LIVE

Κορωνοϊός

Η συγκλονιστική ιστορία της Μάικι Τσάνελ: Ο τρανσέξουαλ που ήθελε να γίνει μάνα και… θα γίνει!

Η 18χρονη τρανσέξουαλ κατάφερε να μείνει έγκυος αφού μετά από εξετάσεις αποκαλύφθηκε ότι είχε λειτουργικά γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα

Ένας τρανσέξουαλ έφηβος που γεννήθηκε με αρσενικά γεννητικά όργανα και μεγάλωσε ως αγόρι έχει μείνει έγκυος, αφού μετά από εξετάσεις αποκαλύφθηκε ότι έχει επίσης λειτουργικά γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα. Η 18χρονη Μάικι Τσάνελ, από τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, που αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα, ένιωθε από νωρίς ότι ήταν διαφορετική από τα αγόρια με τα οποία μεγάλωσε, παρά το ότι και η ίδια μεγάλωσε ως αγόρι από την οικογένειά της.

Κατά λάθος… αγόρι

IMG_08781


Ενώ ήταν ακόμα στη μήτρα της μητέρας της, οι εξετάσεις έδειχναν ότι η Μάικι θα γεννηθεί κορίτσι. Οι γιατροί και οι γονείς της σοκαρίσθηκαν όμως όταν γεννήθηκε με αρσενικά γεννητικά όργανα. Για την ίδια πάλι ήταν κάτι προφανές πως όσο μεγάλωνε ήταν και ένιωθε διαφορετική από τα άλλα παιδιά: «Ήταν προφανές σε όλους ότι ήμουν από την αρχή διαφορετικός. Στην ηλικία των πέντε, έπαιζα με τα πορτοφόλια της θείας μου και φορούσα το κραγιόν της μαμάς μου. Δεν ένιωσα ποτέ σαν αγόρι. Ήμουν αρκετά θηλυπρεπής και ποτέ δεν πέρασα πραγματικά την εφηβεία των αγοριών. Έχω μόνον ελάχιστες τρίχες στο πρόσωπό μου. Το σώμα μου είχε πάντα γυναικείο σχήμα, με γοφούς και γλουτούς. Δέχθηκα πολύ bullying στο σχολείο, όλοι μου έλεγαν ότι ήμουν φρικιό και τραβεστί, από την τρίτη Δημοτικού, πριν ακόμη καταλάβω τι πραγματικά σήμαινε αυτό…», λέει σήμερα.

IMG_08731


Όταν έκλεισε τα δεκατρία της χρόνια, η Μάικι αναπροσδιορίστηκε ως ομοφυλόφιλος και αργότερα αναρωτήθηκε μήπως ήταν τρανσέξουαλ. Πέρυσι, υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας οπότε και αποκαλύφθηκε ότι είχε… εσωτερικά γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα: «Είχα ένα παράξενο συναίσθημα μετά την ούρηση και μετά το σεξ, οπότε το έψαξα λίγο παραπάνω. Όταν πήγα για υπέρηχους, μου είπαν ότι είχα τράχηλο, ωοθήκες, μήτρα και σάλπιγγα και πως θα μπορούσα να μείνω έγκυος αν το ήθελα. Πραγματικά νόμιζα ότι ήταν αστείο. Δεν ήξερα καν ότι αυτό ήταν δυνατό. Τότε μου έδειξαν τη μήτρα μου στην οθόνη…».

IMG_08741
IMG_08791Η Μάικυ διαγνώστηκε με σύνδρομο Persistent Müllerian duct (PMDS), μια σπάνια κατάσταση όπου ένα άτομο έχει εξωτερικά ανδρικά γεννητικά όργανα, αλλά εσωτερικά γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα. Παρόλο που τα άτομα που διαγιγνώσκονται με PMDS συνήθως δεν έχουν κολπικό άνοιγμα, μπορούν να διαπιστώσουν την κατάσταση μέσω αίματος στα ούρα ή στο σπέρμα - κάτι που συμβαίνει στις πολύ σπάνιες περιπτώσεις όπου κάτι τέτοιο δεν έχει διαγνωστεί μέχρι την εφηβεία.

«Υπάρχουν κι άλλες ζωές πέρα από αυτές που έχετε μάθει να κοιτάζετε…»

Ένας άντρας που διαγνώστηκε με PMDS το 2015 είχε πει ότι είδε αίμα στα ούρα του και πήγε στον γιατρό, ο οποίος τον προειδοποίησε πως θα μπορούσε να είναι σημάδι καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Όταν όμως αυτά τα τεστ βγήκαν αρνητικά, περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα ήταν… εμμηνόρροια ως αποτέλεσμα των γυναικείων αναπαραγωγικών οργάνων του. Ο εν λόγω άντρας - ο οποίος ποτέ δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του - ήταν έτοιμος να υποβληθεί σε υστερεκτομή μετά από συμβουλές των γιατρών, οι οποίοι τον προειδοποίησαν ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε πολύ πιο σοβαρούς και απειλητικούς κινδύνους για την υγεία εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα. Η ίδια συμβουλή δόθηκε και στην Μάικι μετά τη διάγνωσή της. Ωστόσο, αφού διαπιστώθηκε πως τα αρσενικά αναπαραγωγικά της όργανα ήταν στείρα, αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να πετάξει την ευκαιρία να συλλάβει το παιδί της προτού υποβληθεί στη διαδικασία υστερεκτομής.

IMG_08761
IMG_08801


Όπως λέει η ίδια: «Τα άτομα με PDMS είναι ευαίσθητα στον καρκίνο και στους όγκους και ο κίνδυνος μειώνεται μόνο εάν υποβληθούν σε υστερεκτομή. Τα αρσενικά μου όργανα είναι στείρα, αλλά μου είπαν ότι οι ωοθήκες μου λειτουργούσαν. Για μερικές εβδομάδες ήμουν σε κατάσταση σοκ. Τότε συνειδητοποίησα ότι δεν θα μπορούσα να αποκτήσω παιδί εκτός αν εγώ η ίδια το κυοφορούσα και μάλιστα σύντομα. Ήξερα πάντα ότι ήθελα να αποκτήσω παιδιά. Όταν ήμουν μικρό παιδί συνήθιζα να παίζω με κούκλες-μωρά και πάντα έβλεπα στο μέλλον τα δικά μου. Έτσι, αποφάσισα να προσπαθήσω να μείνω έγκυος».

IMG_08721
IMG_08751


Μετά από αυτό η Μάικι υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων γονιμότητας, συμπεριλαμβανομένου του ICSI που περιλαμβάνει την έγχυση σπέρματος του δότη απ’ ευθείας στο ωάριο της γυναίκας για να γονιμοποιήσει το έμβρυο. Λόγω του ότι η Μάικι δεν είχε κολπικό άνοιγμα, εμφυτεύθηκαν τρία γονιμοποιημένα έμβρυα στην σάλπιγγά της μέσω της κοιλιακής κοιλότητας και σήμερα διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της: «Μου είπαν ότι υπήρχε μόνο ένα 20% πιθανότητα να πετύχει, αλλά πέτυχε. Στην αρχή ήμουν σοκαρισμένη αλλά και χαρούμενη. Σήμερα, δεν βλέπω την ώρα και τη στιγμή να γίνω γονιός. Οι γονείς μου δεν ήταν πολύ κοντά μου όταν ήμουν παιδί, οπότε θέλω να είμαι ο γονιός που δεν μπορούσαν να είναι εκείνοι για μένα. Θέλω πραγματικά να είμαι εκεί για το παιδί μου. Θέλω να είμαι εκεί για τα πάντα, από το πρώτο βήμα έως την πρώτη λέξη, στο σχολείο, στις διακοπές, στην αποφοίτηση από το κολέγιο… Θέλω να είμαι υποστηρικτική σε όλα τα επίπεδα και σε οτιδήποτε επιλέξει στη ζωή του».

IMG_08811


Καθώς της χορηγήθηκαν οιστρογόνα για να βοηθήσουν στην εγκυμοσύνη της, η Μάικι λέει ότι σήμερα αισθάνεται περισσότερο γυναίκα από ποτέ. Όπως υποστηρίζει, αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και την ιατρική κοινότητα για το PMDS αλλά και να «σπάσει» τα κοινωνικά στίγματα που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα όσον αφορά στην επιλογή της ταυτότητας βάσει φύλου: «Κανείς δεν μιλάει πραγματικά για αυτή τη σπάνια περίπτωση, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το έχουν ακούσει ποτέ. Δεν έχει γίνει ευρεία έρευνα για αυτό και δεν υπάρχουν πολλές σχετικές εξετάσεις και συχνά αυτό το σύνδρομο βρίσκεται κατά τύχη, όπως στην περίπτωσή μου. Λέγοντας την ιστορία μου, προσπαθώ να ενημερώσω και να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο. Να το κάνω να δει πως υπάρχουν κι άλλες ζωές πέρα από αυτές που έχει μάθει να κοιτάζει…»

Δείτε βίντεο: Μάικι Τσάνελ: Ο τρανσέξουαλ που ήθελε να γίνει μάνα και… θα γίνει!
Μάικι Τσάνελ: Ο τρανσέξουαλ που ήθελε να γίνει μάνα και… θα γίνει!


Ειδήσεις σήμερα:

Ερχονται Πρότυπα ΕΠΑΛ και πειραματικά ΙΕΚ νέες ειδικότητες ανά περιοχή 

Κρίσιμο το επόμενο 10ημερο για τον κορωνοϊο - Κατά 10% αυξήθηκαν οι εισαγωγές μέσα σε 48 ώρες! 


Θετικός στον κορωνοϊό ο Πλακιωτάκης - Σε καραντίνα στο σπίτι του
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (32)

Vrennus

Προφανώς και ΔΕΝ είναι τρανσέξουαλ. Είναι μια περίπτωση αυτού που λέμε ερμαφροδιτισμός.

Νικόδημος

Αυτός ναι είναι τρανσέξουαλ. Είχε γυναικεία γεννητικά όργανα εσωτερικά του. Οι άλλοι και ειδικά αυτοί που προσπαθούν να προκαλέσουν γυναικεία χαρακτηριστικά με θεραπείες ορμονών κλπ έχουν ψυχολογικά προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν με τον προσδιορισμό φύλου. Μπορεί να είναι ένας κακός μεγάλος που δεν τους 'φέρθηκε' όπως έπρεπε όταν ήταν μικροί αλλά μπορεί και να είναι αντίδραση απόρριψης στο πρότυπο της μητέρας ή του πατέρα. Πάντως σεξουαλικός προσδιορισμός ΔΕΝ είναι

Νινα

Πώς φαίνεται ότι δεν έχεις καμία σχέση με την ιατρική επιστήμη.... Είναι αποδεδειγμένο ότι η συνειδητοποίηση πως το παιδί είναι "διαφορετικο" από τους συνομηλίκους του του ίδιου φύλου, αρχίζει πάντα στα τέσσερα με πέντε. Και το οικογενειακό περιβάλλον έχει πολλές επιδράσεις καλές ή κακές αλλά όχι στον σεξουαλικό προσανατολισμό. Οι ομοφυλόφιλοι γεννιουνται από ετεροφυλόφιλους γονείς-σωστα?

Μήτσος ο Ρεζίλης....

... εγώ πότε θα γίνε μάνα;

Τρύφωνας

"υπάρχουν κι άλλες ζωές πέρα από αυτές που έχεις μάθει να κοιτάζεις…" σας εκανε το φρικιό το μάθημα της ζωής σας!

Ναι ναι

Ειπε κι αυτή μια αμπελοφιλοσοφία εκεί πέρα.... χιλιάδες τέτοιες ατάκες στο fb...Φθηνό πνεύμα.

ΑΙΛΛΕΝΑΣ

ΑΙΛΛΑΙΝΕΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Evola

Ὁ μοντέρνος κόσμος δὲν θὰ τιμωρηθεῖ... Ὁ μοντέρνος κόσμος εἶναι ἡ τιμωρία...

Παντρεμένος και κρυφος

Μιλάνε οι Έλληνες για ανωμαλία που δεν τολμάμε να παραδεχθούν την σεξουαλικότητα τους

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Εσύ Αλβανέ τράβα στην γαϊδούρα σου και άσε τους Έλληνες

Αλβανε Αλβανέ...

..τράβα στην γαϊδούρα σου και άσε τους Ελληνες. Σκλάβος θα είσαι πάντα. Άντε να φτιάξεις κάνα μερεμέτι να βγάλεις κάνα φράγκο [...]

Μικρός Νικόλας

Τι ωραία είδηση, είναι πραγματικά εκπληκτικό. Μακάρι όλοι να ειμασταν τόσο τυχεροι/ες.!!!!!!!

Δηλαδή ρε παιδιά

Αφού έχει διπλό αναπαραγωγικό, αν κατάλαβα καλά, δεν είναι τρανσέξουαλ, είναι ερμαφρόδιτος.

4411

Έλα ντε

Μπάμπης "Κλυταιμνύστρα"

Υπέροχο άρθρο! Μακάρι να προσωρήσει η επιστήμη και να μπορεί να γίνεται εναλλαγή φύλλων οποιαδήποτε στιγμή

Κέλλυ Βαγγέλη

...εδώ έχουν εμφυτεύσει σε εγκέφαλο πιθήκου , ανθρώπινο γονιδίωμα ...

σπλατς

αγαπητέ αλλαγή φύλλων γίνεται άπαξ ετησίως στην φυλλοβόλο χλωρίδα. Αλλαγή φύλου που ονειρεύεσαι γίνεται όποτε το θελήσεις. Ένα εισιτηριάκι για Κασαμπλάνκα ή Σερβία και θα βρεις την ευτυχία σου..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης