Ζάκυνθος: Αποφυλακίζεται σήμερα ο 27χρονος πατροκτόνος

Ζάκυνθος: Αποφυλακίζεται σήμερα ο 27χρονος πατροκτόνος

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η εμφάνισή του κάθε 1η και 15η στο αστυνομικό τμήμα και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

za09
Αποφυλακίζεται σήμερα ο 27χρονος πατροκτόνος από τη Ζάκυνθο, σύμφωνα με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Πατρών.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών έκρινε ένοχο τον 27χρονο Αλέξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης οχτώ ετών, επτά χρόνια για τη δολοφονία του πατέρα του και από 12 μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Λόγω των τριών ποινών συγχωνεύονται σε μια και η ποινή μετατρέπεται σε επτά χρόνια για ανθρωποκτονία, συν από έξι και έξι μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον 27χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, την ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος απέναντι στο δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του. Οι συνήγοροι του 27χρονου άσκησαν έφεση, η οποία είχε ανασταλτική ισχύ και έτσι, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η εμφάνισή του κάθε 1η και 15η στο αστυνομικό τμήμα και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου Παναγιώτης Κεφαλληνός δήλωσε, λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου: «Δεν σας κρύβω ότι γελάει η ψυχή μου. Είμαι ικανοποιημένος και πιστεύω είναι μια νίκη της δικαιοσύνης. Λάβετε υπόψη σας ότι το δικαστήριο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Εφάρμοσε τον νέο ποινικό κώδικα κατά γράμμα και να αναφέρω ότι ήταν μια διαδικασία που τιμά τον Έλληνα δικαστή. Τέτοια βελούδινη διαδικασία να αποδίδονται και στην πολιτική αγωγή και στην υπεράσπιση επακριβώς τα δικαιώματα τους, αλλά και να επισημαίνονται και οι υποχρεώσεις, μετά από μια πολύχρονη πορεία μπορώ να πω ότι ήταν πρωτοφανής η συγκεκριμένη διαδικασία. Σήμερα ήταν μια νίκη της δικαιοσύνης».

Στο άκουσμα της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Πατρών, ο 27χρονος δράστης αλλά και τα αδέρφια του μαζί με τη μητέρα τους ξέσπασαν σε κλάματα χαράς, για μια απόφαση που ουσιαστικά τον βγάζει από τη φυλακή. Το δικαστήριο έκρινε τον δράστη ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά του αναγνώρισε τρία ελαφρυντικά. Το πρώτο είναι του πρότερου σύννομου βίου, το δεύτερο της ανάρμοστης και σκληρής συμπεριφοράς του θύματος και τρίτον της καλής συμπεριφοράς στο σωφρονιστικό κατάστημα μετά την πράξη μέχρι και σήμερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης