Τούτουζας: Θα μετατρέψουμε τον δήμο Παπάγου-Χολαργού σε αληθινά «έξυπνη» πόλη

Τούτουζας: Θα μετατρέψουμε τον δήμο Παπάγου-Χολαργού σε αληθινά «έξυπνη» πόλη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Δημήτρης Τούτουζας, επικεφαλής συνδυασμού ΣΥΝ-ΠΟΛΙΣ, παρουσιάζει το όραμά του για την πόλη – Κατηγορεί την δημοτική αρχή για αδράνεια και έλλειψη οράματος

toutouzas1
Τους άξονες στους οποίους στηρίζεται το πρόγραμμά του για τον δήμο Παπάγου – Χολαργού παρουσιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Τούτουζας, επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΝ-ΠΟΛΙΣ.

Ο κ. Τούτουζας δίνει έμφαση σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών, όπως τη βελτίωση των σχολικών κτιρίων και τη δημιουργία παιδιών σταθμών, τη βελτίωση των πεζοδρομίων και της ασφάλειας, ενώ δίνει έμφαση στη μετατροπή του δήμου σε αληθινά «έξυπνη» πόλη.

Αναλυτικά, ο κ. Τούτουζας δήλωσε:

Οι συνθήκες επιβάλλουν μια ολοκληρωτική αλλαγή στην αντίληψη διοίκησης του δήμου, αλλαγή στη νοοτροπία αντιμετώπισης της καθημερινότητας του πολίτη, αλλαγή και διαρκή προσαρμογή σε όλες τις οικονομικές και κυρίως τεχνολογικές εξελίξεις! Αυτή η αλλαγή επιβάλει το να μετατραπεί η διοίκηση του δήμου από μια απλή διαχειριστική αρχή υψηλών αποθεματικών σε μια διοίκηση που αξιοποιεί το αποθεματικό και επιστρέφει στους δημότες την αξία που ουσιαστικά οι ίδιοι εκχώρησαν στο δήμο!

Αυτό ακριβώς είναι και το μεγάλο χάσμα ανάμεσα σε εμάς και την απερχόμενη δημοτική αρχή. Χάσμα που έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται αδράνεια και έλλειψη οράματος. Είναι ουσιαστικά, η ολοκληρωτική αδυναμία να γίνει η πόλη μας αντάξια των προσδοκιών των κατοίκων της.

Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί και να γίνει κατανοητό σε όλους η έμφαση που δίνουμε σε συγκεκριμένους άξονες. Να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ιεραρχία των προβλημάτων και των αναγκών, ότι θέτουμε ως προτεραιότητά μας, την αντιμετώπιση των θεμάτων της καθημερινότητας, όπως:
  • τη βελτίωση των σχολικών κτιρίων και τη δημιουργία παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων,
  • τη δημιουργία χώρων στάθμευσης
  • τη βελτίωση και απρόσκοπτη χρήση των πεζοδρομίων
  • τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών και των περιουσιών τους
  • τη μετατροπή της πόλης μας σε αληθινά «έξυπνη» με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη


Κλείσιμο
Η έξυπνη πόλη δεν είναι επικοινωνικά πυροτεχνήματα βασισμένα σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων αλλά στρατηγική επιλογή βιωσιμότητας και αναβάθμισης της πόλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης