Πρόσφυγες: Σπίτια για να τους εγκαταστήσει αναζητά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Prosfyges-ploio-spitia-arthro

Το υπουργείο εξέδωσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για να μισθώσει κτήρια τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτήματα κατοικιών για να υποδεχθούν αιτούντες άσυλο – Δείτε τις προϋποθέσεις

Κτήρια που θα στεγάσουν αιτούντες άσυλο αναζητά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το σκοπό αυτό.

Ειδικότερα, το υπουργείο ενδιαφέρεται να μισθώσει κτίρια τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτήματα κατοικιών για τις ανάγκες υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών και ανιθαγενών, αιτούντων άσυλο.

Προκειμένου να διερευνηθεί η διαθεσιμότητα ακινήτων, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά ή νομικά πρόσωπα ως ιδιοκτήτες ή και κάτοχοι ακινήτων δυνάμει σχετικών συμβάσεων), να υποβάλουν σχετική δήλωση ενδιαφέροντος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Είδος ακινήτου :

1. Κτίρια κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας (ν.4276/2014, Α΄155, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει): ξενοδοχεία, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια- διαμερίσματα, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με οικίσκους, δυναμικότητας τουλάχιστον είκοσι (20) κλινών, όπως η δυναμικότητα αυτή καθορίζεται στα έγγραφα για τη νόμιμη λειτουργία τους. Η άδεια λειτουργίας του καταλύματος από τους αρμόδιους φορείς(π.χ. ΕΟΤ, Περιφέρεια) θα πρέπει να είναι σε ισχύ τουλάχιστον κατά την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

2. Κτίρια συγκροτημάτων κατοικιών, αριθμού τετραγωνικών ώστε να διασφαλίζεται η στέγαση τουλάχιστον είκοσι (20) ατόμων.

3. Γεωγραφικά κριτήρια: Σε όλη την επικράτεια εκτός των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Σε περίπτωση υπερπροσφοράς η επιλογή των καταλυμάτων θα γίνει με βάση τα κάτωθι κριτήρια :

α) Σειρά Μειοδοσίας : Πιο αναλυτικά οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να προτείνουν τιμές προσφοράς κάτω των 12 ευρώ/ωφελούμενο/ ημέρα διαμονής χωρίς Φ.Π.Α., που προβλέπεται ως ανώτατο όριο τιμής μονάδος

β) Σε περίπτωση ισοβαθμίας η επιλογή θα γίνει με βάση την χρονολογική σειρά κατάθεσης της αίτησης.

Κατάσταση: τα κτίρια των κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και οι ιδιωτικές κατοικίες πρέπει να είναι απολύτως έτοιμα προς χρήση με μέριμνα και δαπάνη του εκμισθωτή.

Χαρακτηριστικά:

Για κτίρια κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων

1. Βρίσκονται σε τοποθεσία κατάλληλη, που να επιτρέπει πρόσβαση σε υπηρεσίες

2. Τηρούνται οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές που ορίζει η τουριστική νομοθεσία ανά κατηγορία καταλύματος και κατάταξης σε κλειδιά ή αστέρια αναφορικά με: το κτίριο, την πρόσβαση ΑΜΕΑ, την πυρασφάλεια, τα δωμάτια, την κουζίνα, την ψύξη και θέρμανση, την παροχή ζεστού νερού.

Για τα συγκροτήματα κατοικιών

1. Βρίσκονται σε τοποθεσία κατάλληλη, που να επιτρέπει πρόσβαση σε υπηρεσίες.

2. Το μίσθωμα θα ορίζεται για κάθε κατοικία ξεχωριστά.

3. Κάθε κατοικία πρέπει να διαθέτει με μέριμνα και δαπάνη του εκμισθωτή καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης:

α) Φυσικό και επαρκή αερισμό, φυσικό φωτισμό, να είναι απαλλαγμένο από υγρασία, επαρκή θέρμανση και ψύξη, ζεστό νερό, πόσιμο νερό, αποχέτευση. β)Κουζίνα, χώρους υγιεινής, υπνοδωμάτια για κατάλληλες συνθήκες ύπνου, ελάχιστο κοινό χώρο εστίασης.

γ) η εύκολη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα είναι επιθυμητή.

4. Κάθε κατοικία πρέπει να είναι επιπλωμένη οπότε και θα καταγραφούν τα υπάρχοντα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές και οικοσκευές για να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη κατά τη λήξη της μίσθωσης.

Διάρκεια μίσθωσης:

Έξι (6) μήνες, με δυνατότητα μονομερούς παράτασης εκ μέρους του Υπουργείου μέχρι (6) μήνες επιπλέον.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης ενδιαφέροντος: θα ανακοινωθεί σύντομα.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος γίνεται αποκλειστικά με την υποβολή σχετικού αιτήματος στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ (www.promitheus.gr), μετά την σχετική ανάρτηση της οριστικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πληροφορίες : ΥΠ.Υ.Τ. 210 9285151, 210 9285122, 210 9285130, email : stegasi@ firstreception.gov.gr

ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

- Η παρούσα πρόσκληση δεν είναι δεσμευτική για τις Υπηρεσίες Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο ουδεμία υποχρέωση έχει απέναντι στους ενδιαφερόμενους που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

- Από την παρούσα πρόσκληση δε μπορούν να στοιχειοθετηθούν αξιώσεις αποζημίωσης εκ μέρους των συμμετεχόντων που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους

- Τα στοιχεία των δηλώσεων ενδιαφέροντος θα χρησιμοποιηθούν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποκλειστικά για τον σκοπό της πρόσκλησης και δεν θα δημοσιοποιηθούν.

- Η παρούσα πρόσκληση θα αναρτηθεί στους ιστότοπους του Υπουργείου και των αρμόδιων φορέων
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (178)

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ.

εισαι ανθελληνας η βλακας!

επειδη ακριβως η ελλαδα ειναι δημοκρατικη χωρα πρεπει να απελασει ολους τους λαθρο και τους μουσουλμανους ωστε να μην γινει ισλαμικη μεσαιωνικη χωρα, οπως πλεον κανουν ολες οι χωρες της ευρωπης και η αμερικη. δεν ξερω αν γεννηθηκες χτες η οχι, το ισλαμ ειναι φασισμος φιλε. για γκουγκλαρε το τι κανουν στις αραβικες και μουσουλμανικες χωρες οι πολιτες και οι πολιτικοι. χωρια που το εγκλημα, οι κλοπες, οι βιασμοι και τα ναρκωτικα θα γινουν μερος της καθημερινοτητας μας.

Πογκρομ

Πως κάνετε έτσι ρε παιδιά? Και εσάς τώρα που ψάχνατε φοιτητική στέγη για τα παιδιά σας, το κράτος σας επιδότησε με 12 ευρώ τη μέρα ... Τι ? Όχι ?

Κανονίστε τώρα

όλα τα λιγούρια να δώσετε τα άδεια σπίτια και διαμερίσματα σας για τα λίγα ευρώ στην τσέπη σας. Κι όταν μετά για οποιοδήποτε λόγο θα θέλετε να τους βγάλετε, αυτοί έχουν στρατιές δικηγόρων και "δικαιωμάτων" και θα βλαστημήσετε την ώρα και θα σας βγουν τα λεφτά από τη μύτη..... θα σας πάρουν και τα πράγματα από μέσα σίγουρα και μετά θα περιμένετε να σας αποζημιώσει το Κράτος για τις καφετιέρες, τις κουζίνες και τα πλυντήρια.... Καλά για τους ξενοδόχους και ειδικά μετά τη ζημιά που πάθανε με τους απατεώνες τους Άγγλους είναι βέβαιο ότι θα παραδώσουν τα ξενοδοχεία.... αλλά έξι μήνες δε θα είναι και θα το δείτε ....

97%

ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΑΣ! ΝΟΥΔΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΛΑ ΜΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ . Θα ψάχνετε πάλι σε 2-3 χρονάκια πως ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΤΕ ΠΑΛΙ ! και θα αρχίζουν πάλι τα μνημόνια και η λιτότητα ΓΙΑ ΕΣΑΣ. Να που πάει το budget που προορίζεται για την «προστασία σας» 😝🤣😂🤡

Cencί

Eίσαι φασίστας xρυσαυγίτης! Μόνο εσείς δεν τους θέλετε, Ο Κασιδιάρης προχτές στο δημοτικό συβούλιο απαιτούσε από τον δήμαρχο να μην φέρει μετανάστες στην Αθήνα! Λοιπόν βάλτε το καλά στο μυαλό σας... Η Eλλάδα είναι δημoκρατική χώρα και όχι φασιστική!!! Οι μεταvάστες ήρθαν και θα μείvoυν!!!

Νησιωτης αγανακτησμενος

Κατέστρεψαν τα νησιά στα Τουρκικά παράλια μην αφήσετε να καταστρέψουν και την υπόλοιπη χώρα,σταματήστε τους είναι πληρωμένοι αλήτες.

Λέω

Είναι χειρότερο αυτό που κάνει ο Κούλης. Αδειάζει τη Μόρια εποικίζοντας όλη την Ελλάδα και η Μόρια ξαναγεμίζει, Και ξανά μανά... θα δώσουμε σπίτια, θα χτίσουμε καινούρια στρατόπεδα... Τουλάχιστον ο Τσίπρας (δεν λέω ότι το έκανε επί τούτου και με σχέδιο), τους κράταγε στη Μόρια και ήταν αντικίνητρο να έρθουν κι άλλοι. Όχι ότι το ήθελε, καλός εθνοπροδότης κι αυτός... Αλλά τούτο τώρα; Πως αντιμετωπίζεται; Δεν πρόκειται να φύγει κανείς, εδώ θα μείνουν.

Δεν ήθελε να φέρουν πρόσφυγες στην Αθήνα

'Exω πέσει από τα σύννεφα... δείτε τι ρατσιστικές απαιτήσεις είχε πριν 3 μέρες στο δημοτικό συμβούλιο ο φασίστας Kασιδιάρης... αλλά μια χαρά του απάντησε ο δήμαρχος Mπακoγιάvvnς!

έλα μωρέ τώρα, μην ακούω χαζά

Τι αναζητά σπίτια και σαχλαμάρες; Απλό είναι το θέμα, θα τους βάλουν στα δικά μας. Θα μας πετάξουν εμάς έξω και θα βάλουν τους "είδα φως και μπήκα" ταξικούς αδελφούς μας, τους με το έτσι θέλω εισβολείς στην χώρα του λιασίματος και του τα πάντα όλα τζάμπα. Απλά τα πράγματα. Τα παιδιά μας θα φύγουν στο εξωτερικό, οι γέροι που θα μείνουν πίσω σιγά σιγά θα φύγουν στους ουρανούς και θα μας κουβαλήσουν καμμιά δεκαριά εικοσαριά εκατομμύρια μουσουλμάνους αφροασιάτες για αντικατάσταση. Όχι τίποτ' άλλο, θα λύσουν και το δημογραφικό!!!

Τα ίδια έκαναν

Αλλά το πήγαιναν και ένα βήμα παραπάνω. Μας κατηγορούσαν σαν ρατσιστές και ξενοφοβικους. Να μην ξεχνιόμαστε...

"Το μεταναστευτικό", ..... η αχίλλειος πτέρνα του Κούλη.

Έχει χάσει τη μπάλα εντελώς, δεν μαζεύεται και ο κόσμος βράζει, ασχέτως ιδεολογίας και πολιτικού προσανατολισμού, διότι οι συνέπειες στις ζωές μας δεν είναι θεωρητικές αλλά πραγματικές .....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης