Κορωνοϊός: Κλείνουν και τα φροντιστήρια για 14 ημέρες

Κορωνοϊός: Κλείνουν και τα φροντιστήρια για 14 ημέρες

Ολα τα ενδεχόμενα εξετάζει αυτήν την στιγμή το υπουργείο Παιδείας, ακόμα και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας

frontistiria
Την άμεση αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με στόχο να περιορισθεί η διασπορά του κορωνοϊού. Η απόφαση αφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης δημόσιας και ιδιωτικής και έχει εφαρμογή από αύριο, Τετάρτη. Ισχύει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά από βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέχρι φροντιστήρια, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια και σχολεία.

Ολα τα ενδεχόμενα εξετάζει αυτήν την στιγμή το υπουργείο Παιδείας, ακόμα και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας. Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο δηλώνει έτοιμο να προσφέρει τεχνογνωσία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε όποια βαθμίδα της εκπαίδευσης ζητηθεί.

Όσον αφορά τις χαμένες διδακτικές ώρες, για τα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι, όσον αφορά στις απουσίες, καταχωρούνται, αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες 14 ημερών από την ημερομηνία επιστροφής τους από πληττόμενες περιοχές.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι για τους/τις μαθητές/τριες που επέστρεψαν από πληττόμενες περιοχές με SARS-CoV-2, όπως αυτές αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, όπως επικαιροποιείται κάθε φορά, με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες δεκατεσσάρων (14) ημερών, από την ημερομηνία επιστροφής τους, εφόσον προσκομίσουν στη σχολική μονάδα άμεσα τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα».

Σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών, η αναπλήρωση , σύμφωνα με τα ισχύοντα εξασφαλίζεται με τους ακόλουθους τρόπους:

α) αξιοποίηση των σχολικών εορτών με την παράλληλη πραγματοποίηση των εορτών και των μαθημάτων,

Κλείσιμο
β) περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών και

γ) περικοπή περιπάτων και εκδρομών. Με την παύση της λειτουργίας του σχολείου και μέχρι να εξομαλυνθεί η λειτουργία του, ο/η Διευθυντής/ντρια συγκαλεί ανά εβδομάδα, τουλάχιστον, το Σχολικό Συμβούλιο, με σκοπό την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Μόλις εξομαλυνθεί η λειτουργία του σχολείου, ο/η Διευθυντής/ ντρια συγκαλεί αμέσως το Σχολικό Συμβούλιο, το οποίο εισηγείται στον Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών τον τρόπο αναπλήρωσης των απολεσθεισών ωρών και ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης και ο Σύλλογος αποφασίζει σχετικά.

Η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών υποβάλλεται στον/στη Διευθυντή/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ενημέρωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης