Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου η εκδήλωση του Συνδέσμου Μουσικόφιλων Πέραν

DSC_0705

Κατά την εκδήλωση το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει ιστορικά στοιχεία για την ίδρυση και τη δράση του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν και της ονομαστής χορωδίας του αλλά και να περιηγηθεί σε έκθεση φωτογραφιών με θέμα τη ζωή και τη δράση του Συνδέσμου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, η μουσική εμφάνιση του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν, παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄, των μελών της επίσημης αντιπροσωπείας του Βατικανού στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με επικεφαλής τον Σεβ. Καρδινάλιο Kurt Koch, Αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Εκκλησίας της Κύπρου, της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Ουκρανίας, μελών του ελληνικού κοινοβουλίου, της Γενικής Προξένου της Ελλάδος στην Πόλη κ. Γεωργίας Σουλτανοπούλου, συνεργατών της, Αρχόντων της Μ.τ.Χ.Ε και πλήθους φιλόμουσου ακροατηρίου.

Στην μουσική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τo Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, στo πλαίσιo των γενικότερων εορτασμών της Θρονικής Εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η ιστορική χορωδία τoυ Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν, υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Λαμπαδαρίου της Μ.τ.Χ.Ε. Στυλιανού Φλοίκου, είχε την ευκαιρία να αποδώσει με επιτυχία μουσικό πρόγραμμα μίας ώρας, αποτελούμενο από σειρά επίκαιρων ύμνων της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και των Χριστουγέννων.

Κατά την εκδήλωση το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει ιστορικά στοιχεία για την ίδρυση και τη δράση του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν και της ονομαστής χορωδίας του αλλά και να περιηγηθεί σε έκθεση φωτογραφιών με θέμα τη ζωή και τη δράση του Συνδέσμου.

Παράλληλα, στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γεώργιος Μπακόπουλος ανακοίνωσε την για τους επόμενους μήνες ετοιμαζόμενη από το Σύνδεσμο έκδοση μεγάλου σώματος μουσικών χειρογράφων του αειμνήστου πρωτοψάλτου Μιχαήλ Χατζηαθανασίου, καθηγητή μουσικής στην Ι. Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

 Ολοκληρώνοντας τη σύντομη ομιλία του, ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και όλους ανεξαιρέτως τους παρισταμένους, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου για τη φιλοξενία της εκδηλώσεως στο περικαλλές Σισμανόγλειο Μέγαρο.

DSC_0439


Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης