20 χρόνια της ζωής του στην φυλακή, καθώς ήταν υπεύθυνος για το 85% της συνολικής ποσότητας κοκαΐνης, που εισερχόταν στην Αμερική κατά το 1970 εώς και το 1980.

Η πρώτη του «ενασχόληση» με τα ναρκωτικά ήταν το 1960, όταν και ξεκίνησε να προμηθεύει τους φίλους του με μαριχουάνα. Έπειτα, «μπήκε στο παιχνίδι», όπως συνήθιζε να λέει και όπως αφηγείται, δεν πέρασε άσχημα.

Κλείσιμο
Interview of George Jung Part 1


Σε συνέντευξη του στο PBS το 2000, ο ίδιος αναφέρει: «Ήμουν ένας άνθρωπος με πολλά λεφτά και απεριόριστη πρόσβαση σε κοκαΐνη. Παρ' όλο που είμαι όπως είμαι, είχα τις πιο όμορφες γυναίκες στον πλανήτη, γιατί όπως ο κάθε άνθρωπος εκείνη την περίοδο, ειδικά οι γυναίκες, ήταν ερωτευμένες με την κόκα και φυσικά με τα λεφτά.»

Κατά τη διάρκεια της ποινής, που εξέτιε, τόν επισκέφτηκε στην φυλακή ο Τζόνι Ντεπ, προκειμένου να τού αφηγηθεί την ιστορία του και εκείνος να τήν μεταφέρει ύστερα στη μεγάλη οθόνη.

george_jung_johnny_depp


Μετά την συνάντηση τους, ο ηθοποιός είπε για τον Τζορτζ Γιουνγκ: «Είναι σπάνιο στη ζωή να σού ανοίξει κανείς την καρδιά και την ψυχή του και να έχεις πρόσβαση στις πιο βαθιές του σκέψεις, στα όνειρα του, στους φόβους του, τις μετάνοιες του, τις αμαρτίες του. Είναι, όμως, ανεκτίμητο, όταν γνωρίζεις πως δε θα μπορείς να περάσεις χρόνο με αυτόν τον άνθρωπο λόγω της προφανούς κατάστασης. Για αυτό και για πολλά παραπάνω, χρωστάω τεράστια ευγνωμοσύνη στον Τζορτζ.»

depp_blow





Ειδήσεις σήμερα

Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία: 1.248 ασθενείς με covid σε Μονάδες - Μικρή μείωση στους διασωληνωμένους

Survivor: Το πάρτι στην Πούντα Κάνα και οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση

Ισπανία: Αποχωρεί από την πολιτική ο Πάμπλο Ιγκλέσιας μετά την ηχηρή ήττα τον Podemos


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης