ΗΠΑ: Σάλος στο Twitter με τα ταμπόν «Tampax» που εξυμνούν την διαφορετικότητα

ΗΠΑ: Σάλος στο Twitter με τα ταμπόν «Tampax» που εξυμνούν την διαφορετικότητα

Η εταιρεία με τα ταμπόν εξυμνεί όλους τους ανθρώπους που αιμορραγούν - Όλοι οι άνθρωποι αιμορραγούν ή μόνο οι γυναίκες; 

tampax_main1
Θύελλα αντιδράσεων στο Twitter με αφορμή το γραπτό μήνυμα των ταμπόν «Tampax» που στηρίζει τους τρανσέξουαλ και «όλους τους ανθρώπους που αιμορραγούν», χαιρετίζοντας την διαφορετικότητα.

Το τιτίβισμα της αμερικανικής εταιρείας, που ανήκει στην Procter & Gamble, και άναψε φωτιές στο Διαδίκτυο γράφει χαρακτηριστικά: «Γεγονός: Δεν έχουν όλες οι γυναίκες περίοδο. Επίσης είναι γεγονός: Δεν είναι γυναίκες όλα τα άτομα που έχουν περίοδο. Ας γιορτάσουμε την ποικιλομορφία όλων των ανθρώπων που αιμορραγούν».

Στη συνέχεια πρόσθεσε τα hastags: #mythbusting #periodtruths #transisbeautiful.



Μόλις ανέβηκε το τιτίβισμα της εταιρείας, πολλές γυναίκες έσπευσαν να επικρίνουν δριμύτατα τη κίνηση αυτής της εταιρείας κάνοντας λόγο για απόπειρα «διαγραφής» των γυναικών ενώ ζήτησαν μποϊκοτάζ της συγκεκριμένης μάρκας. Αντιθέτως, άλλες επαίνεσαν την πρωτοβουλία της εταιρείας.

Κλείσιμο
Το τιτίβισμα του Tampax δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, και μέχρι σήμερα έχει πάνω από 13.500 likes αλλά και δεκάδες καυστικά σχόλια.

Ένας από τους υποστηρικτές της κίνησης της Tampax έγραψε στο Twitter: «Σας ευχαριστώ, όλοι όσοι βρίσκεστε πίσω από το Tampax, για την περιεκτική σας γλώσσα».

tampax33


«Υπάρχει πολύ μίσος στα σχόλια, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που το βλέπουν και το εκτιμούν. Είναι τόσο μικρή χειρονομία και δεν πονάει κυριολεκτικά κανένας», γράφει άλλος χρήστης.

«Εντάξει, για όσους δεν ξέρουν, τα όσα γράφετε περί βιολογίας είναι ξεπερασμένα από την επιστήμη», υποστηρίζει ένας τρίτος.

«Η επιστήμη είναι η μελέτη όλων των πραγμάτων. Αυτό που μάθαμε στο γυμνάσιο δεν είναι το τέλος», γράφει άλλος. «Δεν είμαι ...γυναίκα. Βιώνω περιόδους και χαίρομαι που συμπεριλαμβάνει μη bisexual και τρανσέξουαλ», γράφει άλλος.

Ένας τρανσέξουαλ δήλωσε ότι είχε περίοδο επί 13 χρόνια και πρόσθεσε πως ενώ δεν χρειάζεται πια τέτοια προϊόντα «αυτό με κάνει να νιώθω καλά για όσους έχουν.».

Η Κέλι Τζέι Κιν Μινσαλ, ιδρύτρια της γυναικείας ομάδας εκστρατείας «Standing For Women», ονόμασε το tweet «σημάδι αρετής».

Ορισμένοι χρήστες του Twitter όμως άστραψαν και βρόντηξαν. «Η «Βιολογία» δεν είναι τόσο απλή όσο τα «ΧΨ» και «ΧΨ», δεν έχετε καμία ιδέα από βιολογία πέρα από την τάξη», γράφει ένας χρήστης.

tampax11


Από την πλευρά τoυ, ο Βρετανός ηθοποιός Λόρενς Φοξ, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το τιτίβισμα της αμερικανικής εταιρείας.

"Ενδιαφέρομαι πραγματικά να μάθω ποιος είχε την ιδέα στην Tampax να στοιχηματίσει ολόκληρη την πελατειακή της βάση (Γυναίκες από βιολογικής πλευράς) ενάντια σε αυτήν την αντι-φεμινιστική κίνηση που προκαλεί εμετό», γράφει ο σταρ της αστυνομικής σειράς στο δίκτυο «ITV».

tampax22


Από την πλευρά της, η φεμινίστρια Σούζαν Νταλγκετι τονίζει: «Είναι βιολογικό γεγονός ότι χρειάζεται να έχει κανείς μήτρα για να έχει εμμηνόρροια και ότι μόνο τα θηλυκά έχουν ένα. Τα αρσενικά δεν έχουν».

«Δεν έχω ιδέα γιατί η Procter & Gamble θεώρησε ότι ήταν μια καλή τακτική μάρκετινγκ να αποξενώσουν τη μοναδική πελατειακή τους βάση με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Τα τρία νέα μέτρα για να μην γίνει lockdown

Τραγωδία στον Πειραιά: Πώς έχασε τη ζωή του ο νεαρός αστυνομικός από το χέρι του αδερφού του

Ο «Μπόρατ» απάντησε στον Τραμπ: Πάντα ψάχνω κάποιον να υποδυθεί τον ρατσιστή παλιάτσο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης