Το 1821 με… Playmobil

Η έκθεση αρχίζει με μια αναπαράσταση του Παρθενώνα στην αρχική του μορφή - Αποτελεί μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης

ethniko_istoriko_mouxseio_1821
Περισσότερες από 1.500 φιγούρες Playmobil, θα μας μεταφέρουν μ’ έναν διαφορετικό τρόπο στο κλίμα του … 1821, ενόψει των εορτασμών για την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από την Εθνεγερσίας.

«Το ‘21 αλλιώς». Η Ελληνική επανάσταση με Playmobil θα περιλαμβάνει περισσότερα από 20 μικρά και μεγάλα διοράματα με πάνω από 1.500 φιγούρες που κατασκεύασαν αφιλοκερδώς εθελοντές συλλέκτες Α. Γιακουμάτος, Β. Φάτη, Γ. Αγγελίδης, Δ. Βαγγόπουλος.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν 20 μικρά και μεγάλα διοράματα, που θ΄ αναπαριστάνουν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα και από γεγονότα της Επανάστασης του 1821, όπως τον όρκος των Φιλικών, τη φυγή των Παργινών, τον Αλέξανδρο Υψηλάντη που διαβαίνει τον Προύθο, την Πολιορκία της Τριπολιτσάς, τον θάνατος του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι και το φιλί του Ιμπραήμ, την Έξοδο του Μεσολογγίου κ.α.

Η έκθεση αρχίζει με την ενότητα «Αρχαιολατρία και φιλελληνισμός» με μια αναπαράσταση του Παρθενώνα στην αρχική του μορφή. Μια κατασκευή αποκλειστικά από παρτς Playmobil System – X όπου την επιμέλεια σχεδίαση και κατασκευή έγινε από τον εθελοντή και συλλέκτη Ντένη Βαγγόπουλου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό.

Οι ειδικής κατασκευής φιγούρες και τα διοράματα που παρουσιάζονται στην έκθεση αποτελούν προϊόντα καλλιτεχνικής δημιουργίας και όχι πρωτότυπες σειρές της Playmobil. Δεν διατίθενται προς πώληση, ούτε στον χώρο του μουσείου, ούτε στα καταστήματα.Χορηγός της έκθεσης η Playmobil Ελλάδας η οποία παραχώρησε πολλά από τα εξαρτήματα που ήταν απαραίτητα για της κατασκευές.

Την ιδέα και την επιμέλεια της έκθεσης έχουν αναλάβει οι επιμελήτριες του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Νατάσα Καστρίτη (ιστορικός τέχνης), Παναγιώτα Παναρίτη (αρχαιολόγος) και Ρεγγίνα Κατσιμάρδου (ιστορικός).

Κλείσιμο
Η έκθεση αποτελεί μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από τη κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης 1821 – 2021. Θα ανοίξει τις πύλες της στις 13/10/2019 στο περιστύλιο της κεντρικής αίθουσας του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και θα διαρκέσει έως τον Μάϊο του 2020.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης