Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ ενάντια στους τίτλους κολλεγίων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ ενάντια στους τίτλους κολλεγίων

Οι εκπαιδευτικοί θα προβούν σε 3ωρη στάση εργασίας 11:00-14:00 - Θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια και θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή

4960457
Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο προχωρούν σήμερα οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ με αίτημα να αποσυρθούν τώρα οι ρυθμίσεις που χτυπούν τον πυρήνα της δημόσια εκπαίδευσης, ειδικά η εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τίτλους κολλεγίων.

Οι εκπαιδευτικοί θα προχωρήσουν σήμερα σε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00, θα συγκεντρωθούν στις 12:30 στα Προπύλαια και από εκεί θα κάνουμε πορεία προς τη Βουλή, όπου θα συζητώνται-ψηφίζονται οι σχετικές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τους δασκάλους, η κυβέρνηση (με το άρθρο 50 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου και σε συνέχεια ανάλογων νομοθετικών ρυθμίσεων προηγούμενων ετών και κυρίως του ν.4635/ 30-10-2019 «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις»), με πρόσχημα την ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία 2005/36 («με επιλεκτική ευαισθησία» ως προς την προσαρμογή στο κοινοτικό δίκαιο, αφού δεν την επιδεικνύει και για την οδηγία 70 του 1999 που θα οδηγούσε σε εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών και θα άνοιγε την πόρτα στην πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση), «προχωρά στην ολέθρια για τη δημόσια εκπαίδευση κίνηση υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίων».

Κατά τη ΔΟΕ, «είναι τραγικό να ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο στην εκπαίδευση των αποφοίτων μεταδευτεροβάθμιων σχολών (κολλέγια), την ίδια στιγμή που από την προκήρυξη της ειδικής αγωγής και απ' ό,τι φαίνεται και της γενικής αποκλείστηκαν οι συνάδελφοί μας απόφοιτοι των διετών Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών, οι οποίοι, όχι με δική τους υπαιτιότητα αλλά της πολιτείας, δεν κατέχουν τίτλο εξομοίωσης. Αποκλείονται, δηλαδή, εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαθέτουν και τα ακαδημαϊκά προσόντα και την παιδαγωγική επάρκεια και εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν ήδη δώσει επιτυχημένες εξετάσεις σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π.».

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία επισημαίνει πως η εξίσωση αυτή των τίτλων των κολλεγίων με τους τίτλους Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν αποτελεί υποχρέωση προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία, αφού η σχετική ειδοποιητική επιστολή της Ε.Ε. αναφέρεται κυρίως στις χρονοβόρες διαδικασίες του ΔΟΑΤΑΠ, «αλλά πολιτική απόφαση που εκχωρεί σημαντικό κομμάτι των αρμοδιοτήτων της χώρας, που ουδέποτε εκχωρήθηκαν, ούτε καν με τη συνθήκη της Λισσαβόνας».

Κλείσιμο
Όπως ξεκαθαρίζει, «δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση και θα αντιπαλέψουμε σθεναρά την υποβάθμιση του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση της Τρίτης, την οποία στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ κήρυξε στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης