Ο καιρός σήμερα: Άνεμοι έως 7 μποφόρ και καταιγίδες - Δείτε χάρτες

Ο καιρός σήμερα: Άνεμοι έως 7 μποφόρ και καταιγίδες - Δείτε χάρτες

Χαλάει ο καιρός  - Διαβάστε σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Αναλυτική πρόβλεψη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

anemoi_anemoi
Ο καιρός αλλάζει! Το Φθινόπωρο αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε πολλές περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές και τις καταιγίδες.

Την ίδια ώρα η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή. Ούτε σήμερα θα παρουσιάσει μεταβολή, αλλά από την Παρασκευή αναμένεται μικρή πτώση στα ανατολικά και μέσα στο σαββατοκύριακο νέα πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια της χώρας. Για σήμερα, οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η επικράτηση του μελτεμιού στο Αιγαίο τις τελευταίες εβδομάδες έχει οδηγήσει σε ελαφρώς ψυχρότερες τιμές θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας (κατά 1-2 βαθμούς). Αντίθετα στο Ιόνιο οι ασθενείς άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες του αέρα οδήγησαν σε ελαφρώς υψηλότερες τιμές της θερμοκρασίας της θάλασσας από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές.

Η θερμοκρασία στο Αιγαίο κυμαίνεται μεταξύ 23 και 25 βαθμών Κελσίου και στο Ιόνιο μεταξύ 26 και 28 βαθμών.

anemoi_kairos
Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Τετάρτη

Κλείσιμο
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και πιθανόν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τμήματα περιμένουμε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 20 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 18 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Θρακικό τις πρώτες πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση από το βράδυ. Στα νότια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μέσα από τον χάρτη της ΕΜΥ

tetarti_xartes
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης