Ιερώνυμος: Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης

Ιερώνυμος: Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης

Με συγκινητικά λόγια για τον Μανώλη Γλέζο μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που τέλεσε την εξόδιο ακολουθία εκπληρώνοντας έτσι την επιθυμία του να ταφεί με θρησκευτική κηδεία

iero12
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τέλεσε σήμερα το μεσημέρι την εξόδιο Ακολουθία του Μανώλη Γλέζου στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών.

«Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης σε ώρες συμφοράς της πατρίδος μας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζοντας πως «μου έκανε την τιμή να γνωριστούμε και να συζητήσουμε πολλές φορές. Υπόδειγμά του πάντοτε ήταν ο αδελφός του και η θυσία του. Σαν άνθρωποι μιλήσαμε πολλές φορές και για τις υπαρξιακές αγωνίες μας, για τα εσωτερικά μας προβλήματα και τις ανθρώπινες αδυναμίες και αναζητήσεις μας. Μου ζήτησε όταν έρθει η ώρα εκείνη που σφραγίζει την γήινη ζωή να προστώ της νεκρώσιμης ακολουθίας και να διαβάσω «τα γράμματα της εκκλησίας», όπως είπε.

«Η εκπλήρωση αυτής της επιθυμίας του, οδήγησε τα βήματα μου σε τούτο τον χώρο για να ψάλλουμε όλοι μαζί: Αιωνία η Μνήμη του»Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου έγινε δημοσία δαπάνη, ο τάφος προσφέρθηκε τιμητικά από τον δήμο Αθηναίων και η σημαία στην Ακρόπολη κυματίζει μεσίστια».

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσίστια η σημαία στην Ακρόπολη για την κηδεία του Μανώλη Γλέζου

Μανώλης Γλέζος: Αντίο στον «τελευταίο παρτιζάνο της Ευρώπης»

Χρυσοχοΐδης: To συγκινητικό «αντίο» στον Μανώλη Γλέζο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης