ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενής κατέληξε από ανακοπή επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος να τον διασωληνώσει!

ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενής κατέληξε από ανακοπή επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος να τον διασωληνώσει!

Ο 57χρονος διακομίσθηκε με δύσπνοια το βράδυ της Πέμπτης στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών - «Εάν υπήρχε αναισθησιολόγος, μπορεί να ζούσε» λέει η ΠΟΕΔΗΝ

GIATROI_
Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό που μαρτυρά την ένδεια των νοσοκομείων σε προσωπικό και τους κινδύνους που συνεπάγεται για τους ασθενείς, καταγράφηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η έλλειψη αναισθησιολόγου πιθανόν να κόστισε τη ζωή ενός 57χρονου ο οποίος διακομίστηκε με δύσπνοια το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

«Δεν υπήρχε αναισθησιολόγος να τον διασωληνώσει και κατέληξε από ανακοπή. Εάν υπήρχε αναισθησιολόγος μπορεί να ζούσε ο ασθενής» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, στην ανακοίνωσή της.

Το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους τείνει να είναι «χρόνιο» σε πολλά νοσοκομεία. Στο νοσοκομείο Γρεβενών υπηρετούν δύο Αναισθησιολόγοι για να καλύπτουν την καθημερινή εφημερία και τις τακτικές ανάγκες του χειρουργικού τομέα. Ωστόσο, με αυτόν τον αριθμό ιατρών οι εφημερίες θεωρούνται επισφαλείς και επικίνδυνες για τους ασθενείς, γεγονός που έχει επισημανθεί επανειλημμένως από το Σωματείο Εργαζομένων.

«Το Νοσοκομείο μένει ακάλυπτο τουλάχιστον 10 εφημερίες το μήνα από Αναισθησιολόγο. Διακομίζονται έκτακτα σοβαρά περιστατικά με το ΕΚΑΒ και δεν υπάρχει Αναισθησιολόγος ιατρός να χειρουργηθούν. Αναγκάζονται να διακομίζονται σε άλλο Νοσοκομείο της περιοχής με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση να καλύψει το ζήτημα το οποίο υφίσταται από το Σεπτέμβριο του 2018. Όταν λείπει με άδεια ένας εκ των δύο αναισθησιολόγων η κατάσταση γίνεται αφόρητη για τους ασθενείς. Αλλοιώθηκε ο δευτεροβάθμιος ρόλος του Νοσοκομείου, μειώνονται τα χειρουργεία και αυξάνεται ο κίνδυνος για τη ζωή των Ασθενών οι οποίοι χρειάζονται άμεσα χειρουργική αντιμετώπιση» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Καταλήγοντας δε στην ανακοίνωση, η Ομοσπονδία αναφέρει πως «τα ψέματα, ο τσαμπουκάς και η εικονική πραγματικότητα δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων των Νοσοκομείων. Χρειάζονται επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Η Δημόσια Υγεία όμως είναι στον αυτόματο πιλότων των υπερπλεονασμάτων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης