Εξαρθρώθηκε κύκλωμα νόθευσης και διακίνησης κοκαΐνης που δρούσε σε Ελλάδα και Ιταλία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα νόθευσης και διακίνησης κοκαΐνης που δρούσε σε Ελλάδα και Ιταλία

Συνολικά κατασχέθηκαν 22 κιλά καθαρής κοκαΐνης

12122019narkot003
Μία «βιομηχανία» εισαγωγής, νόθευσης και επαναπροώθησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην αγορά της Ελλάδας και της Ευρώπης κρύβεται πίσω από το μπλοκάρισμα της νταλίκας που έφτασε την περασμένη εβδομάδα από την Ιταλία στην Ελλάδα και τη σύλληψη του 37χρονου οδηγού.

Συνολικά κατασχέθηκαν 22 κιλά καθαρής κοκαΐνης, ενώ για πρώτη φορά βρέθηκαν μήτρες με λογότυπα στα πρότυπα των λατινοαμερικανικών καρτέλ.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν τον χώρο όπου το κύκλωμα είχε στήσει τη φάμπρικα, αλλά και τα άτομα που είχαν στήσει ηγετικό ρόλο στο ελληνικό καρτέλ κοκαΐνης. Αξίζει να επισημανθεί ότι η κόκα κρυβόταν σε ειδικό χώρο στην οροφή της νταλίκας, ενώ ο 37χρονος οδηγός είναι παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχε πρωταγωνιστήσει σε υπόθεση μεταφοράς μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.
12122019narkot001

Οι μήτρες δε, που για πρώτη φορά εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, έφεραν το όνομα «Chapo» σήμα κατατεθέν κολομβιανού καρτέλ, μια κορώνα και το σήμα μεγάλης εταιρίας.

Εντοπισμός 20 κιλών κοκαίνης σε φορτηγό


Συνεχίζονται οι έρευνες

Για «μία ακόμα σημαντική ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής» κάνει λόγο ο Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Κλείσιμο
Επιπλέον, αναφέρει ότι «τα ποιοτικά δεδομένα της έρευνας, σε συνδυασμό με τα ευρήματα, τη μεθοδολογία και το είδος της μεταφοράς των ναρκωτικών σκιαγραφούν το προφίλ μιας υπόθεσης που έχει προεκτάσεις στο πεδίο της εμπορίας των ναρκωτικών και για το λόγο αυτό συνεχίσαμε και διευρύναμε τις έρευνες μας, οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη».
Καταστροφή διά καύσης, 173 δεμάτων διαφόρων κατασχεθεισών ναρκωτικών ουσιών
12122019narkot002
12122019narkot004
12122019narkot005
12122019narkot006
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης