Καιρός: Βροχές μέχρι το μεσημέρι - Νέος γύρος κακοκαιρίας από Δευτέρα

Καιρός: Βροχές μέχρι το μεσημέρι - Νέος γύρος κακοκαιρίας από Δευτέρα

Καλλιάνος στον ΘΕΜΑ 104,6: Τα δύσκολα πέρασαν, οι βροχές θα ξανάρθουν - Άστατος καιρός το Σαββατοκύριακο

vroxi-n1
Πρώτη... γεύση από χειμώνα πήραμε το τελευταίο 24ωρο, καθώς η χώρα επηρεάζεται από υψηλό βαρομετρικό, με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κυρίως σήμερα, Παρασκευή, αλλά θα είναι εξασθενημένα το Σαββατοκύριακο με νέες βροχές να αναμένονται για Δευτέρα και Τρίτη.

«Τα δύσκολα πέρασαν, οι βροχές θα ξανάρθουν» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι με τις προγνώσεις να μιλούν για νέο γύρο κακοκαιρίας από τη Δευτέρα.

«Μέχρι το βράδυ θα έχουν εξασθενήσει οι βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα» είπε ο κ. Καλλιάνος ενώ ειδικά για την Αττική είπε ότι βροχές θα σημειωθούν μόνο στα βόρεια και τα ανατολικά και μέχρι το μεσημέρι.

Όσον αφορά το Σαββατοκύριακο ο Γιάννης Καλλιάνος είπε ότι «ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Μην περιμένουμε τεράστια διαστήματα με ηλιοφάνεια. Θα έχουμε νεφώσεις με λίγες βροχές κυρίως στα Επτάνησα και την Κρήτη».

Ωστόσο από Δευτέρα και Τρίτη ο καιρός θα γίνει ξανά άστατος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, αν και «δεν θα είναι τόσο έντονες οι βροχοπτώσεις όσο την Πέμπτη».


2019.11.01 ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
Κλείσιμο



Πιο αναλυτικά την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο έως το μεσημέρι ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν εξασθενημένα το σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα αυτών να αναμένονται στη Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την Πελοπόννησο. Χαλαζοπτώσεις αναμένονται έως τις πρώτες ώρες της ημέρας κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη ενώ στη συνέχεια και έως το απόγευμα πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα νότια της χώρας και κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 8 έως 15, στην Ήπειρο από 9 έως 24, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 15 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 21, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 19 και στην Κρήτη από 14 έως 22.

Οι άνεμοι στο Νοτιοδυτικό, Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως στο Βορειοανατολικό Αιγαίο το μεσημέρι και απόγευμα θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με ενίσχυση από το μεσημέρι, φτάνοντας το απόγευμα τα 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου ενώ στη συνέχεια και έως το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές με μικρή πιθανότητα καταιγίδας έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 15 βαθμούς.

Άστατος καιρός και καταιγίδες το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένεται στα δυτικά άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά, την Κρήτη και από αργά
το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός της Κυριακής

Την Κυριακή αναμένεται στα δυτικά νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά με λίγες σποραδικές βροχές στη Μακεδονία. Οι άνεμοι, στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς και από το απόγευμα
θα ενισχυθούν τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα αναμένονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην ανατολική Μακεδονία, τη
Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης