Χρεοκοπία Thomas Cook: Οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης για τους εγκλωβισμένους

Χρεοκοπία Thomas Cook: Οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης για τους εγκλωβισμένους

Η Βρετανία επιχειρεί να επαναπατρίσει όλους τους ταξιδιώτες της Thomas Cook από σήμερα μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου 2019 – Τι ζητά από τους επιβάτες της εταιρείας που χρεοκόπησε 

thomas_cook
Ειδικό τμήμα για την εξυπηρέτηση των επιβατών της Thomas Cook συνέστησε η Βρετανία, που καλείται να επαναπατρίσει το προσεχές διάστημα 150.000 περίπου επιβάτες, εκ των οποίων οι 50.000 εκτιμάται ότι βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την αναστολή όλων των πτήσεων και σημειώνει ότι σε συνεργασία με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, επιχειρεί να στηρίξει τους επιβάτες που επρόκειτο να επιστρέψουν στη Βρετανία με την Thomas Cook, το διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και 6 Οκτωβρίου. Η επιστροφή θα γίνει ανάλογα με τον τόπο ταξιδιού, ή με τη χρήση υφιστάμενων πτήσεων με άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Παράλληλα, η Βρετανία καλεί τους πελάτες της Thomas Cook που επρόκειτο να αναχωρήσουν από αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου να μην μεταβούν σε αυτό, καθώς η πτήση δεν θα γίνει.



Η βρετανική πλευρά αναφέρει ότι η διαδικασία επαναπατρισμού είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και οι αρμόδιοι εργάζονται όλο το 24ωρο για να υποστηρίξουν τους επιβάτες. Τις επόμενες δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου 2019, θα υπάρξουν πτήσεις επαναπατρισμού. Μετά την ημερομηνία αυτή, οι επιβάτες θα πρέπει να μεριμνήσουν για τις πτήσεις επιστροφής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης