Ζάκυνθος: Ο κόσμος χειροκρότησε τον πατροκτόνο στα δικαστήρια - «Δεν υπήρχε μέρα που να μη βγάζω αίμα!»

Ζάκυνθος: Ο κόσμος χειροκρότησε τον πατροκτόνο στα δικαστήρια - «Δεν υπήρχε μέρα που να μη βγάζω αίμα!»

Συγκλονίζουν όσα είπε στο δικαστήριο ο πατροκτόνος: «Δεν υπήρχε μέρα που να μη φάμε ξύλο, που να μη δω τη μητέρα μου να σέρνεται, που να μη βγάζω αίμα από το στόμα και τη μύτη. Δεν ήταν πατέρας, ήταν τέρας. Δεν ενδιαφερόταν για κανέναν»

patroktonos_main01
Με τη συγκλονιστική απολογία του 27χρονου πατροκτόνου της Ζακύνθου ξεκίνησε σήμερα η πολύκροτη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.
Ο νεαρός άνδρας κατηγορείται ότι τον Μάιο του 2018 πυροβόλησε με μία καραμπίνα και σκότωσε τον πατέρα του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Οταν έφτασε στα δικαστήρια της Πάτρας, οι δικοί του άνθρωποι του φώναζαν «είσαι ήρωας».
gnomip.gr πατροκτόνος


Ο 27χρονος στην απολογία του είπε: «Δεν τον σκότωσα εγώ, αλλά η αγανάκτηση. Ο ίδιος μου ο πατέρας με ανάγκασε να τον σκοτώσω με τον πόνο και την οργή που μου δημιούργησε με όσα είχα δει και είχα ζήσει». Όπως επανέλαβε στην απολογία του, σκότωσε τον πατέρα του για να γλιτώσει τα μικρότερα αδέλφια του και τον ίδιο από την κακοποίηση.

Κλείσιμο
Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη λέγοντας: «Δεν ήθελα να σκοτώσω τον πατέρα μου, ο ίδιος ο πατέρας μου με αυτά που έκανε μου δημιούργησε πόνο, οργή. Δεν υπήρχε μέρα που να μη φάμε ξύλο, που να μη δω τη μητέρα μου να σέρνεται, που να μη βγάζω αίμα από το στόμα και τη μύτη. Δεν ήταν πατέρας, ήταν τέρας. Δεν ενδιαφερόταν για κανέναν».

patroktonos-1


«Τον μεγαλύτερο εξευτελισμό τον έζησα ένα πρωί. Περάσαμε με το καράβι στη Κυλλήνη. Μου έσκισε τα ρούχα και με έβαλε να ζητιανεύω για να βγάλει λεφτά. Τα άλλα παιδιά έπαιζαν και με έβλεπαν να ζητιανεύω. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Είναι περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα», πρόσθεσε στην απολογία του.

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του για το πώς έφτασε στη δολοφονία του πατέρα του: «Μου είχε πει «θα π… ξω εγώ την αδελφή σου και όταν δε θα μπορώ θα την π… ξεις εσύ. Συνέχιζε να με πιέζει, να του φέρω γυναίκα και συγκεκριμένα την αδελφή μου. Μου είπε πως αν δεν του την πάω, θα μας σκοτώσει όλους, και τα μικρά παιδιά του, και μετά θα αυτοκτονήσει. Τρελάθηκα και έγινε, ό,τι έγινε. Ο ίδιος ο πατέρας μου με ανάγκασε να φτάσω σ’ αυτό το σημείο».

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η δίκη με την αγόρευση του Εισαγγελέα και την απόφαση του δικαστηρίου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ακούστηκαν λεπτομέρειες για τη ζωή της οικογένειας του κατηγορούμενου που όπως είπε στις αρχές μετά τη δολοφονία, «ήθελε να λυτρώσει τα αδέλφια του από τον εφιάλτη που ζούσαν στα χέρια του πατέρα τους». Ο αδελφός του 27χρονου, δήλωσε πως περιμένει να ακούσει χαρμόσυνη είδηση από το δικαστήριο.

Πηγή: patrastimes.gr, tempo24, imerazante
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης