Ο Άρης Σερβετάλης πάει στα Όσκαρ με την ταινία «Μήλα»

Ο Άρης Σερβετάλης πάει στα Όσκαρ με την ταινία «Μήλα»

H ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου θα διεκδικήσει το βραβείο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους

Αρης Σερβετάλης: «Έπιασα πάτο και με βοήθησε ο Θεός για να σωθώ»
H ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης των Οσκαρ, διεκδικώντας το βραβείο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Το φιλμ, που μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς εστιάζει σε μια ασυνήθιστη επιδημία, διεκδικεί το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Η ειδική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού, επέλεξε να στείλει στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού την εν λόγω ταινία «για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα και την επικαιρότητα του θέματος που τη διακρίνει».

Ο Χρήστος Νίκος έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές επιτυχημένες παραγωγές, όπως ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου και το «Πριν τα μεσάνυχτα» του Richard Linklater.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ένας 35χρονος άντρας τριγυρίζει στο διαμέρισμά του με εμφανή σημάδια κατάθλιψης. Κλείνει την πόρτα πίσω του και βγαίνει στο δρόμο. Από αυτό το σημείο και μετά, δε θυμάται τίποτα. Γιατροί τον περιμαζεύουν και τον οδηγούν σε ένα άσυλο. Όλοι στα γύρω δωμάτια, γυναίκες και άντρες διαφορετικών ηλικιών, πάσχουν κι αυτοί από αυτή την παράξενη αμνησία που έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας. Οι κάτοικοι της Αθήνας ξεχνούν – ποιοι είναι, που μένουν, ποιοι τους αγαπούν. Μήπως επειδή κανείς πια δεν αγαπά κανέναν. Ο άντρας θα πάρει μέρος σ’ ένα πείραμα μίας θεραπεύτριας που θέλει τους ασθενείς να αναλαμβάνουν τη ζωή τους από την αρχή. Τους βάζει ασκήσεις/αποστολές στον έξω κόσμο και τους ζητά να τραβούν polaroid φωτογραφίες από τις νέες τους εμπειρίες. Ο άντρας ακολουθεί μουδιασμένος τις οδηγίες, γνωρίζεται και με μία κοπέλα που κάνει και η ίδια το ίδιο πρόγραμμα.

Όλοι προσπαθούν να πιαστούν από κάπου, να ξαναθυμηθούν, η ζωή να αποκτήσει ξανά νόημα. Το μόνο που μοιάζει να του δίνει μία οικεία αίσθηση χαράς κι ασφάλειας; Τα μήλα που αγοράζει από τον γειτονικό μπακάλη. Όταν τα γεύεται κάτι ακουμπά στο παρελθόν του.

Δείτε το trailer της ταινίας:

ΜΗΛΑ (APPLES) - Official Trailer
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης