Πρόεδρος ιατροδικαστικής εταιρείας στον ΘΕΜΑ 104,6: Τραγικό σφάλμα όσα έγιναν με το νεκρό βρέφος

aflaia-kyriakoy

«Δεν πρέπει να ξαναγίνει αυτό το τραγικό λάθος» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 - Ανοιχτό το ενδεχόμενο πειθαρχικής διαδικασίας από το υπ. Δικαιοσύνης

Για «τραγικό σφάλμα» των ιατροδικαστών που χειρίστηκαν την υπόθεση του 11 μηνών βρέφους που μεταφέρθηκε νεκρό στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων.

«Δεν τηρήθηκαν οι βασικοί ιατροδικαστικοί κανόνες. Από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε είναι να λάβουμε το ιατρικό ιστορικό. Αν αυτό είχε συμβεί και είχαν ενημερωθεί για την φαρμακευτική αγωγή και τον τρόπο λήψης της, θα είχαμε αποφύγει όλα αυτά που ακολούθησαν» είπε αρχικά ο κ. Λέων.

Στην ερώτηση αν θα υπάρξει πειθαρχικός έλεγχος ο κ. Λέων επισήμανε ότι «είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ανήκουν στο υπ. Δικαιοσύνης, προφανώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος για το τραγικό σφάλμα που έκαναν».

«Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οποιαδήποτε πειθαρχικής τιμωρίας, αυτό θα το αποφασίσει η υπηρεσία τους» πρόσθεσε.

«Δεν πρέπει να ξαναγίνει αυτό το τραγικό λάθος» τόνισε ο κ. Λέων.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν και στο παρελθόν περιπτώσεις με παρόμοια λάθη ιατροδικαστών, ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας παρατήρησε ότι «η νομοθεσία δίνει τη δυνατότα σε εμπλεκόμενα μέρη να ορίσουν τεχνικούς συμβούλους. Όταν αυτοί υπάρχουν, τότε όλα γίνονται με πολύ μεγαλύτερη προσοχή».

Κλείνοντας ο κ. Λέων σημείωσε ότι «η ΕΛΑΣ έκανε σωστά την προανακριτική διαδικασία. Η αλήθεια βγήκε μέσα από την ίδια την διαδικασία. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, μην φοβίζουμε τον κόσμο ότι είμαστε έρμαιο στα χέρια ορισμένων ανθρώπων».

Οι γονείς του βρέφους και οι φίλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι αφού εστάλη η επιστημονική έκθεση των ιατροδικαστών στον εισαγγελέα, στην οποία δεν έκαναν αναφορά σε «σεξουαλική κακοποίηση», ούτε καν σε «κακοποίηση», αλλά σε σωματικές κακώσεις από αμβλύ όργανο.

ΣΧΟΛΙΑ (23)

Αν γινόταν στην Αμερική

Οι ιατροδικαστές, οι δημοσιογράφοι και οι υπόλοποι βρωμιάριδες που τους διέσυρραν θα πλήρωναν εκατομμύρια στα δικαστήρια.

patronikolas

απο τα σχόλια καταλαβαίνει κανεις πως η εγκεφαλίτιδα τελικά στην Ελλάδα ειναι πολύ διαδεδομένη ασθένεια

Τραγικό

Τραγικό σφάλμα που δεν προλάβαμε να το κουκουλώσουμε νωρίς, θα διωχθεί ο ιατροδικαστης που μας έκανε χαλάστρα και άνοιξε τα μάτια του κόσμου. Ανεπίτρεπτο!

ΠΑΝΟΣ

Το εξάρτημα που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε κλύσμα είναι αμβλύ όργανο. Κρίμα που χάλασε η ωραία ιστοριούλα όπου οι ανώμαλοι Σύριοι βιάζουν μωρά. Ορισμένοι εδώ μέσα φαίνεται δεν ικανοποιήθηκαν ελπίζουν όντως το παιδί να είχε βιαστεί ώστε να μπορούν να χύνουν το δηλητήριο τους στην κοινωνία. Περαστικά σας.

Ρίτα

Δεν πρόκειται περί Λέοντος, άθλιος πολιτικός ποντικός είναι. Κάποιος πρέπει να πει στον κύριο ό,τι η Ιατροδικαστική δεν ασκείται από τα γραφεία, απαιτείται επιστημονική έρευνα με εξέταση όλων των ευρημάτων. Δεν το θέλουν αυτό, στόχος τους μόνο ο κατευνασμός της κοινής γνώμης. Είδα τον άνθρωπο να μίλα έξω από το γραφείο του, μόνος του, με κλίση στο σώμα του, λες και μιλούσε σε ανώτερο. Τα δε ΜΜΕ μετέδιδαν ήδη σε απόσταση 30 μέτρων, από το πεζοδρόμιο. Η ματιά μου μάλλον έπιασε την άνωθεν μεταφορά οδηγιών. Γιατί πήγε έξω μόνος να μιλήσει, σε ποιόν υπάκουε ? Ώρα 13,12, καφέ δερμάτινο φορούσε ο άνθρωπος, μάλιστα περνώντας άκουσα μία δημοσιογράφο να λέει, εκείνος με το καφέ μπουφάν είναι, τότε τον παρατήρησα, έγιναν αυτά..

Πρασινοφρουρός81

Δεν πιστεύουμε ούτε λέξη απο αυτά που λέτε, το τί σημαίνει ισλάμ το ξέρουμε. Τα παράσιτα όμως τα περιμένει η απεντόμωση. οσα χωράνε στην αλήθεια, δε τα βαστάν τα παραμύθια που λέει κι ενα παλιό τραγούδι

Νικόδημος

Δηλαδή δεν υπήρχε σεξουαλική κακοποίηση αλλά "σωματικές κακώσεις από αμβλύ όργανο" εννοείται στα γεννητικά όργανα του μωρού. Πάτε καλά? Η διατύπωση είναι το πρόβλημα? Μόνο και μόνο επειδή είναι Σύριοι και μουσουλμάνοι για να μην υπάρχει πρόβλημα ένταξής τους στην ελληνική κοινωνία που ονειρεύεστε? Το μόνο που καταφέρνετε είναι να έχουμε ΚΑΙ εσάς απέναντί μας

patronikolas

μερικοι είστε τόσο μπερδεμένοι που ακόμα και η αλήθεια δεν ειναι αρκετη για να σας πεισει...ψυχιατρο χρειάζεστε

Cyclus

Συγγνώμη, αλλά ακόμα και αν προκαλέσεις κακωση στο παιδί, και μάλιστα βρέφος, αυτό λέγεται ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΉ ΑΜΈΛΕΙΑ. Οι μουσουλμάνοι είναι υπεράνω των νόμων; Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στα παιδιά, στους γείτονες, στην κοινωνία; Είναι παράλληλη κοινωνία με τους δικούς τους νόμους; Εδώ έχουμε σοβαρό τραυματισμό βρέφους, ο οποίος, στην καλύτερη περίπτωση, έγινε από λανθασμένη χρήση του ιατρικού εργαλείου από τους ίδιους τους γονείς. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα ίσχυε ποινική δίωξη αυτεπαγγελτως. Επειδή είναι ισλαμιστες άεργοι ψευδοπροσφυγες, όμως, όλα είναι οκ... Και να πούμε ότι η μάνα είναι με νικαμπ, που κρύβει όλο της το πρόσωπο, όχι με απλή μαντήλα....

sav

Φανταζομαι οι Γιατροι ξερουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΑ !! ΠΙΣΩ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΕ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΣΟΥ!!!!σΟΥ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΙ ΣΟΥΠΑ!!

Δεν μας λένε όμως

από τι πέθανε το βρέφος; Προφανώς για να τους αφήσεις τόσο γρήγορα ελεύθερους πρέπει να έχεις καταλήξει στην ακριβή αιτία θανάτου. Ζούμε έναν εφιάλτη και θα δούμε ακόμη χειρότερα.

Δεν είναι κακοποίηση λέει...

Απλά σωματικές κακώσεις από... αμβλύ όργανο! Και το υποτιθέμενο υπόθετο φυσικά, σίγουρα θα ήταν σε μέγεθος πυραύλου! ΦΤΟΥ σας! 🤮🤮

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης