Νύχτα αγωνίας στη Χαλκιδική: Σε χειμάρρους μετατράπηκαν οι δρόμοι

Νύχτα αγωνίας στη Χαλκιδική: Σε χειμάρρους μετατράπηκαν οι δρόμοι

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 19 τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων και πτώσεις δέντρων στην Ιερισσό - Φούσκωσαν τα ρέματα  - «Βούλιαξε» πάλι η Ολυμπιάδα - Θα ανοίξουν την Τρίτη τα σχολεία στον δήμο Αριστοτέλη

r44
Μια ακόμα νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, καθώς η δυνατή βροχή που ξέσπασε αργά το απόγευμα φούσκωσε εκ νέου τα ρέματα και το νερό ξέσπασε ορμητικά στον οικισμό στον δήμο Αριστοτέλη.

Όπως ανέφεραν στο halkidikinews.gr κάτοικοι της Ολυμπιάδας «η κατάσταση έγινε για μια ακόμη φορά δραματική».

Τα δυο ρέματα, παρά το ότι δέχτηκαν τις προηγούμενες ώρες εκβαθύνσεις από μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου, έσπασαν και το χωριό πλημμύρισε και πάλι στα νερά και στις λάσπες.

Η πίεση του νερού ήταν μεγάλη και όπως ανέφεραν οι ίδιοι κάτοικοι στο halkidikinews.gr έχουν γκρεμιστεί ακόμα και φράχτες σπιτιών.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε 19 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια στην Ιερισσό και για πτώσεις δέντρων ενώ όπως αναφέρθηκε στην περιοχή της Ολυμπιάδας παραμάνουν σε επιφυλακή τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα. Άλλα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και μια βάρκα της ΕΜΑΚ βρίσκονται στο Μόδι.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Κλείσιμο
HALKIDIKINEWS - "Βούλιαξε" πάλι η Ολυμπιάδα 25/11/19


6565
r44

Ανοικτά αύριο τα σχολεία στον δήμο Αριστοτέλη

Ο δήμος Αριστοτέλη ανακοίνωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ότι από αύριο Τρίτη 26 Νοεμβρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός του δήμου Δέλτα, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με συνέπεια την αύξηση της στάθμης των υδάτων του ποταμού Λουδία, σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθαρίζουν ρέματα και φρεάτια στις πληγείσες περιοχές, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στην περιοχή Δέλτα Χαλκηδόνας έχει ανέβει η στάθμη των υδάτων των ποταμών Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα και υπάρχει ο σχετικός έλεγχος.


2333
6565
r44
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης