Κορωνοϊός: Ο δικαστές του ΣτΕ θεωρούν επιβεβλημένη την παράταση του δικαστικού έτους
Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας υπογραμμίζει ότι «ενόψει των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε η μείωση του χρόνου των δικαστικών διακοπών, τουλάχιστον καθ’ όσον αφορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρίσταται επιβεβλημένη»
Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θεωρούν επιβεβλημένη την παράταση του δικαστικού έτους προκειμένου οι δικαστές του ΣτΕ να συνεισφέρουν, στο βαθμό που τους αναλογεί, στην κοινή προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας.
Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας με σημερινή ανακοίνωσή της, σε αντίθεση με άλλες δικαστικές Ενώσεις, υπογραμμίζει ότι «ενόψει των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε η μείωση του χρόνου των δικαστικών διακοπών, τουλάχιστον καθ’ όσον αφορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρίσταται επιβεβλημένη, προκειμένου οι δικαστές του να συνεισφέρουν, στο βαθμό που τους αναλογεί, στην κοινή προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας».
Ωστόσο, η Ένωση του ΣτΕ, άπτοντας ουσιαστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, αναφέρει ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας ασκούν τα καθήκοντά τους συναισθανόμενοι πλήρως την κρισιμότητα της παρούσας συγκυρίας, χωρίς να φείδονται προσπαθειών και χωρίς να έχουν ανάγκη παραινέσεων προς τούτο».
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης πριν από λίγες μέρες (26.3.2020) έχει ζητήσει από τους προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας να προχωρούν οι δικαστές στην έκδοση αποφάσεων κατά την διάρκεια της μερικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.