Κάτια Ταραμπανκό: Τα ριάλιτι της ταιριάζουν (Survivor στη ζωή και στην ΤV)

Κάτια Ταραμπανκό: Τα ριάλιτι της ταιριάζουν (Survivor στη ζωή και στην ΤV)

Από τη Μαριούπολη στις πασαρέλες και από εκεί στις άμμους της Καραϊβικής - Επέστρεψε και δηλώνει «ό,τι έγινε στον Αγιο Δομίνικο ας μείνει στον Αγιο Δομίνικο» και ζητά «μίνι συμβούλιο» για όσα έγιναν

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
tarabanko43
Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι έχει μαγικές ικανότητες. Αν δεν είχε πέσει το σύστημα ψηφοφορίας του κοινού στον τελικό του «Greece’s Next Top Model» πέρυσι, ίσως αυτή τη στιγμή να μη μιλούσαμε για μία έστω και κατά το ήμισυ νικήτρια του ριάλιτι, που της άνοιξε τον δρόμο της τηλεοπτικής δημοσιότητας διάπλατα. Ομως τελικά τα κατάφερε έστω και στη στροφή να πάρει το μισό στέμμα και να αδράξει την ευκαιρία καλύτερα από το άλλο 50%. Και αν δεν δρασκέλισε τις πασαρέλες όπως ονειρευόταν ή, μάλλον, όπως μας άφησε να νομίζουμε ότι ήθελε, η Κάτια οργώνει τα τηλεοπτικά πλατό ανοίγοντας πόρτες και δημιουργώντας έντονες αναταράξεις στις αρένες των κοινωνικών δικτύων που λατρεύουν να τη μισούν.

Mεγάλα όνειρα

Από την τρυφερή ηλικία των 16, η μαμά της, η οποία ήταν πατρονίστ, θα την πάρει από το χέρι για να την πάει σε κάστινγκ. Το ταλέντο της ήταν διαπιστωμένο. Το λέει και η ίδια: «Επαιζα ματάκια με τον φακό όπου και αν ήμουν, έπαιζα σε θεατρικές παραστάσεις στο σχολείο...». Το είχε στο αίμα της, με λίγα λόγια, και σε κάθε ευκαιρία έμπαινε στις οντισιόν για να διεκδικήσει μια θέση κάτω από τον προβολέα. Στοχοπροσήλωση. Αυτή είναι η πιο ισχυρή αρετή της Κάτια Ταραμπανκό από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας. Τόσο έντονη που δύσκολα κάποιος θα την αποσπάσει.

Μέχρι να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα θα ασχοληθεί με τα extreme sports, θα κάνει πολλά αθλήματα. Παίζει τένις, κάνει ιππασία, σκι, wakeboard και σκοποβολή. Θα προσπαθήσει μέσα από τις πασαρέλες να γίνει γνωστή και να ανοίξει τα φτερά της για το εξωτερικό. Δεν είναι εύκολο. Ομορφη είναι, αλλά είναι commercial; Δεν είναι ούτε δίμετρη, ούτε διαθέτει εξωτική ομορφιά, οπότε η «Vogue», αν και διακαής πόθος της, είναι άπιαστος στόχος. Προσαρμόζεται στα δεδομένα και δηλώνει συμμετοχή στο GNTM. Δεν τo παρακολουθούσε. «Θέλω να είμαι στην τηλεόραση, αλλά δεν τη βλέπω», θα πει κυνικά όταν ερωτηθεί. Παίρνει τέσσερα «ναι» από την κριτική επιτροπή του ριάλιτι στις οντισιόν και το αφήγημα «Η Κάτια και τα ριάλιτι μόλις ξεκινά»...

katia-tarabanko__1_
Στη φρενήρη πορεία της για τη νίκη στο «Survivor» στάθηκε εμπόδιο ένα πρόβλημα υγείας, αρκετά σοβαρό για να τη θέσει εκτός. Η πίεση, η πείνα και η εξάντληση έκαναν την Κάτια να λυγίσει

H μισή νίκη

Στο «Next Top Model», η Κάτια θα ξεδιπλώσει όλες τις αρετές της. Αυτές που επιστρατεύει προκειμένου να πετύχει τον στόχο της, που είναι πολύ απλά η κορυφή.

Θα δημιουργήσει μια κλίκα μέσα στο σπίτι όπου παραμένει για 5,5 μήνες, τις περίφημες «Fire Five», την πεντάδα της φωτιάς, η οποία έκανε συστηματικά μπούλινγκ σε αδύναμες παίκτριες και αποκάλυπτε το πιο αδίστακτο πρόσωπο γυναικών που προκειμένου να διακριθούν δεν υπολογίζουν τίποτα. Τα τηλεοπτικά πλήθη ξεσηκώνονται. Για κακή της τύχη η Κάτια έχει αφήσει ανοιχτά τα σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες της στο Instagram. Βγαίνοντας θα διαπιστώσει πόσο μεγάλο λάθος έκανε και θα αφιερώσει ατελείωτες ώρες προκειμένου να σβήσει τα μηνύματα μίσους «Υπήρχε πάρα πολύ μίσος. Με έπιασε ένα σφίξιμο. Οταν βγήκα από το παιχνίδι έγινα πολύ σκληρή!... Ημουν “κακιά”, “σκύλα”, “ψωνάρα”. Αυτά ήταν τα classic σχόλια που διάβασα βγαίνοντας από το παιχνίδι. Ακόμη και Σκάτια με αποκαλούσαν...». Δεν ίδρωσε πολύ το αυτί της. Το σφίξιμο πέρασε μάλλον γρήγορα καθώς για την Ταραμπανκό ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. «Εμένα δώσε μου δυσκολίες και κάνε με να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Με κατηγόρησαν ότι ήμουν κακιά. Δεν είναι κακία. Θες να πετύχεις τον στόχο σου».

Θα τον πετύχει τον στόχο. Θα καταφέρει να φτάσει λίγο πριν από το κόψιμο του νήματος. Για καλή της τύχη θα πέσει το σύστημα, οπότε το μίσος του τηλεοπτικού κοινού δεν θα αποτυπωθεί στην ψηφοφορία και θα μοιραστεί τον τίτλο και τα έπαθλα με την Αννα-Μαρία... Για ακόμη μία φορά η Κάτια στάθηκε διαβολεμένα τυχερή.

Οπως και στη δοκιμασία όπου οι φιναλίστ κλήθηκαν να φωτογραφηθούν με τους συντρόφους τους. Ο Γιάννης, ο σύντροφός της, εμφανίστηκε και μάλιστα κρατώντας ένα μονόπετρο. Η Κάτια πάγωσε. Τόσο που έριξε τη θερμοκρασία και εκτός οθόνης. Ολοι νιώσαμε αμήχανα. Δεν θέλει να παντρευτεί αυτόν που αγαπά; Οχι, βέβαια. Ο συγκεκριμένος σύντροφος, όπως θα αποκαλύψει εκτός ριάλιτι, είχε μπει σε διαδικασία on off. «Επαθα σοκ όταν είδα τον Γιάννη. Ουσιαστικά μου έκανε πρόταση επανασύνδεσης με ένα σύμβολο», θα αποκαλύψει στην Ελεονώρα Μελέτη. Χρειάστηκε λίγα λεπτά για να ξεπεράσει το σοκ, να ποζάρει ως άψογη επαγγελματίας και να αποχαιρετήσει τον Γιάννη for ever.

Eρωτεύεται εύκολα

Λίγες εβδομάδες μετά την έξοδο από το ριάλιτι μοντέλων, η Κάτια Ταραμπανκό θα βρεθεί με νέο σύντροφο στο πλευρό της, τον Γιώργο Λάγιο, ψυχολόγο και συγγραφέα. Θα δώσουν συνέντευξη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και θα δηλώσουν πολύ ερωτευμένοι... Φευ! Θα χωρίσουν λίγο αργότερα, ήρεμα και ήσυχα. Ο έρωτας εξατμίστηκε.

Στη συνέχεια η Κάτια θα κατηγορηθεί ως πέτρα του σκανδάλου. Η συμμετοχή της στους «Θαλασσόλυκους» θα οδηγήσει σε «χρέωση» ενός κακού ρόλου. Αυτού του τρίτου προσώπου που προκαλεί χωρισμό.

Θα ξεκαθαρίσει τα πάντα με δηλώσεις της: «Γέλασα πολύ με αυτή την ιστορία. Μάλλον επειδή ήμασταν συνέχεια οι τρεις μας και κάποιοι δημοσιογράφοι γνώριζαν ότι ο Δρυμωνάκος έχει σχέση, είπαν να μου χρεώσουν τον Αποστολάκη. Βγήκα ακόμη και το τρίτο πρόσωπο που χώρισε τον Γιάννη από την προηγούμενη σχέση του».

Κλείσιμο
Αυτή την περίοδο είναι σε σχέση και μάλιστα μετά από προξενιό, όπως θα αποκαλύψει η ίδια: «Μας γνώρισε μια φίλη, η οποία μου σύστησε τον Κώστα ως έναν πολύ ωραίο τύπο που του αρέσουν τα sports και έχει μυαλό. Και πράγματι έτσι είναι. Δεν ήμουν στη φάση να ξεκινήσω νέα σχέση, αλλά τα πράγματα κύλησαν από μόνα τους».
katia-tarabanko__2_
«Δεν με δυσκόλεψε κάτι ιδιαίτερο, πάρα μόνο ίσως η διαχείριση της ενέργειάς μου. Μπήκα δίνοντας το 100% μου από την αρχή, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθώ σωματικά γρήγορα», λέει στο «ΘΕΜΑ» αμέσως μετά την άφιξή της από τον Αγιο Δομίνικο

Η άφιξη

Μόλις έφτασε στην Ελλάδα, η Κάτια μίλησε στο «ΘΕΜΑ», για όσα συνέβησαν στη Δομινικανή Δημοκρατία δίχως να μπει σε λεπτομέρειες, καθώς ακόμη δεν έχει πλήρη εικόνα όσων έχουν συμβεί. «Δεν με δυσκόλεψε κάτι ιδιαίτερο, πάρα μόνο ίσως η διαχείριση της ενέργειας μου. Μπήκα δίνοντας το 100% μου από την αρχή. με αποτέλεσμα να αποδυναμωθώ σωματικά γρήγορα». Τη ρωτώ αν θα ζητούσε εξηγήσεις από κάποιους γι’ αυτά που ειπώθηκαν. «Θα ήταν ωραίο να γίνει ένα μίνι συμβούλιο με όλους μας από αυτά που κάναμε. Από την άλλη “ό,τι έγινε στον Αγιο Δομίνικο, ας μείνει στον Αγιο Δομίνικο”», απαντά. Η ίδια πάντως δεν νιώθει ότι αδικήθηκε. «Θαρρώ δεν υπάρχει κάτι που να αδίκησε την εικόνα μου. Από την άλλη, δεν έχω προλάβει να δω και πολλά». Οσο για τους πιο αληθινούς παίκτες; Τα ονόματα που λέει σημαίνουν πολλά... «Οι πιο αληθινοί παίκτες για μένα είναι ο Γιώργος Κοψιδάς, η Σοφία Μαργαρίτη, ο Αλεξ Παππάς, ο Τριαντάφυλλος. Τους αληθινούς ανθρώπους τους αισθάνεσαι λίγο παραπάνω... Οσον αφορά τους λιγότερο αληθινούς, δεν έχω καθαρή εικόνα ακόμα για να κρίνω».

Πώς βρέθηκε στο «Survivor»

Μπορεί τα χρήματα να μην είναι κίνητρο για σχέση για την Κάτια, αλλά σίγουρα ένα έπαθλο 100.000 ευρώ είναι ένα καλό ερέθισμα για να επιστρέψει στον τόπο του τηλεοπτικού εγκλήματος. Αφού η πανδημία τής έκλεισε την πόρτα του μόντελινγκ, η Ταραμπανκό αποφάσισε να ανοίξει μία άλλη για να διεκδικήσει χρήματα και δημοσιότητα. Κυρίως όμως για να δώσει στον εαυτό της μία ευκαιρία να δείξει ποια είναι στην πραγματικότητα, καθώς η σκιά από το προηγούμενο ριάλιτι ουσιαστικά ποτέ δεν σβήστηκε...

Θα μεταβεί στη Δομινικανή Δημοκρατία και θα ενταχθεί στην ομάδα των «Διασήμων» στο «Survivor». Και κάπου εκεί ξεκινά ένα νέο αφήγημα. Αυτό που θέλει την Κάτια να είναι η αγαπημένη του κοινού. Το κορίτσι που αγωνίζεται, που κερδίζει στον στίβο μάχης και που επιβιώνει κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δυστυχώς στη φρενήρη πορεία της στην κορυφή θα σταθεί εμπόδιο ένα πρόβλημα υγείας, αρκετά σοβαρό για να τη θέσει εκτός. Η πίεση, η πείνα και η εξάντληση θα την κάνουν να λυγίσει.

Στην πρώτη της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, λίγες ώρες μετά την οριστική απόφαση να αποχωρήσει, θα μιλήσει για όλα όσα έζησε:

«Είμαι η Κάτια και είμαι καλά. Εδωσα το 100% από την αρχή και αυτό ήταν το λάθος μου. Δεν είχα πρόβλημα υγείας, έκανα όλες τις εξετάσεις πριν μπω στο παιχνίδι. Οι συνθήκες είναι όντως survivor. Στεναχωρήθηκα που έφυγα, πίστευα ότι θα αντέξω παραπάνω».

Δυστυχώς όποιος βγαίνει έρχεται αντιμέτωπος με όσα δείχνουν οι κάμερες, αλλά εκείνος δεν βλέπει. Η Κάτια δεν είναι εξαίρεση. «Είναι πολύ άσχημη λέξη το σκουλήκι. Πέφτω από τα σύννεφα που χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη λέξη. Θα ήθελα να τον ρωτήσω γιατί χρησιμοποίησε τόσο άσχημη έκφραση για μένα. Ηταν ακραία η άποψη του Περικλή. Λατρεύω και θαυμάζω τις γυναίκες. Δεν ψήφιζα μόνο γυναίκες. Ψήφισα και τον Τριαντάφυλλο και τον Καλλίδη. Είναι ακραίες αυτές οι απόψεις. Δεν γίνεται να μην έχεις στρατηγική σε ένα παιχνίδι. Φαίνεται πως κάτι λάθος έκανα για να είναι 9 άτομα εναντίον μου. Χάρηκα που ήρθε στην ομάδα μίια δυνατή παίκτρια. Δεν είχα καμία τάση να το παίξω αρχηγός. Μου λείπουν η καρύδα και ο στίβος μάχης. Στο “Survivor” μου έλειπαν οι δικοί μου άνθρωποι, η μητέρα μου».

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο αεροδρόμιο την περίμεναν οι δημοσιογράφοι. Φορώντας μαύρα και κρατώντας ένα λεοπάρ σακίδιο, λέει μόνο: «Παιδιά, μην ανησυχείτε, είμαι καλά. Γύρισα σπίτι».

Η Κάτια Ταραμπανκό δείχνει πολύ σκληρή. Και μάλλον είναι. Το σίγουρο είναι ότι μετά από όλο αυτό που πέτυχε στο «Survivor» είναι θέμα χρόνου να μάθουμε το επόμενο τηλεοπτικό πλάνο της. Τώρα πλέον έχει πάρει τον αέρα και γνωρίζει καλά πώς να «καθαρίσει» και τα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις της. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, Κάτια.


Ειδήσεις σήμερα: 

Στην Αθήνα το επόμενο κρίσιμο ραντεβού των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία - Πώς αντέδρασε η αντιπολίτευση

Η ιατροδικαστική εξέταση θα «ρίξει» φως στα αίτια του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη - Σε κατάσταση σοκ η σύζυγός του

Γιαγιά έπαιρνε τρεις συντάξεις, πούλαγε ηρωίνη και τώρα ζητά 100.000 ευρώ αποζημίωση από το Κράτος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης