Υπουργείο Μεταφορών: Ξεκίνησαν τα δρομολόγια τρένων μετά την παρέμβαση Καραμανλή

Υπουργείο Μεταφορών: Ξεκίνησαν τα δρομολόγια τρένων μετά την παρέμβαση Καραμανλή

Αποχώρησαν οι καταληψίες από το αμαξοστάσιο του Ρέντη - Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη, το απόγευμα θα ξεκινήσουν δρομολόγια και στον προαστιακό

Χωρίς τρένα σήμερα η χώρα λόγω της απεργίας των εργαζομένων
Ξεκίνησαν μετά τις τρεις το μεσημέρι ορισμένα δρομολόγια τρένων στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη και αργότερα αναμένεται να ξεκινήσουν και ορισμένα δρομολόγια στον προαστιακό σιδηρόδρομο, καθώς μετά την πρωινή παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή αποχώρησαν οι καταληψίες από το αμαξοστάσιο του Ρέντη.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ απηύθυνε έκκληση προς τους εργαζόμενους να ανοίξουν το αμαξοστάσιο, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση θα λάμβανε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα.

Ο κ. Καραμανλής είχε αποκαλύψει επίσης ότι κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού είχε επικοινωνήσει με τον κ. Σπηλιόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, προκειμένου να κινηθούν άμεσα πειθαρχικά μέτρα σε βάρος όσων παρεμπόδισαν την κίνηση των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται πως οι διοικήσεις της ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δηλώνουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί (έως αργά χθες το βράδυ) για συμμετοχή εργαζομένων στην σημερινή γενική απεργία.

O Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Νωρίτερα, είχα απευθύνει δημόσια έκκληση στους συνδικαλιστές να ανοίξουν το αμαξοστάσιο και είχα προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα. Η αποχώρησή τους, είναι μια κίνηση λογικής. Άλλο να απεργείς κι άλλο να κλειδώνεις το αμαξοστάσιο και να μην αφήνεις να φύγουν τα τρένα. Πρέπει να καταλάβουν οι πάντες ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και δεν βάζει κανένα συμφέρον πάνω από το καλό του πολίτη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης