Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό μεταναστών στα ανοικτά των Οθωνών

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό μεταναστών στα ανοικτά των Οθωνών

Λίγο πριν τις 8 το απόγευμα, μετανάστης κάλεσε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και ζήτησε βοήθεια - Στις έρευνες παίρνουν μέρος  δύο περιπολικά πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό σκάφος της Frontex καθώς και ένα ελικόπτερο της Frontex

24069958_lie
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού μεταναστών που βρίσκονται μέσα σε λέμβο και πλέουν νοτιοδυτικά των Οθωνών στα Διαπόντια νησιά.

Το περιστατικό έγινε γνωστό, όταν σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου του Λιμενικού Σώματος, κάποιος από τους επιβαίνοντες στη λέμβο, λίγο πριν τις 8 το απόγευμα, κάλεσε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και ζήτησε βοήθεια.

Στην επιχείρηση του εντοπισμού της λέμβου συμμετέχουν δύο περιπολικά πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος Κέρκυρας, ένα περιπολικό σκάφος της Frontex καθώς και ένα ελικόπτερο της Frontex.

Ο αριθμός των επιβαινόντων στη λέμβο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός καθώς όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η επικοινωνία με τους επιβαίνοντες δεν ήταν εύκολη». Φέρεται πάντως πως στη λέμβο βρίσκονται περίπου 38 με 40 μετανάστες.

Μέχρι αυτή την ώρα η λέμβος δεν έχει εντοπιστεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης